25 / 04 / 2024

Yenileme projesini kim yapar

Yenileme projesini kim yapar

Yenileme projeleri kapsamında yer alan yenileme alanlarındaki uygulamalar her türlü vergi, resim, harç ve ücretlerden muaf tutuluyor. Peki yenileme projesi nedir? Yenileme projesini kim yapar?

Kim Kardashian'ın Hidden Hills’teki evini yenilemesine komşu engeli!

Kim Kardashian'ın California’nın lüks bölgesi Hidden Hills’te bulunan konutunu yenileme planları, komşularında rahatsızlık yarattı. Komşulardan birinin Kardashian’ın inşaat planlarını durdurmak amacıyla mahkemeye başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Cer Loft 11 soruda tüm detaylarıyla!

Cer Loft projesini kim yapıyor? Cer Loft'ta kaç daire var? Cer Loft ne zaman teslim? Cer Loft fiyatları ne kadar? Cer Loft ödemeleri nasıl yapılıyor? Cer Loft ödemeleri nasıl yapılıyor? Cer Loft nerede? İşte Cer Loft 11 soruda tüm detaylarıyla...

Merkez Ankara projesi 18 soruda tüm detaylarıyla!

Merkez Ankara projesini kim yapıyor? Merkez Ankara projesini kim yapıyor? Merkez Ankara'da kaç daire var? Merkez Ankara fiyatları ne kadar? Merkez Ankara ne zaman teslim edilecek? İşte Merkez Ankara projesi 18 soruda tüm detaylarıyla...

Antalya Demre’nin çehresi değişecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre merkezinin çehresini değiştirecek meydan ve cadde yenileme projesini yaza kadar tamamlayacak. Turistler, yazın bambaşka bir Demre ile karşılaşacak.

Kim Kardashian, Los Angeles’taki evini 2 milyon dolara yeniledi!

ABD'nin en ünlü reality şov yıldızı Kim Kardashian ve rap’çi eşi Kanye West, üç yılın ardından kendi evlerine taşınmak için hazırlık yapıyor. Çiftin Los Angeles- Bel Air’de bulunan malikânesindeki yenileme çalışmaları nihayet tamamlandı.

Hüseyin Babacanoğlu Çanakkale Kentsel Yenileme projesini eleştirdi!

Çanakkale Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu düzenlediği haftalık basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Babacanoğlu Çanakkale Belediyesinin Kentsel Yenileme Projesini de eleştirdi...

Kepez Gülveren Mahallesi imar planı meclisten geçti!

Kepez Belediyesi'nin, Gülveren Mahallesi'nde gecekonduların olduğu alanda yapacağı kentsel yenileme projesini kapsayan uygulama imar planı revizyonu oy birliği ile meclisten geçti.

Mamak kentsel dönüşümde son durum ne?

Mamak Belediyesi ilçede yürüttüğü dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Belediye, Altıağaç-Karaağaç Hüseyingazi Mahallelerinde yeni bir kentsel yenileme projesini daha hayata geçiriyor.

Mamak kentsel dönüşümde gecekondu yıkımları devam ediyor!

MAMAK Belediyesi, Altıağaç Karaağaç-Hüseyingazi mahallelerinde yeni bir kentsel yenileme projesini hayata geçiriyor.

Mamak'ta kentsel yenileme projesi hayata geçirilecek!

Bugüne kadar binlerce gecekonduyu yıkarak yerine modern konutlar inşa eden Mamak Belediyesi Altıağaç- Karaağaç-Hüseyingazi mahallelerinde yeni bir kentsel yenileme projesini daha hayata geçiriyor.

Ankara Mamak'ta 1.150 gecekondu yıkıldı!

Bu güne kadar binlerce gecekonduyu yıkarak yerine modern konutlar inşa eden Mamak Belediyesi Altıağaç -Karaağaç - Hüseyingazi Mahallelerinde yeni bir kentsel yenileme projesini daha hayata geçiriyor.

Mamak'ın 3 mahallesinde kentsel dönüşüm başlıyor!

Mamak Altıağaç,Karaağaç ve Hüseyingazi Mahallelerinde yeni bir kentsel yenileme projesini daha hayata geçiriliyor. 575 bin metrekare alanda uygulanan proje kapsamında bölgede bulunan bin 400 gecekondudan bin 150’sinin yıkımı gerçekleştirildi.

Future Park otel projesini kim işletecek?

Future Park projesinde yer alan 232 odalı otel bölümü işletmesi için 5 büyük dünya markasından alınan tekliflerde sona gelindi. Peki Future Park otel projesini kim işletecek?

Yenileme projesini kim yapar Haberi

Yenileme projesini kim yapar

Yenileme projesi nedir?


Yenileme alanları olarak belirlenen bölgelerde il özel idaresi ve belediye tarafından hazırlanan veya hazırlatılan yenileme projeleri ve uygulamaları ilgili il özel idareleri ve belediyeler eliyle yapılır veya kamu kurum ve kuruluşları veya gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerine yaptırılarak uygulanıyor. 


Bu alanlarda Toplu Konut İdaresi ile ortak uygulama yapılabileceği gibi, Toplu Konut İdaresine de uygulama yaptırılabiliyor. 

Yenileme projesini kim yapar?


Büyükşehirlerde, büyükşehir belediyeleri tarafından başlatılmayan uygulamalar ilçe ve ilk kademe belediyelerince tek başına veya müşterek olarak yapılır veya yaptırılır. 

Yenileme projesi nasıl yapılır?


Yenileme alanı içinde yapı parsellerindeki uygulamalarda kendi parseli ve yapısı aynen korunarak yenilenecek yapılar, projenin bütünlüğünü bozmamak şartıyla belediyece kabul edilen projeye bağlı kalmak ve il özel idaresi ve belediyenin belirleyeceği amaçta kullanılmak kaydıyla parsel sahibince yapılabilir. Bu durumlarda...