26 / 04 / 2024

yapı denetim zorunluluğu 2019

yapı denetim zorunluluğu 2019

Torba yasa taslağı kapsamında eklenmesi planlanan madde kapsamında Türkiye genelinde imar barışına başvurup yapı kayıt belgesi alan milyonlarca binaya yapı denetim zorunluluğu getirilmesi gündeme geldi.

Bakan Kirişci resmen açıkladı! Çiftçiye ne ektiğini bildirme zorunluluğu geliyor! 

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Yapılacak düzenlemeyle bir yıl ekilmediği belirlenen araziler ekilecek ve arazi sahibine kira ödenecek. Aynı zamanda üreticilere tarlasına ne ektiğini bildirme zorunluluğu da getiriliyor. İşte ayrıntılar...

Özuğur Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Özuğur Yapı Denetim Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Demir tarafından kuruldu.

Acar Kardeşler Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Acar Kardeşler Yapı Denetim İnşaat Şirketi Küçükçekmece’de   50 bin  TL sermaye bedeli ile Uğur Acar tarafından kuruldu.

Sitelerde 'toplu yapı yönetimi' zorunluluğu!

Bir sitenin tek parsel ya da birden çok parsel üzerinde kurulması yönetimsel olarak büyük öneme sahip. Birden çok parselde kurulan siteler için toplu yapı yönetimi zorunluluğu bulunuyor...

Yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında, yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu getirildi.

Turgutlar Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Turgutlar Yapı Denetim Limited Şirketi Başakşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Baran Turğu tarafından kuruldu.

Emlak ofislerine resmen 20 metrekare zorunluluğu geldi!

Emlak ofislerine "metrekare" zorunluluğu getirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından emlakçılık faaliyetlerinde bulunan iş yerleri için yapılan düzenlemeye göre, iş yeri en az 20 metrekare olacak ve aynı iş yerindeki birden fazla işletmeci için 5'er metrekare eklenecek...

Emlak ofislerine 20 metrekare zorunluluğu geliyor!

Emlak ofislerine "metrekare" zorunluluğu getiriliyor. Bakanlık tarafından emlakçılık faaliyetlerinde bulunan iş yerleri için yapılan düzenlemeye göre, iş yeri en az 20 metrekare olacak ve aynı iş yerindeki birden fazla işletmeci için 5'er metrekare eklenecek...

Enerji kimlik belgesi zorunluluğu 1 Ocak itibariyle başladı!

Türkiye genelinde bulunan toplam 8 milyon yapıyı yakından ilgilendiren enerji kimlik belgesi zorunluluğu 1 Ocak itibariyle başladı.  Daire başı enerji kimlik belgesi bedelleri genellikle 20 TL ile 50 TL arasında değişiyor.

İmar barışı isteyene ‘zorunlu denetim’!

Torba yasa taslağı kapsamında eklenmesi planlanan madde kapsamında Türkiye genelinde imar barışına başvurup yapı kayıt belgesi alan milyonlarca binaya yapı denetim zorunluluğu getirilmesi gündeme geldi.

Her daireye 1 otopark zorunluluğu başladı!

Her daireye 1 otopark zorunluluğu getiren Yeni Otopark Yönetmeliği son yapılan düzenleme ile bugün yürürlüğe girdi...

Otopark zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Otopark Yönetmeliği'nde son değişiklik bugün yapıldı. Peki, son düzenlemeye göre otopark zorunluluğu ne zaman başlıyor?

3 katlı binalara asansör zorunluluğu geldi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre, 3 katlı binalara asansör yeri bırakma zorunluluğu geldi..

yapı denetim zorunluluğu 2019 Haberi

yapı denetim zorunluluğu 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul’da geçtiğimiz haftalarda meydana gelen 5.8’lik deprem sonrasında yeni bir adım atmayı planlıyor.

Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre; hazırlıkları devam eden torba yasa taslağı kapsamında eklenmesi planlanan bir maddeyle, Türkiye genelinde imar barışına başvurup yapı kayıt belgesi alan milyonlarca binaya yapı denetim zorunluluğu getirilmesi gündeme geldi.

Rapor kapsamında bunlardan riskli görülenler 60 gün içinde yıkılması planlanan ve bunlar kentsel dönüşüm kapsamına alınıp, tüm olanaklarından faydalanacak.
 

Riskli yapılara 'güçlendirme ruhsatları'...