25 / 04 / 2024

yabancı istihdam kanunu

yabancı istihdam kanunu

Cumhuriyet yazarlarından Çiğdem Toker bugünkü yazısına 'Çinli mimar akını' başlığıyla yer verdi.

Yabancı işçi çalıştıranlar şimdi yandı! Ucuza çalıştırayım derken kişi başı 35 bin 815 TL para cezası ödemeyin!

Yabancı işçi çalıştıranlar çok üzülecek. İşletmeler, yabancıları “ucuza çalıştırayım” derken kişi başı 35 bin 815 TL para cezası ödeme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. İşte yabancı istihdamı ile ilgili ceza tutarları…

Son dakika haberi! İstihdam teşviki ve borç yapılandırmasına ilişkin teklif meclisten geçti!

TBMM Genel Kurulunda, borç yapılandırması ve istihdam teşvikine ilişkin düzenlemeleri de içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31276 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yabancılara satılan gayrimenkullerde KDV istisnası!

KDV Kanunu 13.cü maddesi [i] bendi gereğince Türkiye'de yerleşik 'olmayan yabancı uyruklu kişi ve kurumlara ilk teslim olarak yapılan gayrimenkul satışları KDV'den istisna edilmiştir...

2 bin 611 yabancı yatırımcı Türk vatandaşı oldu!

Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin değiştirilmesinden beri çok sayıda ülkeden 2 bin 611 yabancı yatırımcı, Türk vatandaşı olurken, yabancı yatırımcıların sayısı 9 bin 962'ye ulaştı.

Türkiye'de yatırım yapan yabancıya vatandaşlık hakkı yürürlükte!

"Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yürürlüğe girdi. Buna göre Türkiye'de en az 1.5 milyon dolar tutarında gayrimenkul yatırımı yapan yabancıya vatandaşlık verilecek.

Yabancılara konut satışında KDV muafiyeti kanunu!

Yabancılara konut satışında KDV muafiyeti getiren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Patronlar yabancılara konut satışında KDV istisnasını değerlendirdi!

İnşaat patronları; ‘yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası düzenlemeleri’ni de içeren ‘Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni değerlendirdi:

Damga Vergisi Kanunu'nda değişiklik tasarısı TBMM'de!

Yatırım, istihdam ve üretimin artırılması çalışmaları kapsamında, birçok sektöre vergi ve harç istisnası tanıyan Damga Vergisi Kanunu'nda değişiklik içeren yasa tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.

Başbakan Yıldırım: Yatırım yapana yabancı demeyiz!

Başbakan Yıldırım, yabancı yatırımcılara ‘Türkiye’den zerre şüpheniz olmasın’ mesajı vererek, Türkiye’de yatırım yapan hiç kimseye yabancı gözüyle bakmayız, bunu bilin. Siz yatırım yapıp istihdam sağlayın biz ihtiyacınız olan destekleri vereceğiz” dedi.

Yabancı mimarlar Türkiye'de mesleklerini yapabilecek!

6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre yabancı mimarlar, Türkiye'de proje bazlı ve geçici süreyle çalışma izni alarak mesleklerini yapabilecek.

Yabancı İstihdam Kanunu’yla Çinli mimar akını!

Cumhuriyet yazarlarından Çiğdem Toker bugünkü yazısına 'Çinli mimar akını' başlığıyla yer verdi.

Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı 2016!

Mimarların da dahil edildiği; nitelikli yabancı iş gücünden de yararlanılmasını öngören Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı'nın 1. Bölümü, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

yabancı istihdam kanunu Haberi

yabancı istihdam kanunu

Çinli mimar mı? 

“OHAL’in ağır koşulları, üstümüze üstümüze gelirken Çinli mimar da nereden çıktı” diye soracak olursanız, kısa cevap hazır: 

Meclis gündemi böyle. Yani başlık, okuduğunuz yazı daha çekici olsun diye seçilmiş değil. İktidarın, en vahşisinden, neoliberalizm nizamını tahkim fırsatçılığının dolaylı sonucu. Üstelik “vitrinde” FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadele söylemi içinde temel hak ve özgürlükleri iğdiş eden ve 12 Eylül darbecilerinin üretimi OHAL Kanunu’na dayalı kararnameleri çıkarırken yapıyor bunu. Şaşırmıyoruz. 

Olağanüstü hal koşullarının, sermayeyi daha da palazlandırmadığı hangi dönem görülmüş?




Geçen cuma akşamı TBMM’de AKP oylarıyla önemli bir yasa tasarısı kabul edildi: Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı. Aslında, CHP milletvekili Aytuğ Atıcı’nın deyişiyle, tasarının ilk adı bu kadar afili değildi. Geçen yasama döneminde hazırlanan bu kanunun o zamanki adı Yabancı İstihdam Kanunu’ydu. Gelin görün ki...