24 / 04 / 2024

yabancılar neye göre konut alıyor

yabancılar neye göre konut alıyor

Ülkemizde yabancılara yapılan konut satışı 2015 yılında 2014'e göre %20 artarken, konunun uzmanları bu artışın bölge ülkelerindeki savaş, terör, ekonomik nedenler gibi kriterler göz önüne alınarak 2016'da da devam edeceğini belirtiyor.

Borsaya ilgi gösteren yabancılar hangi hisseleri artırdı? 

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcılar şirketlere ilgi göstermeye devam ediyor. Buna göre yabancı yatırıcılar geçen senenin ikinci yarısında bankacılık hisselerini öne çıkarmışlardı. Bu sene de BİST'te yer alan TÜM endeksindeki 514 hisseden 313’ünde pozisyon artmış durumda.

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Site aidatları neye göre belirlenir?

Türkiye'de son iki senede artan konut ve kira fiyatlarıyla birlikte site aidatları da yükseldi. Peki, Site aidatları neye göre belirlenir? İşte detaylar...

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Arsa payı nedir? Arsa payı neye göre belirlenir?

Yasal olarak, tapuda arsa payları kurallara göre dağıtılmalıdır. Bu pay, belirlenmiş şekilde olduğu için doğru bir şekilde hesaplanmalıdır. Peki arsa payı nedir, neye göre belirlenir ve nasıl hesaplanır? İşte arsa payı ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Dünyada en yüksek beşinci gıda enflasyonu Türkiye'de! TÜİK verilerine göre; bakın kimleri kimleri geride bırakmışız!

Dünya Bankası'nın "Gıda Güvenliği" raporu şubat ayı sonuçlarına göre, Lübnan'da en yüksek gıda enflasyonu yaşanırken, Türkiye dünya genelinde beşinci sırada yer almaktadır. Raporda ayrıca, küresel gıda enflasyonunun hala yüksek seviyelerde devam ettiğine vurgu yapılmaktadır.

Yabancı yatırımcıların gözünde İstanbul cazibesini kaybediyor!

İstanbul, yabancı yatırımcıların gözünde cazibesini kaybediyor. PwC'nin yayınladığı rapora göre, İstanbul, yatırımcı tercihinde 30 kentlik listede 29. Sıraya geriledi. İşte nedenleri!

Yabancılar borsada en çok hangi hisseleri alıyor?

Yabancıların günlük ve haftalık en çok alım satım yaptığı hisseler belli oldu. Peki Yabancılar borsada en çok hangi hisseleri alıyor? 

Aile destek paketindeki 2 bin 852 TL'yi buna göre alıyorsunuz! Başvuranlar hemen tıklayıp beynine atsın

Aile destek paketi kapsamındaki başvurular ve ödemeler devam ediyor. Vatandaşlar ise başvuruların neye göre sonuçlandığını merak ediyor. İşte konuyla ilgili detaylar...

Polis olmak isteyenlere müjde! YKS sonuçlarına göre Polis Akademisi 2500 kişi alacak

Polis adayları dikkat! 2500 polis alımı 2022 için Polis Akademisi tarafından ÖSYM, YKS ve TYT puanı sonuçlarına göre ilana çıkacak. Liseden mezun olmuş polis adayları için aranan gerekli şartlar neler? Polislik hakkında tüm merak edilenler burada.

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

yabancılar neye göre konut alıyor Haberi

yabancılar neye göre konut alıyor

Ülkemizde yabancılara konut satışı TÜİK verilerine göre 2015 yılında 2014'e göre %20 artarak, 18 bin'den 22 bin 830'a yükseldi. Bu rakamın yarısından fazlasını Irak, Suudi Arabistan, Kuveyt, Rusya ve İngiltere vatandaşlarına yönelik satışlar oluşturdu. Türkiye'nin önde gelen Gayrimenkul firmalarından Century 21 Türkiye'nin Yönetim Kurulu Başkanı Önder Uzel, yabancıların Türkiye'de konuta ilgisinin 2016 yılında da artarak devam etmesinin beklendiğini kaydetti. Türkiye'nin özellikle savaş, ekonomik nedenler ve doğal güzellikler gibi çeşitli kriterlerin dikkate alınmasıyla konut alımı konusunda ilgi gördüğünü ifade eden Uzel şunları söyledi: "2015'te ülkemizde en çok 4 bin 228 adet ile Iraklıların konut alımı yaptığını görüyoruz. Bu durum bize Iraklıların savaş ve terör olaylarının yoğun bir şekilde devam etmesinden dolayı ülkelerini terk etmeye devam ettiklerini gösteriyor. Iraklılar'ı Suudi Arabistan,...