27 / 04 / 2024

yeni bina inşalarında nelere dikkat edilmeli

yeni bina inşalarında nelere dikkat edilmeli

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütleri arasında yer alan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, ‘Yangından Korunma Haftası’nda yaptığı açıklamada; yangın güvenliği konusunda yeni inşa edilen ve yenilenen binalarla ilgili önemli uyarılar yaptı.

Avrupa’da konut krizi derinleşiyor: Yeni konut inşaatlarında sert düşüş!

Avrupa'da yükselen inşaat maliyetlerinin etkisiyle yeni evlerin inşa edilme oranı düştü. Buna bağlı olarak konut kira fiyatları arttı.

İsrail, Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 730 yeni konut inşa edecek!

İsrail makamlarının işgal altında olan Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için yükselecek olan 12 katlı 14 bina kapsamında toplamda 730 yeni konutun inşasını onayladığı belirtildi.

Yeni bina inşaatlarına şok düzenleme! Resmen değişiyor!

Yeni bina inşaatlarında yeni düzenleme kapıda. Bakanlık tarafından açıklanan ‘Yeşil sertifika’ projesiyle bina inşaatlarında kriterler değişecek. İşte ayrıntılar...

Yenişehir’in imar planlarında değişiklik!

Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilmesi amaçlanan Yenişehir’in imar planlarında değişikliğe gidildi.

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine 31 yeni bina inşa edilecek!

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine toplamda 31 yeni bina hayata geçirilmesi için onay verildi.

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Artvin Yusufeli yeni yerleşim yeri inşasında sona geliniyor!

Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak olan Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yeri inşasında son aşamaya gelindi.

Yeni AKM'nin inşasında sona geliniyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni AKM inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi'nin inşasında sona geliyoruz. Taksim Meydanı'nda biliyorsunuz muhteşem bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırıyoruz" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasının inşaatında sona gelindi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye binasının yeni hizmet binasının inşaatında çalışmalarında sona gelindi.

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası inşaatında son durum ne?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, inşaatı devam eden Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının inşaatında inceleme yaptı. 

Ordu kıyılarındaki yüksek katlı bina inşalarına son!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Belde Evler örneğinde olduğu gibi kıyılar yargı kararıyla koruma altına alındı. Buna göre kıyılarda yüksek ölçekli bina inşasının önüne geçildi. 

Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ!

Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların ve Taşıyıcı Kalıp İskelelerinin Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

yeni bina inşalarında nelere dikkat edilmeli Haberi

yeni bina inşalarında nelere dikkat edilmeli

25 Eylül-1 Ekim ‘Yangından Korunma Haftası’nda bir açıklama yayınlayan Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada, toplumun yangına karşı güvenli yapı bilinciyle hareket etmesi gerektiğini söyledi. Yangın güvenliği tedbirlerinde ihmallerin önüne geçilecek bir denetim mekanizması oluşturulmasının önemine değinen  Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu şöyle konuştu:

“Yeni inşa edilen tüm yapıların kullanım amacına, tehlike sınıfına ve bina yüksekliğine uygun yangın güvenlik tedbirlerinin alınması çok önemli. Ayrıca bu binalarda yangın dayanım testleri yapılmış sertifikalı malzemelerin ve sistemlerin kullanılması gerekiyor. İnşa aşamasında pasif ve aktif yangın güvenlik sistemlerinin imalat ve montajları, yetkin kişi ve kurumlar tarafından yapılmalı. Bunun için meslek standartlarının geliştirilmesine ve yetkin kişi ve kuruluşların belgelendirilmesine ihtiyaç var. Bu amaçla...