24 / 04 / 2024

yayla evi

yayla evi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz'e Körfez ülkelerinden ilgi olduğunu vurgulayarak, bölge turizmi için çok önemli olan yaylalarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi.

Son tarih 1 Ocak! Artık o hizmet de vergiye tabi olacak

Konaklama Vergisi'ne ilişkin yasal düzenleme 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giriyor. Buna göre otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi kamping gibi tesislerden vergi alınabilecek. İşte tüm detaylar...

Konaklama vergisi uygulamaya hazır

Konaklama vergisi otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi gibi tesislerden alınacak. Bunun yanı sıra çadır, çadır-araba, çekme karavan, motokaravan, bungalov gibi ünitelerde yapılan konaklama da vergiye tabi tutulacak.

Pozantı'da yayla evi inşaatları arttı!

Adana'nın Pozantı ilçesinde koronavirüs nedeniyle nüfus hızla arttı. İzole yaşam sürmek isteyen vatandaşlar burada yayla evi inşa etmeye başladı.

Bu illerde evi olanlar yaşadı! Kiralar uçtu!

Koronavirüs sonrası konuta olan talep canlanmaya devam ediyor. Evde kalmak isteyen ve izole olmak isteyen vatandaşlar, yazlık ve yayla evi şeklinde ikincil konut talep ediyor. Peki kira fiyatları ne oldu? Kiralar en çok hani bölgede arttı?

Müstakil ve yazlık evlere virüs zammı!

Koronavirüs konut fiyatlarını da tercihlerini de değiştirdi. Yazlık ve yayla evi gibi müstakil konutlara olan talep artarken, fiyatlarda tavan yaptı. Ülkemizde müstakil ev fiyatları ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart'tan beri yüzde 25, kira fiyatı ise yüzde 18 artış gösterdi.

Rize'de 4 yayla evinin yakıldığı iddiası!

Rize'nin Çamlıhemşin'e bağlı Topluca köyüne bağlı Eğrisu Yaylası'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, 4 yayla evi kullanılamaz hale geldi...

Bolu'da 25 yayla evi için verilen yıkım kararına tepki!

Bolu'da kaçak yapıldığı belirlenen 25 yayla evi için yıkım kararı verildi. Köylüler bu duruma tepkilerini eylem yaparak gösterdi.

Gümüşhane Kazıkbeli Yaylası'na DOKAP tarafından örnek yayla evi yapılacak!

Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin geçtiğimiz Perşembe günü başlayan Aralık ayı toplantıları devam ediyor. Toplantıda ilk olarak DOKAP tarafından Gümüşhane'nin turizm değeri taşıyan yaylalarından birisine örnek yayla evi yapılması için arsa tahsisi konusu görüşüldü.

Kırklareli Kent Evi'nin restorasyonu ne zaman bitecek?

Kırklareli Yayla mahallesinde 20 Nisan 2015 tarihinde restorasyon çalışmalarına başlanan ve bitiş tarihi 4 Ağustos 2016 olarak belirlenen Kent Evi'nin restorasyonu hala bitmedi.

Kırklareli Yayla Kent Kültür Evi Projesi ne durumda?

Trakya Kalkınma Ajansı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan Kent Kültür Evi Projesi’nin inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Kaçak yapılan yayla evi yıkılacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz'e Körfez ülkelerinden ilgi olduğunu vurgulayarak, bölge turizmi için çok önemli olan yaylalarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi.

Trabzon'daki kaçak yapılar anında yıkılacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı'nda Karadeniz'in güzelliklerine değindi. Soylu, ''2016 yılında Trabzon'da hiçbir yaylada kaçak yapılan yayla evi olmayacak ve yapıldığı anda da yıkılacak'' dedi.

Adana'da yayla evi konsepti: 4 Mevsim Konakları!

Çukurovalıların yaz aylarında yaşadığı sıcak ve nem sıkıntısını göz önüne alan Can İnşaat, Çamlıyayla'nın en özel bölgesi olan Söğütlüoluk Vadisi'nin yamacına konumlandırdığı "4 Mevsim Konakları"yla yayla kültürüne bambaşka bir boyut kazandırdı.

yayla evi Haberi

yayla evi

Trabzon'da düzenlenen Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı'nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz'in kültür ve turizm açısından avantajlı bir bölge olduğunu, bölgeye Körfez ülkelerinden 500 bine yakın turist geldiğini söyledi. 


Bu turistlerin kaçırılmaması ve bölge turizminin geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Soylu, Antalya, Bodrum bir turizm sezonuna nasıl hazırlanıyorsa Karadeniz'in de öyle hazırlanması gerektiğini söyledi. Bölge turizmi için çok önemli olan yaylalarda da kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini ifade eden Soylu. "2016 yılında Trabzon'da hiçbir yaylada kaçak yapılan yayla evi olmayacak ve yapıldığı anda da yıkılacak"...