17 / 04 / 2024

yargıtaydan fazla mesai kararı

yargıtaydan fazla mesai kararı

Yargıtay’dan milyonlarca çalışan için fazla mesai kararı çıktı. Yargıtay, fazla mesai yaptığı halde ücretin ödenmemesini işçi tarafından haklı fesih olarak karara bağladı. Böylece fazla mesaisini alamayan işçiler iş akitlerini feshederek kıdem tazminatını alabilecek.

Altına hücum başladı! Darphane çift vardiyaya geçti…

Vatandaşın artan talebi kuyumcularda altın bırakmadı. Yaşanan altın sıkıntısı yüzünden Darphane hafta sonu fazla mesai yaptı, pazartesiden itibaren de çift vardiyaya geçti.

Kiracı ve ev sahibi arasında depozito krizi: Aman dikkat Yargıtay kararını verdi...

Kiracı ve ev sahibi arasında depozito krizi patlak verdi. Yargıtaydan "kira uyuşmazlıklarında sulh hukuk mahkemeleri görevlidir" kararı çıktı işte detaylar...

Milyonların beklediği haber geldi! Memur maaşları ve mesai ücretlerinde ayrıntılar netleşti!

Memur ve memur emeklilerine ocak ayında yapılacak zam yüzde 50'ye ulaşırken, memurların fazla mesai ücreti 5 lira 40 kuruştan 10 lira 10 kuruşa yükseldi.  Memur maaşları ve mesai ücretlerinde ayrıtılar netleşti. İşte ayrıntılar...

Memurların fazla mesai ücretine yüzde 87 zam!

Devlet memurlarının 5 lira 40 kuruş olan saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda 10 lira 10 kuruşa çıkarılacak. İşte tüm detaylar...

Son dakika Memurun fazla mesai ücretine yüzde 87 zam yapılacak! İşte memur 2024 saat başına fazla mesai ücretleri... 

Devlet memurlarının fazla mesai ücretine yüzde 87 zam yapılacak. 2025 yılında 5 lira 40 kuruştan 10 lira 10 kuruşa çıkarılacak. Memurun fazla mesai ücretine yüzde 87 zam geliyor! İşte 2024 saat başına fazla mesai ücretleri... 

Özel okul öğretmenlerine uyarı: Yargıtay'dan önemli fazla mesai hükmü!

Özel eğitim sektöründe görev yapan birçok öğretmen için Yargıtay'dan beklenmedik bir karar çıktı. Yüksek Mahkeme, özel okul öğretmenlerinin mesai saatlerinin, okulda geçirilen zaman yerine verilen ders sayısına göre hesaplanması gerektiğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...

1 Temmuz'dan itibaren geçerli! Çifte ödeme yapılacak

Kurban Bayramı tatilinde çalışanların fazla mesai hesaplamalarına göre, 9 günlük izni olmayan özel sektör çalışanları 4.5 günlük bayram tatili boyunca maaşlarına her gün için çifte ödeme alabilecek. 1 Temmuz’da çalışacakların bayram mesaisi ise yeni asgari ücret olan 11 bin 402 TL üzerinden verilece

Kamu personellerine tazminat ve fazla mesai ücreti müjdesi! Hesabınızı hemen kontrol edin!

Kamu personeline müjdeli bir haber geldi. 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personeline 6 ay boyunca 2 bin 59 lira tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenecek.

Bu illerde yaşıyorsanız kıdem tazminatı ve fazla mesai ücretlerinizde değişiklik var!

O illerde ikamet eden vatandaşlar önemli bir haberle karşılaştı. Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla kamu personeline tazminat ve fazla mesai ücreti ödenmesi kararlaştırıldı. 

Kahramanmaraş'ta Depremzedelere Fazla Mesai ve Tazminat Kararı: Listedekilere 6 Ay Boyunca 2 Bin 59 TL Verilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar ile Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde çalışan kamu personeline deprem tazminatı ve fazla çalışma ücreti ödeneceği duyuruldu. Bu kararın detayları da açıklandı ve 6 aylık süre boyunca geçerli olacak...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yargıtay’dan devrim niteliğinde fazla mesai kararı!

Yargıtay, mesai saatleri konusunda emsal bir karar verdi. Milyonlarca özel sektör çalışanını kapsayan bir karar alan Yargıtay, günlük 11 saati, gece ise 7,5 saati geçen çalışmaların haftalık fazla çalışma süresi (45 saat) doldurulmasa bile fazla mesai hükümlerine tabi olduğuna karar verdi.

İşte Ramazan Bayramı’nda çalışanların hakları! Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışan fazla mesai alacak mı?

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalırken, çalışanlar da üç günlük bayram tatilini iple çekiyor. Bayramda çalışmak zorunda olanlar ise haklarını merak ediyor. Peki, köprü izni nedir? Fazla mesai ücreti ne kadar? Arife günü çalışanlar da fazla mesai ücreti alacak mı? Detaylar haberimizde….

SGK’da EYT mesaisi! Ücretler tam iki katına çıkarıldı!  Çalışanlar ne kadar alacak?

Edinilen bilgiye göre, SGK'da mesai saatlerinin uzatıldı. EYT başvurularındaki yoğunluk sebebiyle SGK çalışanlarının aylık fazla mesai süresi 50 saatten 100 saate çıkarıldı ve buna karşılık SGK çalışanlarına müjdeli bir haber geldi.

yargıtaydan fazla mesai kararı Haberi

yargıtaydan fazla mesai kararı

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, fazla mesai ücretleri ödenmediği için işten çıkan çalışanın, haklı nedenle iş akdini feshettiğine hükmetti.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul'daki bir firmada çalışan işçi, ücretlerinin ödenmediğini, yıllık izinlerinin kullandırılmadığını ileri sürerek işten ayrıldı. İşçi daha sonra, kıdem tazminatının ödenmesi talebiyle dava açtı.

Bakırköy 16. İş Mahkemesinde görülen davada, işveren, davacı işçinin hiçbir gerekçe göstermeden istifa ettiğini, ücrete yönelik iddiaların doğru olmadığını savundu.Yerel mahkeme yargılama sonunda, davacı işçinin kıdem tazminatı talebini reddetti. Temyiz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 9. Hukuk Dairesi ise yerel mahkemenin kararını bozdu.

"FESİH SEBEBİ ARAŞTIRILMALI"

Dairenin kararında, istifa dilekçesinde davacının, "kendi isteği" ile işten ayrıldığını, borcunun ve alacağının olmadığını ifade ettiği aktarıldı.

Kendi isteğiyle ayrılma halinin bir sebebi değil, daha çok fiili bir durumu yansıttığı vurgulanan...