24 / 04 / 2024

yazlık kiraları 2020

yazlık kiraları 2020

Koronavirüs salgınıyla birlikte birçok insan tatillerini yapmak için yazlık kiralamayı ya da satın almayı seçiyor. Bu durum da Çeşme'den Şile'ye, Bodrum'dan Kaş'a kadar yazlık bölgelerde fiyatların yükselmesine yol açtı.

Kurban Bayramı yazlık talebini artırdı!

Yaklaşan Kurban Bayramı ile yazlık ev talebi arttı. Dört günlük bayram dönemi turizm beldelerini hareketlendiriyor.

Tatilcilerin tercihi ‘villa’ oldu!

Dünyayı derinden etkileyen koronavirüs pandemisi nedeniyle birçok açıdan tüketici tercihlerini değiştirdi. Vatandaşlar tatil için yazlıklara, müstakil evlere ve villalara yönelmeye başladı.

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Yazlık kiraları uçuşa geçti: Aylık kiralar 7 milyon TL'ye kadar çıktı!

Yaz tatilinin en gözde ilçeleri arasında yer alan Bodrum’da kiralar bu yaz da uçuşa geçti. İşte yazlık bölgelerdeki kira rakamları...

Yazlık kiraları cep yakıyor!

Kovid-19 salgınıyla beraber turizm sektöründe zor günler yaşandı. Salgın turizm işletmelerinin ve işetme çalışanlarının yanında tatilcilerin ceplerini de yaktı. Yazlık kiraları, yaz sezonunun başlamasıyla beraber uçuşa geçti.

Yazlık kiralarına pandemi etkisi!

Pandemi ile beraber birçok vatandaşın tatil anlayışı değişti. Otellerde kalmak isteyen vatandaşlar bu dönemde yazlık kiralamalarına yöneldi.

Yazlık bölgelerde kiralar yüzde 50 arttı!

Pandemi sonrasında yazlık evlere talep artmasıyla beraber Çeşme ve Bodrum gibi gözde tatil bölgelerinde kira fiyatları, ev fiyatlarıyla yarışır hale geldi.

Satılık ev fiyatına kiralık yazlık!

Pandemi süreci yazlık evlere talebi artırırken fiyatları da yükseltti. Öyle ki villa kiraları satılık daire fiyatlarını yakaladı. Bodrum’da lüks villaların aylık kirası 350 bin lira olurken, sezonluk kiralama 100 bin lira ile 1 milyon arasında değişiyor.

Yazlık fiyatları ve kiraları ne kadar?

Endeksa yazlık bölgelerdeki konut fiyatları, son yıllardaki değerlenme oranları ve kira bedellerini analiz etti. Peki yazlık fiyatları ve kiraları ne kadardan başlıyor?

Yazlık konutun kapısı 1.100 TL’den açılıyor!

Turizmdeki canlanma ile birlikte artan fiyatlar, yazlıklara ilgiyi artırdı. Yazlık konutlarda ortalama kiralar 1.000 TL 2.000 TL bandında değişiyor...

Yazlık lüks villaların haftalık kiraları 90 bin lira!

Turizm sektöründeki hareketlilik yazlık ev fiyatlarını artırdı. Bodrum ve Fethiye’de yoğunlaşan lüks villaların haftalık kiraları 90 bin liraya yükseldi.

Yazlık evlerde sezonluk kiralar bin 500 liradan başlıyor!

Yazlık piyasasında öncelikli tercih Muğla’nın popüler ilçesi Bodrum’dan yana. Satılık dairelerin metrekare fiyatları 6 bin ile 12 bin TL arasında değişiyor. Sezonluk kiralamalar ise bin 500 liradan açılıyor.

Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışları artış gösterdi!

Konut satışlarına da yansıyan artış ile Türkiye genelinde Temmuz ayında % bin 589 konut satıldı. Özellikle Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışlarındaki artış sektöre hareketlilik getirdi.

1945 yılında Çırağan Sarayı yazlık otel yapılacak!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan harap haldeki Çırağan Sarayı'nı devralmak için harekete geçmiş. Belediye, sarayı yazı Boğaziçi'nde geçirmek isteyen turistler için yazlık otel haline getirecekmiş.

Üsküdar'da 10 lüks site aylık kiralarını ödemiyor!

İstanbul’un en gözde ilçelerinden Üsküdar sınırları içerisinde 10'a yakın lüks site kamuya ait olan alanların kendi bahçeleri içerisinde park veya otopark olarak değerlendirilen yerler karşılığı, “Ecri misil” olarak bilinen aylık kiralarını ödemediği orta

yazlık kiraları 2020 Haberi

yazlık kiraları 2020

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformu Endeksa.com'un Ekonomist Dergisi'ne özel yaptığı analiz, yazlık bölgelerdeki fiyat artışını ortaya koyuyor. Endeksa, sahadan ve farklı kaynaklardan elde ettiği bölgelere ilişkin verileri teknolojik altyapısı ile analiz ederek değerlemelerini gerçekleştiriyor. Endeksa'nın verilerine göre, Türkiye genelinde konut fiyatları son bir yılda yüzde 14, son üç yılda ise yüzde 15 artarken, İstanbul'da son bir yılda yüzde 11, son üç yılda yüzde 10 artış gösterdi. Yazlık bölgelerde ise son bir yılda yüzde 33, son üç yılda yüzde 95 yükseliş yaşanan bölgeler olduğu görülüyor. Endeksa. com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, yazlık bölgelerdeki konut satış fiyatlarının Türkiye ortalamasının ve İstanbul'daki konut satış fiyat artışının oldukça üzerinde olduğuna dikkat çekiyor.

BODRUM BİTEZ LİDER

Endeksa'nın analizine...