19 / 04 / 2024

yangın sigortası ne demek

yangın sigortası ne demek

Özel veya ticari amaçla kullanılan her türden bina ve muhteviyatı meydana gelen yangın sonrasında fiziki hasarlara karşı teminat altına alan yangın sigortası nedir? Yangın sigortası poliçesi nasıl yapılır?

Piyasalar resmen yangın yeri! Euro/TL' de son dakika gelişmesi 3 Haziran 2022

Piyasalar bugün resmen yangın yerine döndü. Dolar ve altın fiyatlarındaki yükselişin ardından euro da atak yaparak yükselmeye devam ediyor. Peki bugün euro ne kadar? Euro kaç TL? İşte euro da son dakika gelişmesi 3 Haziran 2022...

9 soruda yangın sigortası hakkında bilinmesi gerekenler!

Yangın sigortası hakkında bilmediğimiz bir çok şey var. Fortune editörleri bu ay merak edenler için "9 soruda yangın sigortası hakkında bilinmesi gerekenler" başlıklı haberi yayınladı..

9 soruda yangın sigortası!

Forbes Dergisi’nin Akıllı Yaşam ekinde yer alan habere göre,  yangın sigortasında bilinmesi gereken 9 madde bulunuyor. İşte 9 soruda yangın sigortası…

Deprem sigortası ne kadar 2016?

Deprem sigortası olan DASK için ödenmesi gereken bedel, taşınmazın türüne ve büyüklüğüne göre hesaplanıyor. Peki, deprem sigortası ne kadar 2016? İşte deprem sigortası fiyatları 2016..

Hilti Türkiye, Yangın ve Güvenlik Sempozyumu'na katıldı!

Hilti’nin Türkiye operasyonu Hilti Türkiye, pasif yangın durdurucu ürünleriyle TÜYAK 2015 Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi’ne katıldı. Hilti, Ar-Ge harikası pasif yangın durdurucu ürünlerini tanıttı ve sergiledi.

Deprem sigortası ne işe yarar?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan zorunlu deprem sigortasının mesken ve işyerlerine yaptırılması gerekiyor. Peki, deprem sigortası ne işe yarar? Deprem sigortası neyi kapsar?

Konut sigortası ne kadar?

Konut Sigortasıyla yangından su baskınına, hırsızlıktan depreme kadar geniş kapsamlı teminatlar, tek bir poliçe ile güvence altına alınabiliyor. Peki, konut sigortası ne kadar? İşte yanıtı..

Denizli'de fabrika yangını!

Denizli'de gıda deposunda çıkan ve boru imalatı yapan fabrikaya sıçrayan yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangına, Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ait 6 yangın söndürme aracıyla müdahale ediliyor.

Zorunlu deprem sigortası ne kadar 2015!

Zorunlu deprem sigortası genel anlamda, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta sistemi olarak tanımlanıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası ne kadar 2015!

Konut kredisinde yangın sigortası zorunlu mudur?

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler tarafından kullanılıyor. Konut kredisi kullandırma sürecinde birtakım sigortalar da yapılıyor. Peki, Konut kredisinde yangın sigortası zorunlu mudur?

Antalya Limak Otel'de yangın çıktı!

Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Kiriş Mahallesi'nde bulunan 5 yıldızlı Limak Otel'de henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken otelde kalanların tahliyeleri gerçekleşti.

Profel Yangın Mühendislik Proje ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Profel Yangın Mühendislik Proje ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi, Özlem Güneç, Alper Dipi tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 7 Ocak'ta Kadıköy, Sahrayıcedit Mahallesi'nde kuruldu.

Şırnak'ta bir yurtta yangın çıktı!

Şırnak'ta kız yurdunda yangın çıktı. Elelektrik kontağındaki arıza nedeniyle çıktığı bildirilen yangın yurdun güvenlik elemanları ve diğer görevliler tarafından söndürüldü. Dumandan etkilenen 12 öğrenci Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

yangın sigortası ne demek Haberi

yangın sigortası ne demek

Yangın sigortası nedir?

Yangın sigortası, özel veya ticari amaçla kullanılan her türden bina ve muhteviyatı, kendiliğinden meydana gelen yangın, yıldırım, infilak ile bunlardan kaynaklanan buhar, hararet, duman gibi tehlikelerin neden olduğu fiziki hasarlara karşı teminat altına alan sigorta olarak tanımlanıyor.


Tanımda da görüldüğü üzere, yangın sigortası yangına maruz kalan taşınmaz malların hasarlarını karşılamak için yapılıyor. Ayrıca sigorta, meydana gelmiş olan yangını söndürmek, dolayısıyla muhtemel hasarı azaltmak amacıyla, su veya başka bir kimyevi madde ile yapılan müdahalelerin sonucunda ortaya çıkan fiziki hasarları da kapsıyor.

Taşınmaz Mallar..

Aksine sözleşme yoksa; binaların dışındaki bahçıvan evi, garaj, su deposu, kömürlük gibi eklentiler ile binaların içlerinde veya üzerlerinde bulunan her çeşit sabit tesisat, asansör ve yürüyen merpenler, yıldırımlık, televizyon anteni gibi binayı tamamlayan şeyler ile temeller ve istinat...