29 / 03 / 2024

Yat Limanına ne yapılacak

Yat Limanına ne yapılacak

Şimdilerde Kadıköy rıhtımına 20 bin kişilik cami projesi Türkiye’nin gündeminde. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, özelleştirme ile ilgili “Kadıköy’deki insanların denize ulaşmasını engellemeye hakları yok” dedi.

Ramazan Burak Telli nerede doğdu? İş hayatına ne zaman başladı? İngilizce biliyor mu?

Avrupa Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Türk iş insanı Ramazan Burak Telli kaç yılında ve nerede doğdu? Çalışma hayatına ne zaman ne nerede başladı? Avrupa Yatırım Holding’te ne zaman yönetim kurulu başkanı oldu? Hangi pozisyonlarda görev aldı? İşte Ramazan Burak Telli ile ilgili merak edilen

Çeşme Belediyesi Alaçatı Yat Limanı için ihaleye çıkıyor! 10 yıllığına kiraya verilecek!

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı Alaçatı Yat Limanı için kiralama ihalesi düzenliyor. Yat limanı, 10 yıllığına kiraya verilecek...

Bitcoin 2021'de yatırımcısına ne kadar kazandırdı?

Aralık ayını dengesiz bir şekilde kapatan kripto paralar 2021'de yatırımcısına ne kadar kazandırdı? İşte detaylar...

Mimarlar Odası'ndan Kalamış Yat Limanı’nın devrine dava!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imar planlarında değişiklik yapılarak işletme hakkının 40 sene daha özelleştirilmesine karşı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından dava açıldı.

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi TBMM'de!

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilme kapsamına alınması meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesinde son durum ne?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, 2011'den bu yana özelleştirme kapsamındaki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'ndaki son durumla ilgili açıklamalar yaptı.

Kadıköy Belediyesi'nden Kalamış Yat Limanı ihalesi için karar!

Kadıköy'de bulunan Kalamış Yat Limanı ihalesi için tam yetki Kadıköy Belediye Başkanı Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'na verildi.

Şerdil Dara Odabaşı'dan Kalamış Yat Limanı tepkisi!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirme kararına ilişkin konuştu. Odabaşı, karara tepki gösterdi.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı 40 yıllığına özelleştirilecek!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait "Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı" 40 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştiriliyor.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na itirazlar Anayasa Mahkemesi’nde!

Yıllardır tartışmalara neden olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine ve kıyı alanının yapılaşmaya açılmasına karşı açılan davalarda hukuk yolları bitti. 32 Kadıköylü vatandaş da bireysel başvuru hakkını kullandı ve Türkiye’de ilk defa bir “kent suçu” Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Rize'de yat limanı sahasına inşa edilecek şehir hastanesine tepki!

Rize'de yat limanı sahasına dolgu yapılarak inşa edilecek olan Rize şehir hastanesine Saltuk Deniz tepki gösterdi. Saltuk Deniz, "Rize'de zaten her şey için hemen denizi dolduralım deniyor" dedi...

Bodrum Tilkicik Koyu Yat Limanı projesi iptal edildi!

Bodrum Tilkicik Koyu'na yapılması planlanan yat limanı projesi kapsamında koya metrekarelerce dolgu yapılmak isteniyordu ancak proje iptal edildi.

Pendik Yat Limanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Pendik İlçesi, Yat Limanı, Balıkçı Barınağı ve Kıyı Düzenlemesi Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği askıya çıktı.

Yat Limanına ne yapılacak Haberi

Yat Limanına ne yapılacak

500 bin nüfusa sahip İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmek istenmesi ve rıhtımına 20 bin kişilik cami projesiyle Türkiye’nin gündeminde.

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan habere göre; Konuyla ilgili açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, özelleştirme ile ilgili “Kadıköy’deki insanların denize ulaşmasını engellemeye hakları yok” dedi. Özelleştirmenin gerçekleşmesi halinde konuyu yargıya da taşıyacaklarını ekleyen Aykurt Nuhoğlu, yat limanın halkın kullanımına açık tamamen yeşil alan olarak kalması gerektiğini belirtti. 

Nuhoğlu, rıhtıma cami yapılmasının da Kadıköylülerin talebi olmadığına ve caminin siyaseten istendiğine işaret etti.

* Kalamış Yat Limanının özelleştirilmek istenmesinde sizin temel itiraz noktanız nedir?

Buranın sahibi vatandaş. Vatandaşın sahip olduğu bir malı siz neye göre satıyorsunuz. Burada vatandaşlarımız bisiklete biniyor, yürüyüş yapıyor. Bu alanı yeşil alan olarak kullanıyor. Burası bir dolgu alan. Siz...