19 / 04 / 2024

yeni oteller

yeni oteller

Turizm sektörü 2017’nin 2 aylık döneminde 40 otel projesi için 247 milyon dolarlık yatırım teşviği aldı. Alınan teşvikle 31 yeni otelin yapılması planlandı.

Ayhan Tekstil 5 yıldızlı otel yapacak!

Uluslararası Türk tekstil firması Ayhan Tekstil' in sahipleri, İstanbul' da Kağıthane Cendere yolunda. Vadi İstanbul Projesi'nin hemen yanında yer alacak, 5 yıldızlı otel inşaatına başladı.

Anadolu'ya üç yıldızlı otel yatırımı artıyor!

Arazi maliyetlerinin uygunluğu ve devlet teşvikleri Anadolu'ya üç yıldızlı otel yatırımı yapmayı cazip hale getirdi. Üç yıldızlı otel yatırımları beş yıldızlılara göre yüzde 50 daha az maliyetli...

65 yeni otel açılacak!

Türkiye'de otel yatırımı yarışı, 30 yıl önce, turizmin başkenti olarak anılan Antalya'da başlamıştı. İkinci dağa kent otellerinde yaşanıyor. Kıyı otelciliğinden şehir otelciliğine doğru evrilen turizm yatırımlarında istanbul hala cazibesini koruyor...

Tedarikçi ve tesisatçılar otelci oldu!

Otellere yönelik mal ve hizmet üreten girişimciler yıllar içinde otelciliği "altyapı"dan öğrenip bu işe girdiler. Aralarında tedarikçi de var tesisatçı da. Bugün Türkiye'nin en seçkin otellerinden bazılarına sahipler...

1934'te Adalar için yeni karar alınmış: Oteller sınıflara ayrılacak, fiyatlar kontrol edilecek!

1934 yılında Adalar'ı güzelleştirmek için yeni bir karar alınmış. Karara göre oteller sınıflara ayrılacak ve fiyat listeleri sıkı şekilde denetlenecekmiş. 

Erzurum’a yeni kayak alanları ve oteller yapılacak!

Kente yapılan üretim tesislerinin haricinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarihi ve doğal güzellikleri de ortaya çıkaran projeler geliştiriyor. Kış turizminin incisi Palandöken’de yeni kayak alanları ve oteller yapılıyor.

Bodrum'a yeni yat limanı yapılıyor!

Kovid-19 salgınının turizmdeki genel olumsuz etkisine karşılık Bodrum'da son 1.5 senede birçok yeni otel hayata geçirildi. Yeni oteller şu anda da yapılmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra konut üretimi de rekor seviyeye ulaştı. Kentte yeni bir yat limanı için de adımlar atıldı.

Antalya Ters Ev Aksiyon Parkı yeni yerine taşınıyor!

Antalya'nın Kundu oteller bölgesinde 2015'te hizmete açılan Ters Ev Aksiyon Parkı, yeni yerine taşınıyor. Vinç ve iş makinelerinin yardımıyla sökümü tamamlanan ters ev, yeni konseptiyle açılacak.

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir'in detayları belli oldu!

Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir’e ilişkin detaylar netleşiyor. Arnavutköy’ü kapsayan birinci etapta tarlalar imara açılacak. Tarlalarda oteller, fuar alanı, teknoloji ve lojistik merkezi kurulacak.

Ürgüp'te yeni oteller yapıldığı iddiası mecliste!

Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Kayakapı Mahallesi'nde peri bacalarının kesilerek yol açıldığı ve yol olan yerlere otel yapıldığına dair iddialar TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çelik, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Wyndham Hotels Türkiye’de 76 otele ulaştı!

Dünya çapında 80’in üzerinde ülkede yaklaşık 9 bin 200 otele sahip olan Wyndham Hotels & Resorts, yeni oteller açıp yeni pazarlara giriyor. Hızlı büyüyen konaklama sektörünün devi Türkiye’de 76 otele ulaştı.

3. Havalimanı’na yeni turizm tesisleri geliyor!

Açıldığında yıllık 90 milyon yolcu ağırlayacak İstanbul Yeni Havalimanı çevresine yatırımlar artıyor. ISTTA Başkanı Halil Kormaz, “2019’da yeni oteller açılmasını bekliyoruz” dedi. 

Mardin'de yeni oteller açılıyor!

Mardin'de sağlanan huzur ve güven ortamıyla çok sayıda yerli ve yabancı turist kente geliyor. Vali Yaman, otellerin Mart, Nisan ve Mayıs aylarında dolu olduğunu söyledi...

Titanic Hotels'den Kemer ve Hamburg'a yeni oteller geliyor!

Hem yurtiçi hem de yurtdışındaki otel yatırımlarıyla dikkati çeken Titanic Hotels yeni yatırım planları üzerinde çalışıyor.

Yeni kongre otelleri yapılıyor!

Kongre turizmine yönelik yatırımlar hız kesmeden devam ediyor.  Elite World Hotels CEO’su Ünsal Şınık, oteller hakkında bilgi verdi. İşte yeni kongre otelleri...

Bodrum'a 21 yeni otel yolda!

Bodrum, Seba İnşaat'tan Timur Gayrimenkul'e kadar 14 şirketin 21 yeni otel projesine ev sahipliği yapıyor. Yalıkavak'tan Tilkicik Koyu'na kadar farklı bölgelerde yükselmesi planlanan lüks oteller, bulundukları projelere rezidans hizmeti de verecek.

Fırat Nehri'ne yüzen oteller planlanıyor!

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine yeni turizm planları hazırlanıyor. Fırat Nehri'ne yüzen oteller planlanıyor.

yeni oteller Haberi

yeni oteller

Konaklama sektörü 2017’nin 2 aylık döneminde 40 otel projesi için 247 milyon dolarlık yatırım teşviği aldı.


Turizm sektörü için durgun geçen 2016 yılının ardından gözler 2017'ye çevrildi. Geçen sene Türkiye bir önceki yıla göre 10 milyon turist kaybetti ancak otel yatırımları hız kesmeden devam edecek gibi görünüyor. Sektör Ekonomi Bakanlığı'ndan yılın ilk iki ayı içerisinde 5 bin 139 yatak kapasiteli 40 otel için yatırım teşviği aldı.


247 milyon dolarlık teşvik


Turizmdatabank'ın Ekonomi Bakanlığı verilerinden derlediği yatırım teşvikleri verilerine göre, konaklama sektörü 2017’nin 2 aylık döneminde 40 otel projesi için 247 milyon dolarlık yatırım teşviği aldı.


Alınan teşvikler içinde 31 adedi ile yeni otellerin yapılması planlandı. 247 milyon dolar bütçesi bulunan bu yeni otellerle 1451 kişiye iş sağlanacak. Bu otellerde 5 bin 139 adet...