26 / 04 / 2024

yeni hidroelektrik yatırımları

yeni hidroelektrik yatırımları

Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının devreye alınarak enerjide dışa bağımlılığın azaltılması için hızlandırılan hidroelektrik enerji yatırımları çerçevesinde doğalgaz ithalatından yılda 11 milyar lira tasarruf sağlandı.

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Borsa İstanbul’a yeni bir endeks dahil oldu. Jeotermal, güneş paneli üretimi, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi alanlarda faaliyet gösteren 15 şirketin dahil olduğu Temiz Enerji Endeksi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

Kırgızistan, HES projelerine yeni yatırımcı arıyor!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatı projelerine yeni yatırımcı aradıklarını belirtti.

Antalya’ya 29 yeni HES ve baraj!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 20 adet hidroelektrik santrali (HES) ve barajın olduğu Antalya’da özel şirketler aracılığıyla 29 adet yeni HES projesinin daha hayata geçirilmesi gündemde

Yeni maden sahaları özel sektöre açılıyor!

Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz Holding, Fethiye Hidroelektrik Santral'inin işletim hakkını aldı. Başbakan Davutoğlu imzasıyla yayımlanan genelgeye göre yeni maden sahalarını da özel sektöre açılacak.

Özbekistan'da hidroelektriğe 889 milyon dolarlık yatırım!

Özbekistan, önümüzdeki 5 yıl içerisinde yeni hidroelektrik santrali inşaatı ve modernizasyonu çalışmaları için 889,4 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor.

Karasu-Kocaali'de yeni baraj inşa edilecek!

Hamdolsun bugün hidroelektrik santralleri kuran ve yeni santraller üzerinde çalışan, barajlar inşa eden, altyapı sorunlarına süratle çözümler üreten bir kuruluş haline geldik. Bu geldiğimiz nokta milletimiz için gayretli çalışmalarımızın sonucudur” dedi.

Sakarya'da 2015 yılında yeni hidroelektrik santraller yapılacak!

Bir yılı aşkın süredir faaliyette olan HES’te 31 Milyon Kilovat enerji üretildiğini açıklayan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş; Üretilen enerjinin toplam değeri yaklaşık 6 Milyon TL, dedi.

Çalık Enerji Gürcistan'da iki yeni HES projesine başlayacak!

Gürcistan'ın ilk kombine çevrim santrali olan 230 MW gücündeki Gardabani Elektrik Santrali'nin inşaatına devam eden Çalık Enerji, toplam 223 MW güce sahip olacak iki yeni hidroelektrik santrali inşa edecek...

AKHAN Hidroelektrik Santrali 'nin inşaatına yeni yılda başlanacak!

Mersin"in çamlıyayla ilçesinde   kurulacak ve yılda 130 milyon kilovatsaat elektrik üretimi yapması hedeflenen   AKHAN Hidroelektrik Santrali"nin inşaatına yeni yılda başlanacağı bildirildi  

TSKB, HES projesi için 42 milyon Euro kredi sağladı!

Yenilebilir enerji projelerinin finansmanında etkin olmayı amaçlayan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Essentium Grubu'nun Türkiye'de kurmayı planladığı 4 yeni hidroelektrik santralı için 42 milyon Euro kredi sağladı

Essentium Grubu 4 yeni HES projesi yapacak!

Essentium Grubu Üst Yöneticisi Susana Monje, Kayseri, Giresun, Ardahan ve Düzce'ye yapacakları 4 yeni hidroelektrik santrali projesinin değerinin 56 milyon avro olduğunu bildirdi

Ağaoğlu My World'de yeni kampanya!

Ağaoğlu, inşaatı biten ve oturulmaya hazır halde bulunan Ataşehir'deki My World için yeni bir kampanya başlatıyor.

Eczacıbaşı 400 milyon dolara yeni fabrika açıyor

Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan ve İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, yeni yatırımın dört aşamada tamamlanacağını belirterek, "İlk iki aşama eylülde tamamlanır" dedi.

yeni hidroelektrik yatırımları Haberi

yeni hidroelektrik yatırımları

Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının devreye alınarak enerjide dışa bağımlılığın azaltılması için hızlandırılan hidroelektrik enerji yatırımları çerçevesinde doğalgaz ithalatından yılda 11 milyar lira tasarruf sağlandı. 

Halen 65'i DSÎ tarafından yapılan toplam 488 adet hidroelektrik enerji santrali işletmede bulunurken bu santrallerin toplam kurulu gücü 23 bin 525 MW'a ulaştı. 144 adet HES projesinin inşaatı ise devam ediyor. Hidroelektrik enerji üretim kapasitesi ise 82.5 milyar kilovatt saate yükseldi. Bu tesislerde üretilen hidroelektrik enerji sayesinde doğalgaz ithalatından yılda 11 milyar lira tasarruf edildiği kaydedildi. 

Haziran 2003 tarihinde yürürlüğe giren Su Kullanım Hakkı Anlaşma Yönetmeliği sonrası özel sektör yatırımları hız kazanırken, bu tarihten itibaren 8 bin 825 MW toplam kurulu gücünde 347 adet tesis özel sektör tarafından devreye alındı. 6 bin 228 MW toplam kurulu...