20 / 04 / 2024

yazlık sitelerde kiralamalar engellenebilir mi? yazlık sitelerde günlük kiralamalar

yazlık sitelerde kiralamalar engellenebilir mi? yazlık sitelerde günlük kiralamalar

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında yazlık sitelerde kiralama konusunu kaleme altı.

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçtu!

Havaların ısınmasıyla birlikte Ege Bölgesi’nde yazlık kiralamaları yüzde 30 ila yüzde 80 arasında yükseldi. İşte detaylar...

Tatil tercihleri değişti: Otel yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor! 

Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatili için planların yapılmaya başlandı. Tatillerde oteller yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Yazlık ev arayanlar dikkat! Fiyatlar cep yakıyor! Kiralamalar Euro ile yapılıyor...

Yazlık konut kiralamak isteyen kişiler arayışlarına başladı. Fakat yazlık evler için istenen yüksek fiyatlar yazlık kiralamayı düşünen vatandaşları düşündürüyor. Bazı bölgelerde kiralamalar Euro üzerinden yapılırken, bazı bölgelerde boş ev kalmadı...

Yazlık evlerini kiraya verenler dikkat!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, yazlık kiralamalarını kaleme aldı. 

Yazlık sitelerde günlük kiralamalar nasıl engellenir? 

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında yazlık sitelerde kiralama konusunu kaleme altı.

Yazlık kiralarına pandemi etkisi!

Pandemi ile beraber birçok vatandaşın tatil anlayışı değişti. Otellerde kalmak isteyen vatandaşlar bu dönemde yazlık kiralamalarına yöneldi.

Yazlık sitelerde aidat sorunu!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "yazlık sitelerde yaşanan aidat sorunu" kaleme aldı. İşte yazının detayları..

Yazlık evlerde sezonluk kiralar bin 500 liradan başlıyor!

Yazlık piyasasında öncelikli tercih Muğla’nın popüler ilçesi Bodrum’dan yana. Satılık dairelerin metrekare fiyatları 6 bin ile 12 bin TL arasında değişiyor. Sezonluk kiralamalar ise bin 500 liradan açılıyor.

Mariah Carey, Malibu'dan günlük 10 bin dolara yazlık kiraladı!

James Packer'la sık sık gündeme gelen Mariah Carey, Malibu'dan yazlık bir malikane kiraladı. Şarkıcının günlük kira bedeli olarak 10 bin dolar ödediği söyleniyor.

Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide meskenler için bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, yazlık eve muafiyet uygulanır mı? Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Brad Pitt ve Angelina Jolie çifti İzmir'den yazlık ev aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir’in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. Dünyaca tanınan ünlü isimlerin emlak danışmanlığını yürüten bir İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş açıkladı.

Brad Pitt ve Angelina Jolie İzmir Urla'dan yazlık aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir'in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş, çiftin villa için 2.6 milyon dolar ödediğini kaydetti.

Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışları artış gösterdi!

Konut satışlarına da yansıyan artış ile Türkiye genelinde Temmuz ayında % bin 589 konut satıldı. Özellikle Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışlarındaki artış sektöre hareketlilik getirdi.

yazlık sitelerde kiralamalar engellenebilir mi? yazlık sitelerde günlük kiralamalar Haberi

yazlık sitelerde kiralamalar engellenebilir mi? yazlık sitelerde günlük kiralamalar

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında yazlık sitelerde kiralama konusunu kaleme altı. İşte Oya Armutçu'nun o yazısı...

Normalleşmenin başlaması ile beraber Türkiye'de deniz kenarlarına tam bir ‘tatil göçü’ başlarken yazlık site sakini okurlarından dairelerin otel odası gibi günlük hatta saatlik kiralanmasına dönük şikayet mailleri geliyor. Okurlardan ,“Günlük kiralama engellenebilir mi? Sitemize giren çıkan belli değil. Kimlik Bildirme Kanunu’na göre bu kişilerin, kimliklerinin bildirilmesi gerekmiyor mu? Güvenlik kaygısı yaşıyoruz. Yöneticiler neden engel olmuyor?”diye sorular yöneltiliyor. Okurların bu ve benzer sorularını İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Mustafa Şeref Kısacık şu şekilde yanıtladı: 

"Günlük kiralama aslında kaçak bir şekilde otelcilik faaliyeti. Büyük bir kayıt dışı ekonomik faaliyet. Sosyal bir yara halini aldı. Saatlik kiralama yapanlar bile var. Bu konunun idari,...