26 / 04 / 2024

yalçın topçu Kıbrıs Su Temin Projesi yorumu

yalçın topçu Kıbrıs Su Temin Projesi yorumu

Topçu: "Su Temin Projesi önümüzdeki günlerde, önümüzdeki yıllarda her iki toplumun da eşit siyasetiyle eşit siyasi paylaşımıyla olacak barışa, huzura, adalete doğru atılacak adımda bu suyun da bir köprü olması temennisinde bulunuyorum" dedi.

Ajda Pekkan Kıbrıs'taki lüks villasını 38 milyon TL'ye sattı! 

Dillerden düşmeyen şarkılarıyla yıllara meydan okuyan süperstar Ajda Pekkan Kıbrıs'taki lüks villasını 38 milyon liraya sattı. 

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yabancılara gayrimenkul satışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tatar, "Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu" dedi.

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Kıbrıs'ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı Kıbrıs'ta kaç konut ve işyeri binası olduğunu bilmediklerini açıkladı. 

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ta Yahudilerin şimdiden 25 bin dönüm arazinin sahibi olduğu belirtildi. Peki Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Yahudiler Kıbrıs'tan neden arazi alıyor? 

Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer: Demir ve çimento fiyatları artmadı, yabancı yatırımcı yurttaşı evsiz bıraktı!

Forbes’in “En ucuz ev KKTC’de” reklamlarını değerlendiren Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer, konut fiyatlarındaki yükselişin altındaki nedenleri açıkladı.

Kıbrıs'taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

Yahudiler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuzeyinde bulunan stratejik yerlerden büyük arazi ve dev binaları satın almaya başladı. Peki Yahudiler başta olmak üzere yabancı yatırımcılar neden Kıbrıs'a yöneldi? İşte ayrıntılar...

Kıbrıs'ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konut sektörü çıkmaza girdi. Yabancıların mülk edindiğine dar gelen idialar tartışma yarattı. 

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) aralarında İngiliz, İsrail ve İran vatandaşlarının da olduğu yabancıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mülk edinmelerini takibe aldığı öğrenildi.

Ruslar rotayı Kıbrıs'a çevirdi, emlak fiyatları resmen uçuşa geçti!

Ukrayna savaşı sebebiyle Batı'nın ağır yaptırımına uğrayan Rus oligarklar, yönlerini uluslararası anlaşmalara bağlı olmayan Kuzey Kıbrıs'a çevirdi. Kıbrıs'ta emlak fiyatları resmen uçuşa geçti...

yalçın topçu Kıbrıs Su Temin Projesi yorumu Haberi

yalçın topçu Kıbrıs Su Temin Projesi yorumu

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Kıbrıs davası bizim öteden beri milli bir davamızdır. İçme suyunun buraya bağlanmış olmasıyla KKTC'nin hem ticarette, hem turizmde, hem tarımda çok ciddi noktalara geleceğini ve burada yaşayan soydaşlarımıza, kardeşlerimize ciddi bir refah sağlayacağını, refah seviyesini daha da artıracağını biliyoruz" dedi.


KKTC Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun daveti üzerine KKTC'ye resmi ziyarette bulunan Bakan Topçu ilk olarak Meclis Başkanı Sibel Siber'i mecliste ziyaret etti.


Topçu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ta ve KKTC'nin meclisinde olmaktan şeref, onur ve kıvanç duyduğunu belirterek "Kıbrıs davası bizim öteden beri bizim milli bir davamızdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve milletinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne bakışı, KKTC'nin ve yaşayanlarının barış, adalet, huzur ve refah içerisinde yaşaması için elden ne gelirse onu yapmaktır, onun ötesine...