25 / 04 / 2024

yeniden ruhsat çıkarma

yeniden ruhsat çıkarma

Yapı ruhsatı yenileme süresi esaslarına göre, 2 yıl içerisinde başlanmayan; 5 yıl içerisinde bitirilmeyen yapılar için verilen ruhsat geçersiz kabul ediliyor. Bu durumda ruhsatın yenilenmesi gerekiyor...

Bodrum'da kaçak yapılaşma yeniden başladı!

İnşaat sezonunun açılmasıyla birlikte Bodrum'da kaçak inşaat çalışmaları yeniden başladı. Öyle ki bazı sitelerde izin ve ruhsat olmadan inşaat yapılıyor.  

Vakıf GYO Cubes Ankara projesinin yapı ruhsatı alındı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ankara ili, Çankaya ilçesi, Çukurambar Mahallesi, 16124/5 ve 16125/4 Ada/Parseller üzerinde geliştirilmekte olan karma kullanımlı "Cubes Ankara Projesi"nin yapı ruhsatı alındı...

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili yeni gelişme!

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davacı, en son hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz etti ve yeni bir heyet oluşturularak, yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti. Davacı taraf temyize başvurdu.

Vakıf GYO İzmir Konak Karma Projesi için yapı ruhsatı aldı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından İzmir İli, Konak İlçesi, Mersinli Mahallesi, 8601 Ada 1 Parsel'de bulunan arsa üzerinde yapılacak olan İzmir Konak Karma Projesi'nin Yapı Ruhsatı 16 Nisan 2020 tarihinde alındı.

Ankara-Çankaya yapı ruhsat iptal davasında yeniden keşif yapılacak!

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasında davacı, en son hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz etti ve yeni bir heyet oluşturularak, yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti...

Alsancak Stadı'nda ruhsat tamam!

İzmir'de "Depreme dayanıksız" raporu verilip yıkıldıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından aynı yerinde yeniden yapımına başlanan Alsancak Stadı'nda ruhsat sorunu çözüldü.

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2018!

İnşaat ruhsatı yenileme işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır? 2018 yılında tahsil edilecek yenileme - yeniden ruhsat alınmasına ilişkin ücretler ne kadar?

Ege Yapı Yedikule projesinde yapı ruhsatı alındı!

Ege Yapı tarafından hayata geçirilen karma projede yer alan 1 adet ticari üniteye ilave olarak 4 adet ticari ünitenin yapı ruhsatı alındı.

Ege Yapı Yedikule projesinde 1 adet ticari ünitenin ruhsatı alındı!

Ege Yapı tarafından hayata geçirilen karma projede yer alan 1 adet ticari üniteden oluşan T5 bloğa ait apı ruhsatı alındı.

Van'daki Tarihi Belediye Pasajı yeniden açıldı!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentte 2011 yılında meydana gelen depremlerde ağır hasarlı olduğu ve ruhsatı yenilenmediği gerekçesiyle kapatılan Tarihi Belediye Pasajı mahkeme tarafından yeniden açıldı.

Ankara Ulus'taki çalışmalara 2 danıştay onayı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı projesi kapsamında bulunan, Bentderesi'ndeki Antik Roma Tiyatrosu'nu yeniden ortaya çıkarma çalışmaları, Danıştay’ca onaylandı.

Isparta Barla yeniden imar edilecek!

Barla’nın yeniden inşa edilmesi için yapılan imar revizyonu İl Genel Meclisi’nden geçti. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, “Barla kademe kademe yeniden inşa edilecek. Karmaşalığa mahal vermeksizin kademe kademe yapılacak" dedi.

Yıkım ruhsatı süresi!

Yeniden inşa edilecek yapıların yıkımı için öncelikle yıkım izninin alınmış olması gerekiyor. Peki, yıkım ruhsatı için belediyeye başvurduktan sonra izin ne zaman çıkar? Yıkım ruhsatı süresi ne kadardır?

yeniden ruhsat çıkarma Haberi

yeniden ruhsat çıkarma

Yapı ruhsat yenileme nasıl yapılır?

Yapıya 2 yıl içinde başlanması ve 5 yıl içinde ise inşaatının bitirilmesi zorunlu oluyor. 2 yıl içerisinde başlanmayan; 5 yıl içerisinde bitirilmeyen yapılar için verilen ruhsat geçersiz kabul ediliyor.


Bu durumda yürürlükte bulunan imar planı ve mevzuat kapsamında yeniden ruhsat düzenlenmesi gerekiyor.


Yeniden ruhsat çıkarma..

Ruhsat süresi içinde tamamlanması mümkün olamayan yapılar için beşinci yıl içinde ruhsat yenilemek üzere ilgili idareye başvurularak ruhsat yenilemesi yapılan yapılar hakkında ruhsat alma tarihindeki mevzuat hükümleri uygulanmaktadır.


Yapı ruhsatı yenileme süresi..

Fenni mesullerin yapının kanuna, plana, yönetmeliklere, ilgili diğer mevzuat hükümlerine, fen, sanat, sağlık kurallarına, ruhsat eki projelerine, Türk Standartları Enstitüsü standartlarına, teknik şartnamelere uygun olarak yapılıp yapılmadığını denetleyeceğine dair taahhütnameyi, 5 yıllık süre dolduğundan ve yapının inşası devam edeceğinden, ilgili idareye yeniden ibraz...