23 / 04 / 2024

yabancı türkiye gayrimenkul alımı

yabancı türkiye gayrimenkul alımı

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, 2023 için 15 milyar dolarlık gayrimenkul ihracı hedeflendiğini açıkladı. Akbal, bu hedefin uzak olmadığını söyledi ve yabancıya gayrimenkul satışı hakkında açıklamalarda bulundu.

En çok Iraklılar aldı! 29 bin 349 tane satıldı!

31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla 13 bin 805 yabancı Türkiye genelinde taşınmaz satın aldı. İlk sırada 37 taşınmaz ile İstanbul yer alıyor. Türkiye’de en çok arazi alanlar ise 29 bin 349 adet ile Iraklılar oldu...

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

Türkiye'deki konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı yurt dışına yöneltti. Yatırımcılar özellikle İngiltere'de konut pazarına büyük ilgi duymaya başladı.

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Türkiye’deki AVM arzı 13,70 milyon metrekareye ulaştı!

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; Türkiye’deki alışveriş merkezi arzı artarak 13,70 milyon metrekareye ulaştı. İşte detaylar...

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

Ruslar, Türkiye’den gayrimenkul alan yabancılar arasında ilk sırada!

Uluslararası aracı kuruluş Propriete Generale Group uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre Ruslar, Ocak ve Mayıs 2022 döneminde Türkiye’den gayrimenkul satın alan yabancılar arasında birinci oldu.

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekare?

Pamir-Soyuer 2022 yılı 1. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 160,85 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

Türkiye genelinde kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekare?

Pamir-Soyuer 2021 yılı 4. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 162,90 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

GYODER, Türkiye gayrimenkul sektörünü sınır ötesine taşımaya hazırlanıyor!

Türkiye’nin gayrimenkul platformu GYODER, düzenlediği toplantıda piyasanın yurtdışındaki gücünü artırmak amacıyla hedeflerini ve 15-18 Mart tarihlerinde yapılacak "MIPIM 2022"deki stratejisini açıkladı.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları yüzde 65 arttı!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını toplam edinim adedi ve tüm işlemler bazında değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2021'de 2020'ye göre edinim adedi bazında yüzde 65 yükseldiğini belirledi.

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekare?

Pamir-Soyuer 2021 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 160,10 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

Yabancılar 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, yabancıların 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldığını belirtti. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Adlı, en çok tercih edilen bölgeleri de açıkladı.

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

Realtyplus Türkiye Gayrimenkul pazarında!

İspanya merkezli yeni nesil emlak pazarlama zinciri Realtyplus, Türkiye Gayrimenkul pazarında yerini aldı.

yabancı türkiye gayrimenkul alımı Haberi

yabancı türkiye gayrimenkul alımı

Rekabet ve ilhamı 'Türkiye'de Yabancı Gayrimenkul Yatırımlarının Geleceğini İhracat Odaklı Yeniden Düşünmek' olarak belirlenen GİGDER ve AGS Global ortaklığında yabancıya gayrimenkul satışı araştırması yapıldı. 

Yabancıya konut satışlarının, sektörün önde gelenleri ile analiz edildiği 'Rekabet ve İlham: Türkiye’de Yabancı Gayrimenkul Yatırımlarının Geleceğini İhracat Odaklı Yeniden Düşünmek' başlıklı toplantıya GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, GİGDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bayram Tekçe ve basın mensupları katıldı.

Rekabet ve ilhamı 'Türkiye'de Yabancı Gayrimenkul Yatırımlarının Geleceğini İhracat Odaklı Yeniden Düşünmek' olarak belirlenen araştırmada, 410 kişiyle online mecralardan anket yapılarak bilgiler alındı. 

Toplamda 6 bin kişiye ulaşılan ankette, yabancıların Türkiye'den gayrimenkul alma alışkanlıkları analiz edildi. Çalışmada İngiltere ve Londra pazarı baz alındı.

Yabancıların Türkiye'den gayrimenkul alımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, 2023 için 15...