18 / 04 / 2024

yangın sigortası genel koşulları

yangın sigortası genel koşulları

Yangın sigortası, yangının, yıldırımın, infilakın veya yangın ve infilak sonucu meydana gelen duman, buhar ve hararetin sigortalı mallarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar karşılanıyor. İşte yangın sigortası genel şartları...

9 soruda yangın sigortası hakkında bilinmesi gerekenler!

Yangın sigortası hakkında bilmediğimiz bir çok şey var. Fortune editörleri bu ay merak edenler için "9 soruda yangın sigortası hakkında bilinmesi gerekenler" başlıklı haberi yayınladı..

Binalardaki yangın malzemesi sorgulanmalı!

Knauf Insulation Genel Müdürü Emre Gürcan "Yangın güvenliği, yangına karşı dayanımı yüksek sistemlerin oluşturulması ile, sistemlerin oluşturulması ise doğru malzemenin seçilmesi ile olur'' dedi.

9 soruda yangın sigortası!

Forbes Dergisi’nin Akıllı Yaşam ekinde yer alan habere göre,  yangın sigortasında bilinmesi gereken 9 madde bulunuyor. İşte 9 soruda yangın sigortası…

Bina tamamlama sigortası genel şartları!

İnşaat çalışmaları henüz başlamamış veya tamamlanmamış konut projeleri için bina tamamlama sigortası yürürlüğe girdi. Bina tamamlama sigortası genel şartları, Bakanlık tarafından belirlendi. İşte bina tamamlama sigortası genel şartları...

Ankara Koç Kuleleri projesinde yangın!

Ankara'da Koç Kuleleri'nin bodrum katında çıkan yangın korkuttu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrasında yangın büyümeden kontrol altına alındı. Halk Bankası Genel Müdürlüğü'nün garaj bölümünde çıkan yangın da itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Konut kredisinde yangın sigortası zorunlu mudur?

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler tarafından kullanılıyor. Konut kredisi kullandırma sürecinde birtakım sigortalar da yapılıyor. Peki, Konut kredisinde yangın sigortası zorunlu mudur?

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri!

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri, 19 Aralık 2007 tarihinde 26735 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yangınların en aza indirilmesini amaçlayan binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri...

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yangın çıktı!

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde yangın çıktı. İstanbul Üniversitesi ( İÜ ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinin Genel Cerrahi bölümünde çıkan yangına, itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Orman yangın sayısı yüzde 50 azaldı!

AA muhabirinin Orman Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, Türkiye'de 2014'te geçen yıla göre orman yangını sayısı yüzde 50, yanan alan miktarı ise yüzde 75 azaldı.

Gökhan Erel: Konutlarda yangın riskine yalıtım çözümü gerekiyor!

İstanbul’da yılda 25 bin yangın vakasının yaşandığına dikkat çeken Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, bu riskin doğru yalıtım uygulaması ve yangına karşı dayanıklı malzemelerin kullanımıyla ortadan kaldırılabileceğini söyledi.

Yangın sigortası hasar tespiti nasıl yapılır?

Yangın sigortası genel şartları gereğince yangın sigortası hasar tespiti nasıl yapılır? Yangın sigortası sözleşmesi ile sigorta edilmiş şeylerde meydana gelen zararın miktarı taraflar arasında yapılacak anlaşmayla tespit ediliyor...

Yangın sigortası teminatı!

Yangın sigortası teminatı kapsamında giren ve girmeyen durumlar, 1 Ocak 1993 tarihinde yürürlüğe giren Yangın sigortası genel şartları kapsamında yer alıyor. Peki binayı tamamlayan şeyler ile temeller ve istinat duvarları teminat kapsamında mı?

Yangın sigortası nasıl yapılır?

Yapıda kendiliğinden meydana gelen yangın, yıldırım, infilak ile bunlardan kaynaklanan buhar, hararet, duman gibi tehlikelerin neden olduğu fiziki hasarlara karşı teminat altına alan yangın sigortası nasıl yapılır?

yangın sigortası genel koşulları Haberi

yangın sigortası genel koşulları

Yangın sigortası genel şartları!

Yangın sigortası genel şartları 1 Ocak 1993 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu sigorta ile yangının, yıldırımın, infilakın veya yangın ve infilak sonucu meydana gelen duman, buhar ve hararetin sigortalı mallarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar karşılanıyor.


A- Sigortanın Kapsamı 


A.l- Sigortanın Kapsamı

Bu sigorta ile yangının, yıldırımın, infilakın veya yangın ve infilak sonucu meydana gelen duman, buhar ve hararetin sigortalı mallarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar, sigorta bedeline kadar temin olunmuştur. 


A.2- Sigorta Bedelinin Kapsamı


2.1- Taşınmaz mallarda:

1.1- Aksine sözleşme yoksa; binaların dışındaki bahçıvan evi, garaj, su deposu, kömürlük gibi eklentiler ile binaların içlerinde veya üzerlerinde bulunan her çeşit sabit tesisat, asansör ve yürüyen merpenler, yıldırımlık, televizyon anteni gibi binayı tamamlayan şeyler ile temeller ve istinat duvarları sigorta bedelinin kapsamı içindedir.

1.2- Bahçe...