25 / 04 / 2024

yeni kurulan şirketler

yeni kurulan şirketler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerinin sonuçlarına göre 2012-2016 döneminde 276 bin 35 şirket kuruldu. Aynı dönemde toplam 67 bin 310 şirket faaliyetlerini sonlandırdı.

Şubat'ta kurulan şirket sayısı yüzde 15 arttı!

Kurulan şirket sayısı şubatta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15.59 artarak 4 bin 676, kapanan şirket sayısı ise yüzde 9.1 azalarak bin 99 oldu. Yılın ilk 2 ayında 11 bin 980 şirket ve kooperatif kuruldu.

Yeni kurulan şirket sayısında bir önceki aya göre yüzde 2,14 artış oldu!

Yılın ilk 6 ayında toplam 30 bin 291 şirket ve kooperatif kuruldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), haziran ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı.

2013'te 49 bin yeni şirket kuruldu!

TOBB verilerine göre, 2013'te 49 bin 28 şirket, 915 kooperatif, 58 bin 987 gerçek kişi ticari işletmesi kurulurken, 15 bin 538 şirket, bin 862 kooperatif, 65 bin 316 gerçek kişi ticari işletme kapandı...

Kasım ayında 4 bin 648 şirket kuruldu!

TOBB verilerine göre, kurulan şirket sayısı, kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 38.50 artarak 4 bin 648'i buldu. Bu rakam ile birlikte geçen yıla göre kurulan şirket sayısında 25 artış yaşandı...

Maliyetleri azaltmak için işten çıkarma furyasına yeni dev şirketler ekleniyor

Avrupa'da resesyon endişesi devam ediyor. Yüksek faizlerin ekonomiler üzerindeki etkileri hissedilirken ve ekonomilerin yavaşlayacağı kaygısı, birçok şirketi yeniden yapılanmaya ve işten çıkarmalara zorluyor.

Yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 1187 personel alınacak! İşte branşlar ve başvuru şartları!

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karara göre Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurulacak. Bu kapsamda yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 1187 personel alınacak. İşte branşlar ve başvuru şartları...

Hasanoğlu Şirketler Grubu'ndan 4 yeni proje geliyor!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Hasanoğlu, Beykoz ve Zekeriyaköy’deki yeni projelerinin konsept ve proje geliştirme çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, İstanbul dışında iseBodrum ve Çeşme’de yeni proje yatırımlarımız bulunduğunu söyledi.

Yanlış duymadanız! Amazon, Türkiye'de personel alımlarına başladı

Amazon, yeni kurulan lojistik üssü için Türkiye'den personel alımı yapıyor. 4 yıldır Türkiye pazarında bulunan alışveriş devi Amazon bünyesinde çalıştıracağı personel alımları için görüşmelerini Tuzla'da yapmayı tercih etti.

Renault satış sonrası pazardaki dijital dönüşümü için Fixter'ı aldı

Fransız otomobil devi Renault, tüm markalarda araç bakımı için perakende ve profesyonel müşterileri yerel garajlara bağlayan dijital bir platform olarak yeni kurulan Fixter'ı satın aldı.

Hasanoğlu Şirketler Grubu Beykoz projesi geliyor! Yeni proje!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Hasanoğlu Şirketler Grubu'nun Beykoz projesi başlıyor. Proje 700 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilecek.

Atabek Şirketler Grubu yeni konut projeleri için düğmeye bastı!

Atabek Konutları'nın lansmanını gerçekleştiren Atabek Atabek Şirketler Grubu yeni projeler için düğmeye bastı.

 Lucis Şirketler Grubu, pandemiye rağmen yeni yatırımlarında hız kesmedi!

Avantgarde Collection otel zinciri markasını kazandıran Lucis Şirketler Grubu, pandemiye rağmen yeni yatırımlarında hız kesmedi!

Reysaş GYO depolarının üzerine güneş paneli kuracak!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan depoların çatılarına Yeşil Lojistik kapsamında çatılarımızı değerlendirmek maksadı ile GES Tesisi kurulmaya devam ediliyor. Reysaş GYO'nun yeni kurulan tesisi ile 2 milyon 700 bin EURO yıllık Güneş Enerjisi geliri artacak. 

AYG Şirketler Grubu 100 milyon Euro'luk yeni otel yatırımı için düğmeye bastı!

Titanic Hotels ve Hasır Gastronomi markalarını bünyesinde barındıran AYG Şirketler Grubu, 2020’de 100 milyon euro bütçeyle yeni otel yatırımlarına hazırlanıyor...

Emlak Bank ucuz arsa bulamayan sektöre umut oldu!

Yeni kurulan EmlakBank, ucuz arsa bulamayan emlak sektörüne de umut oldu. EmlakBank yönetiminin Polonya modelini incelediğini belirten MESA Yönetim Kurulu Başkanı Boysanoğlu “Sistem Türkiye’de de hayata geçirilirse, bu tür problemler ortadan kalkar” şeklinde konuştu.

Ofiste yeni trend 'paylaşımlı ofisler'!

Beşiktaş, Levent ve Zincirlikuyu’da metrekaresi 25 dolara ulaşan yüksek ofis kiraları, mobilya, elektrik ve internet gibi aylık sabit masraflar, her ay yeni kurulan binlerce şirketi paylaşımlı ofislere yönlendiriyor...

Bursa’nın inşaat firmaları NGYO Konut Market'te satış yapacak!

İnşaat sektörünün son dönemde parlayan yıldızları arasında yer alan  Bursa'da uzun yıllardır hizmet veren  Güler İnşaat, Ngt İnşaat ve Ngsem İnşaat şirketlerinin yapmış olduğu projelerdeki gayrimenkuller, yeni kurulan NGYO Konut Market bünyesinde satışa sunulacak.

yeni kurulan şirketler Haberi

yeni kurulan şirketler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerinden derlenen bilgilere göre, kurulan şirket sayısı geçen yıl bir önceki yıla göre azalış gösterse de son 5 yılda önemli artış görüldü. 


2012 yılında 38 bin 887 şirket kurulurken, 2013 yılında bu rakam 49 bin 28, 2014'te 57 bin 710, 2015'te 66 bin 701 olarak kayıtlara geçti. Bölge ülkelerindeki sorunlar, Fetullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi ve Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecinin başladığı geçen yıl kurulan şirket sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 4,49 azalarak 63 bin 709'a geriledi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen 2012-2016 dönemini kapsayan son 5 yılda kurulan şirket sayısı toplam 276 bin 35 olarak kayıtlara geçti.