29 / 03 / 2024

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı

Proje bazlı olarak desteklenmesine karar verilen yatırım projelerine, projelerin nitelik ve ihtiyaçları doğrultusunda çok çeşitli destek alternatifleri sunulacağına dikkat çekildi.

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Karar!

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Karar, 26 Kasım 2016 tarihinde 29900 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kararın tam metni..

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı: AVM sektörü yeni yatırımlara ihtiyaç duyuyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD)   Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, AVM sektöründe yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Esmar Enerji Yatırım Proje Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Esmar Enerji Yatırım Proje Danışmanlık Anonim Şirketi Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Seyfettin Sağlam, Bora Çermikli ve Mehmet Necar Tur ortaklığında kuruldu.

Türkiye’de dört ilde 20 milyar liralık yatırım hamlesi

Fotovoltaik güneş paneli, hibrit otomobil, batarya üretimi tesisleri ile daha önce Türkiye'de üretimi olmayan bulaşık makinesi kapsülü, maleik anhidrit üretim tesisleri için İzmir, Sakarya, Adana, Kocaeli’nde gerçekleşen yatırımlar, proje bazlı devlet yardımı alacak.

Fibrobeton Yatırım Proje Ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Fibrobeton Yatırım Proje Ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Arif Dündar Yetişener ve Muhammed Maraşlı ortaklığında kuruldu.

Rams İnşaat'tan yeni proje atağı! İstanbul ve Bodrum'a 10 milyar TL'lik yatırım geliyor!

Rams İnşaat, İstanbul ve Bodrum projeleriyle dev yatırımlara imza atacak. Rams İnşaat; İstanbul ve Bodrum’daki projeleri için toplam 10 milyar Türk Lirası yatırım gerçekleştirecek. 

Rempaş Yapı Yatırım Proje Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Rempaş Yapı Yatırım Proje Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Muammer Köm ve Emre Kesgin ortaklığında kuruldu.

İnşaat sektörü yatırımlara ara mı veriyor?

İnşaat sektörü yatırımlara ara mı veriyor? İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) üyelerinin bir araya geldiği toplantıda sektörün problemleri ve 2022 öngörüleri konuşuldu...

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emek Yatırım Proje Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Emek Yatırım Proje Geliştirme Anonim Şirketi bugün Şişli'de 11 milyon 528 bin 989 TL sermaye bedeli ile Tuquoise Investments II B.V tarafından kuruldu.

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Tebliğ'de değişiklik!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar!

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bugünkü 31169 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ersel Yatırım Proje ve Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ersel Yatırım Proje ve Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aşkın Bayraktar ve Erkan Şahin tarafından kuruldu. 

Proje bazlı teşvik kapsamındaki yatırımlara ilişkin esaslar belirlendi!

Proje bazlı devlet yardımı kapsamında yatırımlara verilecek nitelikli personel, enerji ve hibe gibi desteklerinin uygulama esasları belirlendi...

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Haberi

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı

Sabit yatırım tutarı 100 milyon doların üzerinde olan yatırım projelerine, proje bazlı devlet yardımı verilecek. Proje bazlı olarak desteklenmesine karar verilen yatırım projesi için teşvik belgesi düzenlenecek.


Ekonomi Bakanlığı'ndan, "Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Karar"a dair, yazılı açıklama yapıldı.


Ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlamak, dünya ekonomisi ve ticaretteki yeri daha iyi konuma getirmek amacıyla, yatırım-üretim-ihracat değer zincirinin her aşamasında yatırımcılar, sanayiciler, girişimciler ve ihracatçılar için önemli fırsatlar ve kolaylıklar sunulduğu bildirilen açıklamada, özellikle Türkiye'nin tüm dünyanın önde gelen yatırım merkezlerinden biri haline getirilmesi için önemli düzenlemelerin hayata geçirildiği belirtildi.


Bu kapsamda, "Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile temelleri atılan, "Proje Bazlı Teşvik Sistemi"ne ilişkin usul ve esasları belirleyen "Yatırımlara...