29 / 03 / 2024

Konutta KDV hamlesi yabancıları Türkiye’ye çekecek!

Konutta KDV hamlesi yabancıları Türkiye’ye çekecek!

Yabancılara konut ve işyeri satışlarında KDV’nin kaldırılması kararı, gayrimenkul sektöründe olumlu etki yarattı. Yasin Tatlıdil, “Sektörde ciddi bir hareketlenme yaşanacaktır. Bu düzenleme, alım yönünde Türkiye’ye ilgiyi artıracak” dedi.



Gayrimenkul sektöründeki hareketlilik olumlu yönde devam ediyor. Yabancılara yönelik vatandaşlık teşviğinin ardından bir adım daha atıldı. Yabancı yatırımcıların konut ya da işyeri alımlarında KDV kaldırıldı. Agency Gayrimenkul’ün kurucu ortaklarından Yasin Tatlıdil, yaşanan son gelişmeyi değerlendirdi.


‘Ülkeye döviz girişi sağlanacak’

Yabancı yatırımcılar konusundaki deneyimiyle tanınan Tatlıdil, “Bilindiği gibi daha önce 1 milyon dolarlık yatırım yapan yabancı yatırımcı Türk vatandaşlığı hakkını elde ediyordu. Bu karar yabancı satışlarını hareketlendirmişti. Ancak yabancılar için KDV’nin kaldırılması, çok yerinde ve isabetli bir karar oldu. Böylece hem yabancılara satışlar hareketlemiş olacak hem de Türkiye’ye ciddi bir döviz girişi sağlanacak” dedi.


‘Satışlar ciddi şekilde artacak’

Yurt dışında da hükümetlerin benzer uygulamalar yaptığını dile getiren Tatlıdil, “KDV’nin sıfırlanması fiyatlara yansıyacak. Bu şartlarda alıcının direkt olarak faydalanacağı bir uygulama hayata geçilecek. KDV muafiyetinin satışları ciddi şekilde artıracağını düşünüyorum” diye konuştu.



Geri Dön