26 / 04 / 2024

Yabancıya hileli konut satışı

Yabancıya hileli konut satışı

Mars Investment’ın gündeme taşıdığı “Konutta Yasadışı Vatandaşlık” konusu, Ticaret Bakanlığı ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün takibine alındı.

Yabancılara neden konut satamıyoruz? 

Sabah gazetesi yazarı Hülya Güler, yazısında yabancıya konut satışını kaleme aldı. Peki yabancıya neden konut satamıyoruz? İşte Hülya Güler'in o yazısı...

Ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? 

Türkiye, dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği ülkelerden oldu. İnşaat maliyetlerinin artışı ve yabancı talebine ek olarak faizlerde konut fiyatlarını yükseltiyor. Peki ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? İşte ayrıntılar..

Yabancıya konut satışının verdiği 3 büyük zarar!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya konut satışının verdiği 3 büyük zarar!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Yabancıya konut satışı fiyatları etkiliyor mu?

Yurtdışında yabancılara ilişkin doğrudan konut satışı gerçekleştiren şirketlere devlet desteğini öngören uygulamanın ev fiyatlarını yükselteceği olasılığı sosyal medyada tepkilere neden olurken, sektör temsilcileri  yabancıya kiralama yoluyla verilen oturum izninin kaldırılmasını istiyor. 

Konut fiyatlarını patlatan gizli neden ortaya çıktı! Sebep ne yabancıya mülk satışı ne de göçmenler değilmiş...

Türkiye'de son yıllarda aşırı artan konut fiyatları hala daha yükselmeye devam ediyor. Satılık konut fiyatlarındaki yükseliş kiralık konut fiyatlarını da etkiledi. Uzmanlar konutta yaşanan fiyat patlamasının yabancıya konut satışı ya da göçmen sayısı ile açıklanamayacağını ifade etti.

Yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışıyla ilgili yaptığı açıklamada, ocak-mart döneminde 14 bin 344 adetle tüm zamanların ilk çeyrek rekoru kırıldığını dile getirdi.

Yabancıya konut satışı düzenlemesiyle lüks konut piyasası hareketlenecek!

Denge Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Baki Budakoğlu, yabancıya konut satışı düzenlemesiyle birlikte daha yüksel profilde yatırımcının Türkiye’ye geleceğini ve lüks konut piyasasının hareketleneceğini dile getirdi.

Yabancıya konut satışı yasaklanmalı mı? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ussal Şahbaz bugünkü köşesinde yabancıya konut satışını kaleme aldı. İşte Ussal Şahbaz'ın 'Yabancılara ev satışı yasaklansın mı?' başlıklı yazısı...

Yabancıya konut satışında yeni rekor bekleniyor!

Yabancıya konut satışı geçen seneyi 50 bin adet rekor satışıyla kapattı. Bu yıl için en az 70 bin adetlik satış hedefleniyor.

Rusya-Ukrayna savaşı yabancıya konut satışını nasıl etkileyecek?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş yabancıya konut satışını nasıl etkileyecek? İşte Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır'ın konuyla ilgili açıklamaları...

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek Ocak ayı rakamları!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun duyurduğu verilere göre, Ocak 2022'de yabancılara gerçekleştirilen konut satış rakamı 4 bin 186 oldu ve bütün zamanların en yüksek Ocak ayı verisi kaydedildi. Peki sektör temsilcileri yabancıya konut satışlarındaki son durumla ilgili neler söyledi?

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

Yabancıya konut satışı kurdaki oynaklıktan nasıl etkilendi?

GİGDER’in marka ve pazar araştırma şirketi AGS Global işbirliğiyle hazırladığı GİGDEKS’e göre, bir önceki çeyrekte 196.037 dolar olan yabancıya ortalama birim konut satış fiyatı, 2021’in son çeyreğinde 187.091 dolara indi. Kurdaki dalgalanma yabancıya konut satışını etkiledi...

Yabancıya hileli konut satışı Haberi

Yabancıya hileli konut satışı

Mars Investment’ın gündeme getirdiği “Konutta Yasadışı Vatandaşlık” konusu, Ticaret Bakanlığı ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından takibe alındı.

Mars Investment Kurucusu ve Genel Müdürü aynı zamanda GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi olan Hakan Bucak’ın Ticaret Bakanlığı’na yaptığı çağrıya karşılık verildi. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili olarak Hakan Bucak’tan detaylı bilgi alarak düğmeye bastı.

Mars Investment Kurucusu ve Genel Müdürü aynı zamanda GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi olan Hakan Bucak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Mars Investment olarak gündeme getirdiğimiz “Konutta Yasadışı Vatandaşlık” konusuna devletimiz sahip çıktı. Bizlerden detaylı bilgi alarak harekete geçtiler. Konuya ilişkin farkındalık yarattık. Devletimizin tüm birimleri tarafından bir seferberlik başlatılıyor. Bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için yeni bir sertifikasyon sürecine ihtiyacımız var. Konuyu yakından takip ediyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde, yasa dışı finans...