05 / 05 / 2024

yatırımcıları ilgilendiren vergiler

yatırımcıları ilgilendiren vergiler

2019-2023 dönemini kapsayan 11'inci Kalkınma Planı yürürlüğe girdi. Planda daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye hedefi var. Bu hedefe ulaşmak için ise bazı vergi politikası tercihleri yapılmış durumda. Bu tercihler özel sektörün yatırım kararlarına da yansıyacak.

Yatırımcılar dikkat! Borsada yeni zirveler yolda!

Merakla beklenen Cumhurbaşkanı seçimlerinden sonra Borsa İstanbul’daki  olumlu yükseliş Kurban Bayramı ve sonrasında da devam ediyor. İşte yatırımcıları yakından ilgilendiren o detaylar...

Yatırımcılar dikkat: O ilimizde gayrimenkul satış ihalesi gerçekleştirilecek! İşte başvuru şartları ve ihale bedeli

Yatırımcıları merakla ilgilendiren bir ihale daha duyuruya çıktı. Tasfiye Halinde Gıdak Tavukçuluk Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’ne ait olan tarla içinde bir ev, ahır ve samanlık olarak kullanılan alan satışa çıktı.

Altın, dolar, gümüş, borsa yatırımcıları hemen baksın! Altını bilen adam İslam Memiş bu sefer bunu da bildi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, altın, gümüş, döviz ve borsa yatırımcısını yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Altın, dolar, gümüş, borsa yatırımcıları hemen baksın! Altını bilen adam İslam Memiş bu sefer bunu da bildi! Çok değer kazanacak...

Elinde altın ve gümüş olanlar hemen baksın! Altın ve gümüşün yönü resmen belli oldu! Yatırımcılar tam 12'den vuracak!

Altın ve gümüş yatırımcılarını yakından ilgilendiren son dakika açıklaması Troy Kıymetli Maden Ticaret AŞ'den geldi. Altın ve gümüşün yönü resmen belli oldu! Yatırımcılar tam 12'den vuracak!

Kripto para yatırımcılarına müjde! İflas ve hacklenme tehdine karşı varlıklar sigortalanacak!

Türkiye kripto para yatırımlarında dünyada ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Son yıllarda sektörde yaşanan iflaslar nedeniyle kripto paralar eski parıltılı günlerini geride bıraksa da, hem sektörün gelişimi hem de yatırımcıları ilgilendiren güzel haberler gelmeye başladı.

Yatırımcılar dikkat! Bu habere göz atmadan piyasaya çıkmayın çok önemli

Yatırımcıları yakından ilgilendiren konular arasında emtia fiyatları da yer alıyor. Yatırımcılar için emtia fiyatlarını derledik. İşte detaylar...

Altın 2024 yılında bu kadar olacak! Altın yatırımcılarının hepsi hemen bu habere bakmalı

Altın fiyatlarıyla ilgili meraklar giderek artmaya devam ediyor. Son olarak altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir 2024 detayı ortaya çıktı. İşte bu detayla ilgili tüm gelişmeler...

Altınla ilgili flaş gelişme! Yatırımcılar dikkat

Altın fiyatlarındaki tarihi hareketlilik devam ediyor. Altın yatırımcılarını ilgilendiren bir gelişme daha yaşandı. Buna göre Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı 982 bin liraya geriledi.

Dolar yatırımcılarını ilgilendiren son dakika dolar/TL gelişmesi! Doları olanlar hemen baksın! Son dakika dolar kuru

Dolar yatırımcıları dolar/TL'deki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Yatırımcılar dolar/TL ne kadar? Dolar kaç lira oldu? Dolar ne olur? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte dolar/TL'deki son dakika gelişmeleri 13 Haziran 2022.

Kripto para yatırımcıları dikkat! 17 altcoin için beklenen gün geldi!

Son zamanlardaki dalgalı grafiğiyle dikkat çeken kripto paralarda sular durulmuyor. İşte kripto para yatırımcılarını yakından ilgilendiren bu 17 altcoinde yaşanacak gelişmeler...

Milyonlarca altın yatırımcılarını ilgilendiriyor! Bankalara kasa ücreti ödemenize gerek kalmadı

Altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Borsa İstanbul bünyesinde hizmet veren Takasbank yeni projesi BİGA ile altın yatırımında yeni bir dönem başlattı. Altın yatırımcıları artık kasa ücreti ödemeden altınlarını saklayacak. Peki BİGA'dan kimler faydalanabilir?

Tacettin Özden yeniden Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı oldu!

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği'nin (KODER) genel kurulu geçtiğimiz günlerde yapıldı. Olağan genel kurul sonucu Korumar Otel Genel Müdürü ve Belediye Meclis Üyesi Tacettin Özden yeniden başkanlığa seçildi.

Kerem Bilge: Yabancı yatırımcılar ülkede güven arar!

Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (REIA) Başkanı Kerem BİLGE, yabancı yatırımcıya konut satışının istenilen seviyeye gelmemesinin birkaç nedeni bulunduğunu belirtti. Bilge, 'Yabancı yatırımcılar ülkede güven arar' dedi.

yatırımcıları ilgilendiren vergiler Haberi

yatırımcıları ilgilendiren vergiler

Türkiye'de büyüme ve kalkınma çalışmaları "planlar", "yıllık programlar" ile yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk planı olan "1 Vinci Kalkınma Planı (2019-2023 dönemi)", TBMM'de kabul edilerek 23.07.2019 tarihli Birinci Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Ekonomist Dergisi'nden Abdülkadir Kahraman'ın haberine göre, plan geleneği devam ediyor. Planın bitiş yılı Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı. 11'inci Plan'ın, "hukukun üstünlüğü, güçlü demokrasi ve temel hak ve hürriyetler" üçlü sacayağına dayanması, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında bitecek bir plan için anlamlı ve önemli. Malum büyüme kalkınma anlamına gelmiyor ve bu üçlü sacayağı sürdürülebilir büyümede çok önemli. Planın hedefi, "ekonominin yapısını, uzun vadede istikrarı ve sürdürülebilirliği sağlayacak şekilde dönüştürerek, eğitimle insan kaynağının, milli teknoloji hamlesiyle teknoloji ve yenilik kabiliyetinin artırılması"; vizyonu ise "daha fazla değer üreten, daha adil paylaşan, daha güçlü ve müreffeh...