25 / 04 / 2024

yenilenen müzeler hangileri

yenilenen müzeler hangileri

Kültür Bakanlığı’ na bağlı müzeler yenileniyor. Ziyaretçilerin algılarına hitap etmeyi hedefleyen Bakanlık; müzeleri inter aktif sunum, sanal canlandırma ve hologram gibi dijital teknolojilerle modernize ediyor...

Bu il ve ilçelerden ev alanlar köşeyi döndü! Konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Yatırımını konut üzerinden yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk nokta konutun semti, ili veya ilçesi. Peki konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 100 arttı! Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 

Tiny House’a uygun arazi fiyatları yüzde 50 ila yüzde 100 oranında arttı. Peki Tiny House yapımına en uygun iller hangileri? 

İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İBB resmen duyurdu! İşte Cumhuriyet'in 100. yılına özel ücretsiz müzeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde "müze girişi kampanyası" başlattığını duyurdu. Peki İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İşte ücretsiz müzeler...

Faizsiz kredi veren bakanlar var mı? Sıfır faizli kredi veren bankalar hangileri? 10 bin TL ve 15 bin TL'yi...

Bazı bankalar ara ara faizsiz kampanya gibi fırsatları müşterilerine sağlıyor. Peki, Faizsiz kredi veren bakanlar var mı? 10 bin 15 bin TL 0 faizli kredi veren bankalar hangileri? İşte detaylar.

Bursa’da üretilen Renault Clio yenilenen tasarımı ve özellikleriyle Türkiye’de satışta!

Yeni Renault Clio, yenilenen dizaynı ve donanım özellikleri ile beraber Türkiye'de satışa çıktı. Equilibre versiyonu 826 bin 900 TL'den başlayan fiyatıyla alıcılarını beklerken, Evolution versiyonu ise 959 bin 900 TL'lik fiyatıyla satışa sunuldu.

Bayramda müzeler, saraylar açık mı? Ramazan Bayramı’nda hangi müzeler açık? Ramazan Bayramı’nda müzeler bedava mı?

Ramazan Bayramı’nda müzelerin çalışma durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte müzeler ve sarayların çalışma günleri ve saatleri!

Sarelle yenilenen tasarımıyla raflarda! Peki yeni Sarelle'nin fiyatı ne kadar? İşte 26 Mart 2023 fiyat listesi

Türkiye’nin köklü çikolata markalarından Sagra’nın kalite ve doğallığı bir araya getirdiği geleneksel ürünü Sarelle, yenilenen logosu ve tasarımıyla raflarda yerini almaya başladı. Peki yeni Sarelle'nin fiyatı ne kadar oldu? İşte 26 Mart 2023 Sarelle fiyatları...

Son dakika! 2022 Memur alımı yapan kurumlar hangileri? Hangi kurum kaç kişi alacak? İşte ayrıntılar...

Kamu kurumları iş ilanlarını tek tek yayımlamaya başladı. Kamuda çalışmak isteyen milyonlarca kişi hangi kurumun kaç kişi aldığını araştırıyor. Peki 2022 yılında memur alımı yapan kurumlar hangileri? Başvuru şartları neler? Ayrıntılar haberimizde...

Kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 2022 hangileri? İşte banka listesi...

Kentsel dönüşümde riskli yapısını yıkarak yenileyenler avantajlı kredi fırsatlarından faydalanmak istiyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar 2022 hangileri? İşte banka listesi...

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

Antalya Nekropol Müzesi'nin inşaatında sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarafından yapımına başlanan Nekropol Müzesi Projesi'nde sona gelindi. Proje turizm başkenti Antalya'yı müzeler kentine dönüştürerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu tarihe tanıklık etmesini sağlamak açısından da büyük öneme sahip.

yenilenen müzeler hangileri Haberi

yenilenen müzeler hangileri


Bünyesinde 188 müze ve 131 ören yeri bulunduran Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzeleri sadece eserlerin sergilendiği, depolandığı soğuk mekânlar olmaktan çıkarmayı amaçlıyor. Bakanlık, müzeleri aynı zamanda ulusal ve uluslararası konferansların, seminerlerin düzenlendiği; çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirildiği; bilimsel yayınların yapıldığı ve Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunan eğitim ve kültür kurumları haline getirmek için kolları sıvadı. 


DEĞİŞİMİN REHBERİ DİJİTAL 


İnteraktif müze anlayışını yerleştirmek isteyen Bakanlık, 16 müzeyi elden geçiriyor. En çok üzerinde durulan konu ise ziyaretçilerin algısına hitap etme. Bakanlık teknolojinin tüm imkânlarından faydalanıyor. Tanıtım ve bilgilendirme amaçlı interaktif sunum, sanal canlandırma ve hologram gibi teknolojiler kullanılarak yenilenen müzeler, çağdaş müzecilik anlayışına uygun hale getiriliyor.   


TOPKAPI DA YENİLENİYOR


2014’te yeni haliyle açılması planlanan müzeler şöyle: Aksaray Müzesi, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Bartın Amasra...