19 / 04 / 2024

Emlak ofislerine 20 metrekare zorunluluğu geliyor!

Emlak ofislerine 20 metrekare zorunluluğu geliyor!

Emlak ofislerine "metrekare" zorunluluğu getiriliyor. Bakanlık tarafından emlakçılık faaliyetlerinde bulunan iş yerleri için yapılan düzenlemeye göre, iş yeri en az 20 metrekare olacak ve aynı iş yerindeki birden fazla işletmeci için 5'er metrekare eklenecek...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile taşınmaz ticareti yani emlakçılık faaliyetleri yürüten iş yerine ilişkin çeşitli düzenlemeler yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yönetmelikte, iş yerinin en az 20 metrekare olması, aynı iş yerindeki birden fazla işletmeci için 5'er metrekare ilave edilmesi düzenlemeleri yapıldı. İş yerinin ikamet amacıyla kullanılmayan ve arşivi olan bağımsız bir bölümde olması ve iş yerinde taşınmaz ticaretinden başka faaliyetin gerçekleştirilmemesi de sağlanacak. 

Mevcut iş yerlerinin bu koşullara uyum sağlaması için de 3 ay süre tanınması öngörüldü.

Diğer yandan 5 Haziran 2018 tarihi itibarıyla gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olan veya meslek odasına kaydı olanlardan iş yerlerini taşımadıkları sürece bu özel koşullar aranmayacak.

Yetki belgesi olmayan emlakçıya 25 bin TL ceza!

İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarıyla ilgili önemli değişiklikler geliyor!


Geri Dön