28 / 03 / 2024

yabancılara konut satışında kdv indirimi

yabancılara konut satışında kdv indirimi

Yabancılara konut ve işyeri satışlarında KDV’nin kaldırılması kararı, gayrimenkul sektöründe olumlu etki yarattı. Yasin Tatlıdil, “Sektörde ciddi bir hareketlenme yaşanacaktır. Bu düzenleme, alım yönünde Türkiye’ye ilgiyi artıracak” dedi.

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

2023 son çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 61,3 azaldı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluk yabancılara konut satışlarını da etkiledi. 2023 yılının son çeyreğinde yabancılara yapılan konut satışı yüzde 61.3 azalarak,  6 bin 968’e  düştü.

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır yılbaşından itibaren, 400 bin dolardan 600 bin dolara çıkarılıyor.

İBB'nin 'Yabancıya konut satışı askıya alınsın' önerisine sektörden yanıt geldi!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce yaptığı açıklamada yabancılara konut satışının askıya alınmasının konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacağını söyledi. Söz konusu öneriye sektörden yanıt geldi...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce’den öneri! ‘Yabancılara konut satışı bir süre ertelenmeli’

Son 3 senede yabancıların 197 bin 477 konut aldığını ifade eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, “Ülke çaptında bir süre yabancılara konut satışının ertelenmesi konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacaktır” dedi.

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi! Artık altın vize konuşulmalı!

Sektör temsilcileri yabancıya konut satışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi geldi. İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışında 'golden visa' ve yüzde 1 fon payı önerisi! Gayrimenkulde 2025 ve 2026 yılları önemli!

Mars Türkiye kurucusu ve CEO’su Hakan Bucak, gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve yabancıya konut satışına da değindi. İşte Hakan Bucak'ın sektörle ilgili önemli açıklamaları...

yabancılara konut satışında kdv indirimi Haberi

yabancılara konut satışında kdv indirimi

Gayrimenkul sektöründeki hareketlilik olumlu yönde devam ediyor. Yabancılara yönelik vatandaşlık teşviğinin ardından bir adım daha atıldı. Yabancı yatırımcıların konut ya da işyeri alımlarında KDV kaldırıldı. Agency Gayrimenkul’ün kurucu ortaklarından Yasin Tatlıdil, yaşanan son gelişmeyi değerlendirdi.


‘Ülkeye döviz girişi sağlanacak’

Yabancı yatırımcılar konusundaki deneyimiyle tanınan Tatlıdil, “Bilindiği gibi daha önce 1 milyon dolarlık yatırım yapan yabancı yatırımcı Türk vatandaşlığı hakkını elde ediyordu. Bu karar yabancı satışlarını hareketlendirmişti. Ancak yabancılar için KDV’nin kaldırılması, çok yerinde ve isabetli bir karar oldu. Böylece hem yabancılara satışlar hareketlemiş olacak hem de Türkiye’ye ciddi bir döviz girişi sağlanacak” dedi.


‘Satışlar ciddi şekilde artacak’

Yurt dışında da hükümetlerin benzer uygulamalar yaptığını dile getiren Tatlıdil, “KDV’nin sıfırlanması fiyatlara yansıyacak. Bu şartlarda alıcının direkt olarak faydalanacağı bir uygulama hayata geçilecek. KDV muafiyetinin...