26 / 04 / 2024

Yeni Özlem Camii inşaat çalışmaları

Yeni Özlem Camii inşaat çalışmaları

Konya Yeni Özlem Camii'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Yeni Özlem Camii'nin 1 sene içerisinde ibadethaneye açılması planlanıyor.

Ayasofya Camii'ne biletli ziyaret uygulamasına başlandı...

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne ibadet için gelenler ile camiyi turistik amaçlı ziyaret eden yabancıların girişlerini ayıran yeni uygulamaya başlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Zeytinburnu'ndaki yeni rezerv konut alanı belirlendi!

İstanbul Zeytinburnu'ndaki kentsel dönüşüm alanının yeni bölgesi belli oldu. ‘Rezerv Konutlar’ için yeni alan Kazlıçeşme Mahallesi Hacı Vehbi Camii ve Çevresini olacağı açıklandı.

AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşıldı!

Tarihi Taksim meydanında yüzyılın değişimi yaşanıyor. AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşılırken, yeni yapıların şehre yeni soluk kazandırması planlanıyor.

Eminönü Yeni Camii'nin restorasyonu 2 yıldır tamamlanamadı!

İstanbul'un 355 yıldır simgeleri arasında bulunan Eminönü'ndeki Yeni Camii'nin restorasyon çalışmaları iki yıldır tamamlanmayı bekliyor. 

Bursa Uludağ Üniversitesi Yeni Cami projesinin yüzde 35'i tamamlandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yapılan Yeni Camii projesinin yüzde 35'i tamamlandı. Toplamda 25 bin metrekarelik alana sahip olacak Yeni Cami'nin yaklaşık 20 bin metrekaresi kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

Özlem Tekin'in yeni hayatı! Muğla'da çiftlik kurdu!

Uzun süredir Muğla’da yaşayan şarkıcı Özlem Tekin'in köy hayatına iyice alıştığı öğrenildi.

Nevşehir'e 5 yıldızlı yeni otel yatırımı!

Nevşehir'in Camii Cedid Mahallesi'nde inşa edilen 5 yıldızlı yeni otel hizmete açıldı. 400 yataklı yeni otelin bölge turizmine katkı sağlayacağı açıklandı.

Gaziosmanpaşa Paşa Camii Taziye Evi hizmete açıldı!

Gaziosmanpaşa Yeni Mahalle’de inşa edilen Paşa Camii Taziye Evi törenle hizmete açıldı. Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın katıldığı açılışa yoğun ilgi gösterildi.

Çamlıca Camii'ne 220 metrelik Fetih Suresi!

İnşaat çalışmaları hızla devam eden Çamlıca Camii'nde yeni bir rekora imza atıldı. Cami için 220 metre boyunca Fetih Suresi hazırlandı.

Samsun İlkadım yeni hizmet binası külliye gibi olacak!

Temeli 10 Mayıs 2017'de atılan Samsun İlkadım Belediyesi Yeni Belediye Hizmet Binası ve Camii projesi külliye şeklinde tasarlandı.

Karacasu yeni terminal binası Haziran'da tamam!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Karacasu'da inşa edilen yeni terminalin Haziran ayında tamamlanacağı müjdesini verdi. Çerçioğlu yeni bir spor kompleksi projesinin de planları dahilinde olduğunu açıkladı.

Konya Yeni Özlem Camii'nin temeli atıldı!

Konya Yeni Özlem Camii'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Yeni Özlem Camii'nin 1 sene içerisinde ibadethaneye açılması planlanıyor.

Ordu Gölbaşı Camii minaresine kavuştu!

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği ancak minaresi bulunmayan Fatsa Gölbaşı Camii’ne yeni minare inşa edildi.

Yeni Özlem Camii inşaat çalışmaları Haberi

Yeni Özlem Camii inşaat çalışmaları



Yeni Özlem Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Karatay İlçe Müftülüğü, Hayırseverlerin işbirliği ve Karatay Belediyesi'nin katkılarıyla yapımına başlanan Yeni Özlem Camii'nin temel atma törenine Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ethem Örge, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Yeni Özlem Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zafer Yıldırım, Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uzun, Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Şaban Topal, Muhtarlar, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, hayırseverler ve vatandaşlar katıldı.


'CAMİLER BU TOPRAKLARIN İSLAM SANCAĞI OLDUĞUNUN ŞAHİDİDİR'


Program Şemsi Tebrizi Müeezzini Kasım Aslanboğa'nın gerçekleştirdiği Kuran tilaveti ile başladı. Programda ilk olarak söz alan Yeni Özlem Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zafer Yıldırım, Osmanlı'dan günümüze camilerin sadece bir ibadethane olarak değil aynı zamanda...