28 / 03 / 2024

Yabancılara satılan konutlar son durum

Yabancılara satılan konutlar son durum

Yabancılara satılan konutların niteliği değişiyor. Daha önce lüks konutlara, rezidanslara yönelen yabancılar, şimdi daha küçük ve daha ucuz konutlar satın almaya başladı.

2023 son çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 61,3 azaldı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluk yabancılara konut satışlarını da etkiledi. 2023 yılının son çeyreğinde yabancılara yapılan konut satışı yüzde 61.3 azalarak,  6 bin 968’e  düştü.

Yabancılardan para en çok gayrimenkule geldi: 3.6 milyar dolar!

Türkiye'ye 2023’te gelen 10.6 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 3.6 milyar doları yabancılara satılan gayrimenkullerden geldi.  Vatandaş, “Yabancıya serbest, yerliye kota, bu kadar satış olursa ev fiyatlarının uçması normal”  diye tepki gösterdi.

Bakan Özhaseki'den açıklama: Yabancılar Türkiye'den 17 bin 76 nitelikli arazi satın aldı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancı uyruklulara satılan arazi miktarını Meclis'e taşıdı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yabancılara satılan arsa, arazi, tarla, bahçe gibi gayrimenkullere ilişkin rakamı açıkladı. İşte Özhaseki'nin o açıklaması... 

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar TBMM gündeminde!

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar ile ilgili konuştu. İşte Türkkan'ın o açıklamaları...

2018'den bu yana yabancılara her ay ortalama 3 bin 900 konut satılıyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, yabancılara yapılan konut satışları ile ilgili rakam paylaştı. Peki Celal Erdoğdu'nun söz konusu paylaşımına nasıl yorumlar geldi? Vatandaşlar yabancılara konut satışı ile ilgili ne düşünüyor? İşte o yorumlar...

KKTC’de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar Meclis gündemine geliyor! Hükümet takipte!

KKTC'de İsrailli vatandaşlara satılan topraklar için hükümet inceleme başlattı. Konunun yakın zamanda Meclis'e gelmesi planlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu.

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

Gayrimenkulde İngiltere Türklerin gözde mekanı! 

İngiltere’de en çok gayrimenkul satın alan yabancılar arasında Türkiye ilk beşte yer alıyor. İngiltere’de yabancılara satılan taşınmazların yüzde 10’u Türkler tarafından alındı.

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar kime ait?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan toprakların kime ait olduğuna ilişkin soruları yanıtladı. İsmail, "Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre yabancılara ekim ayında 2 bin 535 konut satışı gerçekleşti. İşte yabancılara en çok konut satılan 10 il...

Antalya'daki 5 konuttan 1'i yabancılara satıldı! Ruslar zirveye yerleşti! 

Türkiye'de bu sene yabancıların en fazla konut aldığı şehir olan Antalya'da, 48 bin 150 satıştan 10 bin 372'si yabancılara yapıldı. İşte detaylar...

Yabancılara satılan konutlar son durum Haberi

Yabancılara satılan konutlar son durum

Son günlerde farklı ortamlarda aynı soru ile karşılaşıyorum:


“Araplaşıyor muyuz?”


Böyle bir soruya “evet” ya da “hayır” gibi kesin yanıtlar vermek zor. Ancak Türkiye'deki Arap nüfusun kendi kültürü ile birlikte yayıldığını söylemek mümkün. Her ne kadar inanç birliği olsa da, yaşam biçimleri, dilleri ve tercihleriyle Türkiye'nin kültürel yapısını etkileyen, demografisini değiştiren 3 milyonun üzerinde Irak ve Suriyeli mülteci var.  


Sadece geçen yıl dünyaya gelen mülteci çocuklarının sayısı 150 bin. Bu da Arap nüfusun hızla çoğalacağını gösteriyor. Zaten Türkiye Cumhuriyeti'nin Arap kökenli vatandaşları dışında, gelen mültecilerin nüfusa oranı yüzde 4 civarında. Yani Türkiye nüfusuna yüzde 4'lük bir Arap nüfus entegre edilmeye çalışılıyor.


Ayrıca;


Ortadoğu'daki istikrarsızlık ve parçalanma beklentileri bölgeden ayrılmayı teşvik ediyor. Kaçanların ilk durağı Türkiye. Sermayesi olanlar ev alıp yerleşerek küçük ve orta...