23 / 04 / 2024

yabancı yatırımcı oranı

yabancı yatırımcı oranı

Uğur Dumankaya, zirveye katılan yabancı yatırımcılara Türk gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişim ve de değişimler hakkında bilgi verdi. Dumankaya 'Yabancı Gayrimenkul Yatırımcısının Gözü Türkiye’ de' dedi.

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcı oranı tarihi düşük seviyelere geriledi. 2000’li yıllardan bu yana yüzde 50 paya sahip oyan yabancı yatırımcının oranı yüzde 30’lu seviyelerin altına gerilerken, seçim sonrası şekillenecek ekonomi politikalarına göre yeniden ilginin artabileceği belirtiliyor.

Yabancı yatırımcı rekora doymuyor!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre eylül ayında, markalı konut projelerinde yabancı yatırımcıların oranı son 2 yıl için rekor bir artış göstererek yüzde 18'e ulaştı.

Yabancı yatırımcı ev almaya geldi!

Haziran ayında markalı konut projelerinin yüzde 10’u yabancı yatırımcılara satıldı. Yabancı oranı son 15 ayın zirvesine yükseldi. Markalı yeni konut fiyatlarında da artış yaşandı. 

Dövizde yaşanan kur artışı yabancı yatırımcı için bir fırsat!

2016 yılının hem Türkiye hem de dünya için oldukça yoğun bir gündemle geçtiğini belirten Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karalı ise şunları kaydetti: "Yaşanan tüm gelişmelere rağmen ülkemiz yerli ve yabancı yatırımcıları cezbediyor. ." dedi.

Konutta yabancı yatırımcıya dolar etkisi!

Sektör temsilcileri, yabancı yatırımcıların bu tür dalgalanmaları cazip gördüğünü kaydederek, bu durumun son günlerde satış ofislerine yansıdığını bildiriyor.

Güvenli liman arayan yabancı yatırımcı GYF’ye yönelmeli!

CNR Emlak Fuarı’nda, gayrimenkul sektöründeki güvenli yatırım araçları masaya yatırıldı. Omurga Portföy Yatırım Direktörü İlhami Akkum, “Güvenli liman arayan yabancı yatırımcı GYF’ye yatırım yapmalı” dedi.

Türkiye yabancı yatırımcı için cazibesini kaybetmedi!

TABA AmCham Başkanı Bora Gürçay, yabancı yatırımcı için Türkiye'de tüm koşulların uygun olduğunu ve ülkenin cazibesini kaybetmediğini bildirdi.

Yabancı yatırımcılar bu ilçelerden konut alıyor!

Yeni yatırımlar ve konut projeleri ile yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam eden İstanbul'da yabancılara konut satışı hızla artıyor.

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi sürüyor!

ABD’de bir dizi görüşme gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin sürdüğünü söyledi.

Kredi notunun düşmesi yabancı yatırımcı ilgisini azaltmaz!

Ernst & Young Türkiye Başkanlığı’na getirilen Metin Canoğulları, derecelendirme kuruluşlarının kredi notunu düşürmesinin Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisini azaltmayacağını söyledi.

Yabancı yatırımcıya oturma izni!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yaptığı açıklamalara göre, yabancı yatırımcılara bazı koşullarda oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

Türkiye'nin zor süreçleri atlatması yabancı yatırımcıları etkiledi!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin zor süreçleri atlatmasının ve darbe girişiminin ardından hızlı şekilde toparlanmasının yabancı yatırımcıları çok etkilediğini söyledi.

SeaPearl Ataköy yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu!

Ataköy sahildeki projeye yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiğini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Ülkemiz için buradayız, satış ikinci planda” dedi.

yabancı yatırımcı oranı Haberi

yabancı yatırımcı oranı

İstanbul’da Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların katılımıyla düzenlenen Arap - Türk Gayrimenkul Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, zirveye katılan yabancı yatırımcılara Türk gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişim ve değişimler hakkında bilgi verdi.

Zirveye katılan yabancılara Türkiye’deki siyasi ve ekonomik istikrar ile yatırım fırsatlarını anlatan Uğur Dumankaya ayrıca Türk ekonomisi ve gayrimenkul sektörünün potansiyeli hakkında da bilgi verdi. Konuşmasında gayrimenkul sektörünün Türkiye’nin en dinamik sektörü olduğunu belirten Dumankaya sözlerine şöyle devam etti. “Hem Türkiye’nin hem de bölgenin kalkınmasında lokomotif haline gelen gayrimenkul sektörü güvenli yatırım yapılabilir bir alan olarak yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu. Biz de bu ilgiye sunduğumuz kalite ve konforu bir araya getiren ürünlerimiz, yenilikçi ve müşteri odaklı yaklaşımımız ile yanıt veriyoruz.

Sektörde yabancı yatırımcıların oranı...