27 / 04 / 2024

yatay şehirleşme planı

yatay şehirleşme planı

Hükümetin üzerinde çalıştığı “yatay şehirleşme” planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıklamalarıyla gündeme yerleşti. Başkent inşaat sektörü temsilcileri planı destekledi.

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Türkiye'de deprem gerçeği ve hızlı şehirleşme olgusuyla kentsel dönüşüm ihtiyacının afet odaklı bir şekilde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Rus istihbarat servisi Putin'e darbe yapacak iddiası

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğal gaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçme planı haberi gündemi sallamışken ülkede Putin'e darbe hazırlığı yapıldığı iddia edildi.

Düzce'de yatay kentleşme modeliyle yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi!

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremle sarsılan Düzce'de yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi...

2020'de deprem ve sellerde 37 bin 549 bina hasar gördü!

Her yıl yaşanan deprem ve sel felaketlerinde şehirleşme ile yapı tasarım, üretim ve denetim süreçlerinde yaşanan sorunlar sebebiyle yüz binlerce insanın yaşadığı on binlerce bina hasar görüyor. 2020'de yaşanan deprem ve sel gibi afetlerde toplam 37 bin 549 bina hasar gördü.

Kepez Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde mülkiyet ve imarla ilgili sorunlarının çözülmesiyle şehirleşme süreci tamamlanan Düdenbaşı Mahallesi'nin, gecekondu yıllarında yapılan Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor.

Antalya Zeytinköy’de dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Zeytinköy bölgesinde şehirleşme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bursa Osmangazi'de 11 yılda 1.465 bina yıkıldı!

Türkiye’yi yasa boğan 17 Ağustos 1999 depremin unutulmaması ve tekrar aynı acıların yaşanmaması için 2009'da yeni bir şehirleşme hamlesine öncülük eden Osmangazi Belediyesi, 11 yılda yarım milyona yaklaşan insanın yaşamına dokunan büyük bir değişim, gelişim ve dönüşüme imza attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kesin kararı açıkladı! AVM'ler 11 Mayıs'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'normalleşme planı'nı açıkladı. Plana göre AVM'ler 11 Mayıs'ta kesin olarak açılacak...

Berrak Tüzünataç ve Berk Suyabatmaz'ın ABD'ye yerleşme planı ertelendi!

Bir dönem ABD’de kalan Berk Suyabatmaz’ın oraya yerleşme konusunda sevgilisi BerrakTüzünataç’a teklifte bulunduğu iddia edilmişti. Çift, salgın nedeniyle planlarını rafa kaldırdı.

Asis Elektronik, küçük yerleşimleri akıllı hale getiriyor! 

Asis Elektronik,'in şirket politikasının odak noktasında şehir teknolojilerine yönelik Ar-Ge çalışmaları yer alıyor. Asis CT, Türkiye’de ve dünyada akıllı şehirleşme alanında söz sahibi oyun kuruculardan biri olmayı hedefliyor...

Konutta 2020 programı!

Konut piyasası 2020 yılına hareketli giriyor. Vergisel teşvikler gibi yenilikler gündemdeyken, geçtiğimiz günlerde açıklanan Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da dar gelirlinin konuta ulaşımı, stoklar, kentsel dönüşüm, şehirleşme için yeni önlemler planlanıyor.

yatay şehirleşme planı Haberi

yatay şehirleşme planı

Modern şehir kurgusunun olmazsa olmazı gökdelenler, kentlerin tarihi görünümlerinde ciddi deformasyonlara neden olunca, hükümet de yatay şehirleşme konusunda çalışmalara başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sıkıntı olmayan yerlerde bizim özgün, yatay mimarimizi kullanmamız lazım" şeklindeki sözlerine sektör temsilcilerinden de destek geldi. İnşaat ve gayrimenkul profesyonelleri "Biz hazırız" dedi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehircilik açısından çok önem arz eden bir konuda önemli açıklamalarda bulunduğunu ifade etti. Tellioğlu, "Yatay şehirleşmenin zamanı geldi ve geçiyor bile. Çünkü mevcut dar alanlarda dikey yapılar şehir altyapılarını zorluyor" diye konuştu.


"DÖNÜŞÜMÜN ROLÜ BÜYÜK"





Başkent Ankara'nın da söz konusu gelişmelerden olumsuz etkilenen şehirler arasında yer aldığını vurgulayan Tellioğlu, "Dar alanda dikey yapılar yerine geniş alanda yatay yapılar alt yapıyı rahatlatarak şehir...