26 / 04 / 2024

yabancı sermaye

yabancı sermaye

Prof.Dr. Esfender Korkmaz, Türkiye'nin dış borç ve cari açık sorunlarını net hata noksan kalemiyle çözmesinin mümkün olmadığını sorunun ciddi alınıp IMF ile bir program hazırlamaması halinde, Türkiye'nin dış borçlarını ödemede temerrüde düşeceğini söyledi.

Profesörden dolar yorumu: Dolar 40 TL'ye yükselecek!

Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Alçın  yabancı sermaye TL'de değerlenme değil, dolar kurunun 40 TL seviyelerine çıkmasını beklediğini açıkladı.

Yabancı sermaye, tahvil alımı için yüzde 35 getiriyi görmek istiyor!

JPMorgan son dönemde yüksek getiri sağlayan uzun vadeli lira cinsi tahvillerde alım tavsiyesine geçmek için getirilerin daha da yükselmesini bekleyecek.

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Yabancı sermaye Türkiye’ye doğrudan yatırım için neyi bekliyor?

Ekonomi yönetimi ortodoks politikalara geçerken, Türkiye’ye yabancı sermaye akımı da hızlandı. Ancak yabancılar daha fazla yatırım yapmak için geleneksel politikalarda istikrarın devam etmesini ve daha sıkı para politikasına geçişi görmek istiyor.

AK Parti döneminde Türkiye’ye ne kadar doğrudan yabancı yatırım geldi?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun 300 miyar dolarlık yabancı yatırım getireceğine ilişkin seçim vaatlerinin yankıları devam ediyor. Bakan Nebati, bu vaade ilişkin tepkisini 2002 ile 2023 yılları arasında gerçekleşen yabancı sermaye yatırımları ile verdi.

İstanbul Finans Merkezi açıldı! Erdoğan: İFM yabancı sermaye açısından cazibe merkezi olacak

İstanbul Ataşehir’de inşa edilen İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı bugün törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu proje ile birkaç yıl içerisinde İstanbul’un dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi.

Gayrimenkule yabancı ilgisi sürüyor! Yabancı sermaye gayrimenkule 2 ayda 920 milyon dolar yatırdı!

Bu yılın ilk 2 ayında net yabancı sermaye girişi yüzde 39 oranında artış gösterdi. Artışta 920 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımları etkili olurken, yabancı sermaye girişi yıllık bazda ise 8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Otellerde pandemi sonrasında yabancı sermaye tehlikesi!

Doğru zamanda doğru kapanmalar yapılmadığı için Türkiye'nin ismi turizm sektöründe yasaklı. Peki oteller bu durumdan nasıl etkilenecek? Borçları biriken turizm sektörünün oyuncuları yabancı sermayelerin mi olacak? İşte ayrıntılar...

Cari açığın finansmanında yabancıya konut satışının payı artıyor!

Yabancıya konut satışlarında artış görülmesine rağmen Türkiye’ye yönelik doğrudan yabancı sermaye yatırımlarında son yıllarda belirgin bir azalma görülüyor. Peki bu durum cari açığın finansmanını nasıl etkiliyor?

2018'de 5 bin 914 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geçen yıl Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından 5 bin 914 yatırım projesi için teşvik belgesi düzenlendi.

Yurttaşlık yasası yabancıya konut satışını artırdı!

Merkez Bankası verilerine göre, 2015’te 19.2 milyar dolar olan Türkiye’ye gelen net doğrudan yabancı yatırım 2018’de toplam 13.1 milyar dolar olurken, bunun 5.9 milyar dolarını gayrimenkul, 6 milyar dolarını sermaye yatırımları oluşturdu.

ABD’nin inşaat finansmanı: Bireysel gayrimenkul yatırımcıları!

Amerika Birleşik Devletleri, inşaat sektörünün ihtiyacı olan sermayeyi sağlamak için uygun bir çözüm üretti, yabancı bireysel yatırım için bir paket geliştirdi. EB-5 projesi hükümet inşaat sektörünü kalkındırmak ve yabancı sermaye elde ettirmek için hayata geçirildi.

Tasarım merkezleri inşaata yoğunlaştı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, YASED düzenlediği Yabancı Sermaye İşadamları Toplantısı'na katıldı. Türkiye'deki tasarım merkezlerinin daha çok inşaata yoğunlaştığını söyledi.

yabancı sermaye Haberi

yabancı sermaye

Prof. Dr Esfender Korkmaz Türkiye'nin yüzde 60-70 ihtimalle seçimlere gitmeden dış borcun ödenmesinde temerrüde düşeceğini savundu. Dış borçta temerrüdün kamu veya özel sektörün dış borçlarını vadesinde ödeyemez duruma düşmesi anlamına geldiğini hatırlatan Korkmaz, Yeniçağ Gazetesi'nde kaleme aldığı köşe yazısında Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'in, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika  bölgesi ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri arasında kur risklerine karşı en kırılgan ülkenin Türkiye olduğu yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

TL'nin yüzde 45 dolayında daha düşük bir seviyede olduğunu ve Türkiye'deki risklerin yüksekliği nedeniyle TL'deki düşüşün engellenemediğini belirten Korkmaz, kur şoklarının getirdiği en önemli sorunun ithalattaki girdi maliyetlerine paralel olarak enflasyonun artması olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin dış borç ödemesinde temerrüde düşmesinin de önemli bir risk olduğunu aktaran Korkmaz, enflasyon ve dış borç riskinin birbirine...