26 / 04 / 2024

yapı malzemeleri Avrupa teknik değerlendirmesi

yapı malzemeleri Avrupa teknik değerlendirmesi

Avrupa teknik değerlendirmesi, bir yapı malzemesinin temel karakteristiklerine ilişkin yapılan değerlendirmeyi ifade ediyor. Peki, Avrupa teknik değerlendirmesi nasıl yapılır diye soruyorsanız yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

Asb Avrupa İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asb Avrupa İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Bayryam Redzheb Idrız tarafından kuruldu.

Türk Yapı Malzemeleri sektörü Amerika'ya odaklandı!

Türk yapı malzemeleri sektörü, Avrupa ve Amerika pazarına odaklandı. Türk sanayisinin ihracatına katkı sağlamak isteyen sektör bu kapsamda fuarlara katılım, ticaret heyeti düzenleme, Türk Ticaret Merkezi kurma gibi girişimlerde bulunuyor. 

Avrupa Mozaik ve Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avrupa Mozaik ve Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sedat Ustaoğlu, Murat Şişman, Cevdet Erdem ortaklığıyla 250 bin TL sermaye ile 28 Eylül'de Bakırköy, Zuhuratbaba Mahallesi'nde kuruldu.

Yapıtek Boya Peyzaj Dekorasyon İnşaat Nakliyat Hafriyat Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıtek Boya Peyzaj Dekorasyon İnşaat Nakliyat Hafriyat Yapı Malzemeleri Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Arif Altınışık Şube Müdürlüğü'nde 200 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Yükseller PVC Hırdavat İnşaat Yapı Malzemeleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yükseller PVC Hırdavat İnşaat Yapı Malzemeleri İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Ali Sadık tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 21 Ekim'de kuruldu.

Çınar Müteahhitlik İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çınar Müteahhitlik İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Kenan Dönmez, Hakan Yiğit, Osman Yiğit tarafından 120 bin TL'lik sermaye ile 20 Ekim'de kuruldu.

Akçakent İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akçakent İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hacı Bülbül tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 16 Ekim'de Ahmet Gacu İş Hanı'nda kuruldu.

Tekcanlar İnşaat Yapı Malzemeleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tekcanlar İnşaat Yapı Malzemeleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İsmail Cem Elpek tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 16 Ekim'de Pendik, Ahmet Yesevi Mahallesi'nde kuruldu.

Yapay Yapı Malzemeleri Mekanik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapay Yapı Malzemeleri Mekanik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kadir Özoğul tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 16 Ekim 2014 tarihinde Ümraniye'de kuruldu.

MPE İnşaat ve Yapı Malzemeleri Elektrik Hırdavat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MPE İnşaat ve Yapı Malzemeleri Elektrik Hırdavat Ticaret Limited Şirketi, Salim Coşkun tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 9 Ekim'de Bahçelievler, Siyavuş Paşa Mahallesi'nde kuruldu.

Onuray İnşaat ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Onuray İnşaat ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Türkgenç tarafından 300 bin TL'lik sermaye ile 2 Ekim 2014 tarihinde Beylikdüzü, Yakuplu Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Yapı malzemeleri yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!

Yapı malzemeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugün 29137 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik hükümlerini artık Bayındırlık ve İskan Bakanlığı değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürütecek...

Yapı malzemeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Yapı malzemeleri yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 2 Ekim 2014 tarihinde ve 29137 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. İşte Yapı malzemeleri yönetmeliği kapsamında yapılan değişiklikler...

yapı malzemeleri Avrupa teknik değerlendirmesi Haberi

yapı malzemeleri Avrupa teknik değerlendirmesi

Avrupa teknik değerlendirmesi nasıl yapılır?

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamında verilen tanımlamalara göre Avrupa teknik değerlendirmesi 4. maddenin "c" bendinde şu şekilde açıklanıyor;


"c) Avrupa Teknik Değerlendirmesi: Bir yapı malzemesinin temel karakteristiklerine ilişkin performansının Avrupa Değerlendirme Esasına göre belgeye dayalı olarak değerlendirmesine deniyor."


Yukarıda yer alan tanımlamadan da anlaşılacağı üzere, Avrupa teknik değerlendirmesi yapı malzemesi üreten imalatçının isteği üzerine yapılan; Teknik Değerlendirme Kuruluşu tarafından hazırlanan değerlendirmeleri ifade ediyor. "Avrupa teknik değerlendirmesi nasıl yapılır?" sorusunun yanıtı da yine aynı yönetmelik kapsamında 28. maddede ele alınıyor.


Avrupa teknik değerlendirmesi nasıl yapılır?

MADDE 28 – 

(1) Avrupa Teknik Değerlendirmesi, imalâtçının talebi üzerine, 23 üncü maddede ve Ek II’de belirtilen yönteme uygun olarak hazırlanan Avrupa Değerlendirme Esasına dayanılarak Teknik Değerlendirme Kuruluşu tarafından hazırlanır. Avrupa Teknik Değerlendirmesi, halihazırda bir Avrupa Değerlendirme...