26 / 04 / 2024

Konut sigortası ne kadar?

Konut sigortası ne kadar?

Konut Sigortasıyla yangından su baskınına, hırsızlıktan depreme kadar geniş kapsamlı teminatlar, tek bir poliçe ile güvence altına alınabiliyor. Peki, konut sigortası ne kadar? İşte yanıtı..



Konut sigortası ne kadar?

Konut Sigortasıyla yangından su baskınına, hırsızlıktan depreme kadar geniş kapsamlı teminatlar, tek bir poliçe ile güvence altına alınabiliyor.


Bu sigortadan 18 yaşını doldurmuş ve medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip herkes yararlanabiliyor. Konut Paket Sigortası 1 yıl süreli olmakla birlikte, takip eden yıllarda günün koşullarına uygun olarak yenilenebiliyor. Peki, konut sigortası ne kadar?


Konut sigortasında primler, deprem risk bölgelerinin farklılığından dolayı meskenin bulunduğu il ve ilçeye göre farklılık gösteriyor. 


Ayrıca binada bulunan toplam kat sayısı, konutun bulunduğu kat, yapı tarzı, konutunun brüt metrekaresi de primi etkileyen unsurlar arasındadır. 


Eğer eşyalarınızı da güvence altına almak istiyorsanız güncel eşya bedelinizi de poliçe yaptırırken sigortacınıza bildirmeniz durumunda, belirli bir prim karşılığında kullanmakta olduğunuz ev eşyalarınız da poliçenize eklenebilir.



Konut sigortası zorunlu mu?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön