29 / 03 / 2024

yapılar nereye inşa edilmeli

yapılar nereye inşa edilmeli

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, fayların yerine, deprem üretme potansiyellerine göre yapılaşma ve yerleşme alanları yapılması gerektiğini söyledi.

Deprem bölgesinde hafif yapı çağrısı: Hafif yapıların kullanılması yıkımı azaltıyor!

Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, deprem bölgesinde konutların tamamlanmasının normale dönüş için önemini vurguladı ve hafif yapıların yıkımı azalttığının altını çizdi. İşte o açıklama...

Ev alacaklar veya binasını yenileyecekler dikkat! Uzman isim uyardı! Yapıların nasıl inşa edildiğine bakın!

İnşaat Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Özgür Köylüoğlu, yapıların inşaatlarının, birbirinden bağımsız tasarım, müteahhitlik ve denetim firmaları eliyle yürütülmesi gerektiğini belirterek ev alacakları ve binasını yenileyecekleri uyardı. 

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Birevim'den kentsel dönüşüm çağrısı! Yorgun ve yaşlı yapılar için sorumluluk almaya hazırız!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, yaşanan depremlerin Türkiye’deki yapı stoku sorununu gündeme getirdiğini belirterek özellikle İstanbul’da yaşlı ve yorgun yapıların yenilenmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Binanın metrekaresini artırmak ve alan kazanmak için yapılan çıkmalı binalar deprem felaketi sonrasında yeniden gündem oldu. Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

Prefabrik ve konteyner yapılar için karar! Artık KDV alacağında…

Prefabrik ile birlikte konteyner yapıların KDV tutarlarına dair yeni bir karar alındı. İşte detaylar!

SEDDK hasar ödemesi için açıklama yaptı! 'Vatandaşlarımız poliçe yenilemeyi düşünmesin'

SEDDK tarafından yapılan açıklama hasar ödemesi yapmayı düşünen vatandaşlar için oldukça önemli. SEDKK başkanı tarafından yapılan açıklama dosya sayısı olarak tahminlerinin 600 bin adet olduğunu belirtti. Hasar ödemelerinin milyarlara ulaşacağı uyarısında bulundu.

yapılar nereye inşa edilmeli Haberi

yapılar nereye inşa edilmeli

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, Doğu Anadolu fay hattının 24 Ocak 2020'de Elazığ'da yaşanan 6.8'lik deprem sonrasında suskunluk döneminden aktif döneme geçtiğini vurguladı. 

Habertürk'te yer alan habere göre; tarihsel dönemlerde yazılı kaynaklardan edinilen bilgilerde, Doğu Anadolu fay hattında birkaç yüzyıl aralıklarla deprem yaşandığı bilgisinin bulunduğunu belirten Aksoy, yakın zamanda olan depremlere değinerek, "Bu hattın, deprem düzeninde bir değişiklik olduğunu söyleyebiliriz. Suskunluk döneminden aktif döneme geçti ama ne kadar aralıklarla yeni depremlerin meydana gelebileceğini bilemiyoruz" diye konuştu. 

Türkiye'nin deprem kuşağı üzerinde bulunduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Aksoy, fay hatlarının ne zaman deprem üreteceğinin bilinemediğini dile getirdi. Bingöl'ün Yedisu ilçesindeki bölümünün ve Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen depremin her iki tarafında kalan bölümlerin riskli duruma geldiğinin...