25 / 04 / 2024

yeni Tapu takas sistemi

yeni Tapu takas sistemi

Tapu takas sistemi; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesini amaçlıyor. Peki, tapu takas sistemi nedir? Sistem nasıl işler?

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap'ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan, 166 adet konut için tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreni bugün yapıldı. 

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar yandı! Ne ev ne arsa ne de tarla... Resmen yeni dönem başlıyor! 

Son dönemlerde artan fahiş gayrimenkul fiyatlarından sonra hükümet harekete geçti. Planlanan yeni uygulamada e-Devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar kişiler ilan veremeyecek.

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor! Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak!

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım 2023 tarihinde resmen başlıyor... Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak... Acil bakın...

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Miras kalanlar aman dikkat, yeni tapu düzenlemesi geldi!

Milyonlarca kişiyi kapsayan hisseli tapuda yeni düzenleme gündeme geldi. Peki, miras sahiplerini ilgilendiren yeni düzenlemenin detayları neler? İşte detaylar...

Tapu senedini kaybedenler aman dikkat! Hemen bu işlemleri yaparak yenisini çıkarın! Sonra başınız ağrımasın...

Gayrimenkulün sahiplik belgesi olan tapu senedini kaybedenler yeni tapunun çıkarılma aşamalarını merak ediyor. Peki yeni tapu senedi nasıl çıkarılıyor? İşte detaylar... 

Tapumu kaybedince ne kadar masraf ederim?

Tapu kaybedildiğinde günümüz teknolojisinin sağladığı kolaylıklar sayesinde endişe duymaya gerek yoktur. Yeni tapu belgesinin çıkarılması için online başvuru yapmak yeterli olacaktır. Ayrıca bunun için belirli bir ücret ödenmesi gerekir. Peki tapu kaybedince ne kadar masraf yapılır?

Tapuda yeni dönem resmen başladı! Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

Tapu işlemlerinde yeni devir başlıyor! Ev alım satımı yapacaklar önce buraya baksın!

Son dakika haberine göre, tapu işlemlerinde yeni bir dönem başlıyor ve ev alıp satmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken değişiklikler geliyor. Yapılan değişikliklerle birlikte ev alım satım işlemlerinin daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. Detaylar haberimizde...

Tapuda resmen yeni dönem başlıyor! Tapu sahipleri hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

Tapuda resmen yeni dönem başlıyor... Tapu sahipleri hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın... İşte son dakika detayları...

Tapu sahipleri aman dikkat! Yeni resmen başlıyor! Hemen tek tek açıklanan bu detaya bakın! 

Tapu sahipleri aman dikkat... Yeni resmen başlıyor... Hemen tek tek açıklanan bu detaya bakın...

V Club Türkiye'de 6 yeni projeye imza attı! 10 binden fazla kişi tapu sahibi oldu!

V Club, son 3 senede hayata geçirdiği projeler ile küçük yatırımcılara fırsatlar sunmayı sürdürüyor. V Club Türkiye'de 6 yeni projeye imza attı! 10 binden fazla kişi tapu sahibi oldu!

yeni Tapu takas sistemi Haberi

yeni Tapu takas sistemi

Tapu takas sistemi nasıl işler?

Tapu Takas işlemi vatandaşlara gayrimenkul alım satım işlemlerinde güvence sağlıyor.  Bu sistem ile alım satım işlemlerinizde dolandırılma riski ortadan kaldırılıyor. 


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan protokolle artık işlemlerinizin maddi parasal kısmını gönül rahatlığı içinde yapabiliyorsunuz. Takasbank'ta özel hesapta bulunan paranız siz onay vermediğiniz sürece karşı tarafa aktarılmıyor. İşte, tapu takas işlemleri!


1 - Tapu dairesinden alınan e-ödeme numarası ile taputakas.com.tr adresinden veya taputakas mobil uygulaması ile sisteme girilir.


2 - Satıcı e-ödeme numarası ve gerekli bilgileri sisteme girer. Sistem tarafından oluşturulan Takasbank Referans Numarasını (TVS Ref No) alıcıya iletir.


3 - Alıcı e-ödeme numarası ve TVS Ref No ile gerekli bilgileri sisteme girer.


4 - Gayrimenkul ve komisyon bedelleri Takasbank'ın hesabına gönderilir. Ödemelerin sisreme kayıt esnasında...