16 / 04 / 2024

yanlış ekspertiz raporunun düzeltilmesi

yanlış ekspertiz raporunun düzeltilmesi

Yanlış ekspertiz raporu hazırlandığını düşünen tüketici düzeltilmesi için bankaya yada ekspertiz raporunu hazırlayan firmaya dava açabiliyor. Mahkeme tarafından haklı bulunursa tekrar bir eksper görevlendirilerek yeni bir rapor hazırlatılıyor...

Yapı kayıt belgesi verilen yapılara kredi alınabiliyor!

Vizyon Taşınmaz Değerleme A.Ş. Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Mete Gülbaş yapı kayıt belgesi ile yasal hale gelen aykırı alanlar için ekspertiz raporunun olumlu sonuçlanması ve satılabilir kabiliyette olması durumunda kredi kullandırılmasında bir sakınca olmadığını söyledi..  

Alarko GYO Çankaya Binası'nın değerleme raporunu güncelledi!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Ankara Çankaya Binası 28.12.2015 tarihli Ekspertiz Raporunun Revizesini yayımladı.

Ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Ev kredisi kullanarak, konut sahibi olmak isteyenlerin banka başvurusunun kabul edilmesinin ardından ekspertiz raporunun hazırlanması gerekiyor. Peki, ev kredisi ekspertiz ücreti ne kadar?

Gazi Çelik: İnşaat sektöründe sorun yanlış projeler!

Ankara’da lüks yaşamı şehir merkezine yakın konuma getiren Uransan’ın Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik: “Her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de kaybetmenin sebebi yanlış işler” dedi.

Kepez Dokuma alanı hakkında halk yanlış mı bilgilendiriliyor?

Antalya Kent İzleme Plaformu Sözcüsü Av. Mustafa Şahin, Dokuma alanı hakkında Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün yaptığı bilgilendirme toplantılarının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek Antalya halkının yanlış bilgilendirildiğini ifade etti.

Konut kredisi ekspertiz ücretinin iadesi!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu soruya yanıt olarak Konut kredisi ekspertiz ücretinin iadesi konusuna değindi..

Çiğli'de yanlış tapu isyanı!

Çiğli'de iki ayrı apartmanda yaşayan vatandaşlar, bina blokları tapu kayıtlarında yanlış yazıldığı için mağdur oldu. Tapu örneğiyle tapu kayıtlarının uyuşmaması nedeniyle bankalardan kredi çekemeyen apartman sakinleri evlerini de satamıyor

Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız banka başvurudan hemen sonra evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor. Ekspertiz raporu sonucunda eve değer biçiliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Ekspertiz raporu için gereken belgeler!

Konut kredisi alabilmek için ilk olarak kredi kullanmak istediğiniz bankaya başvuruda bulunmanız gerekiyor. Başvuru esnasında bazı belgeler isteniyor. Peki, ekspertiz raporu için gereken belgeler neler?

Konut kredisi ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir?

Konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de ekpsrtiz raporu olarak biliniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir?

Konut kredisi ekspertiz raporu örneği!

Konut kredisi kullanacaklar alacağınız ev için ödemeniz istenen yüzde 25 peşinat ekspertiz raporuna bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. İşte, konut kredisi ekspertiz raporu örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu nereden alınır?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin evleri banka tarafından gönderilen eksper tarafından inceleniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu nereden alınır?

Ahmet Dördüncü: Enerji projelerinde kuru dikkate almak yanlış!

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, enerji yatırımlarının uzun vadeli projeler olduğunu belirterek, "Enerjide yapılan yatırımları bugünkü kurlara göre hesaplarsanız çok yanlış bir iş yaparsınız'' dedi.

yanlış ekspertiz raporunun düzeltilmesi Haberi

yanlış ekspertiz raporunun düzeltilmesi


Yanlış ekspertiz raporu!


Ekspertiz raporu konut kredisi için başvuran tüketiciden bankanın mutlaka istediği bir belgedir. Çünkü banka hazırlanan bu ekspertiz raporuna göre vereceği kredi miktarını belirliyor. Ekspertiz raporları uzman kişiler tarafından konutun incelenmesi sonucunda hazırlanıyor. Ekspertiz raporu hazırlanırken eksperlerin dikkat ettiği hususları şöyle sıralayabiliriz:


*Gayrimenkulün açık adresi

*Gayrimenkulün lokasyonu

*Kaç yaşında olduğu

*İmar durumu 

*Gayrimenkulün alanı

*Ulaşım özellikleri 

*Fiziki durumu 

*Altyapısı


Bu hususlar incelendikten sonra konuta eksper tarafından bir değer biçiliyor. Bu değere göre banka kredi miktarına karar veriyor. Bilindiği üzere hiçbir gayrimenkul için yüzde 100 oranında kredi onaylanmıyor. Bankalar maksimum biçilen değerin yüzde 75'ini kredi olarak kullandırıyor. Tüm bu bilgilerden sonra ekspertiz raporunun hatalı olma olasılığından da söz edebiliriz. 


Yanlış ekspertiz raporu hazırlandığını düşünen müşteri durumun düzeltilmesi için itirazda bulunabiliyor. Çünkü yanlış ekspertiz raporu sonucu onaylanan kredi miktarı daha...