25 / 04 / 2024

yenişehir imar planı

yenişehir imar planı

TOKİ, Kanal İstanbul güzergahı içinde yer alan Avcılar Firuzköy Mahallesi'ndeki toplam 1.6 milyon metrekare büyüklüğe sahip alan için imar planı hazırladı. 1 milyon 650 bin 766 metrekare büyüklüğe sahip alanın 850 bin 836 metrekaresinde konut ve AVM inşaatı yapılacak. 

Selman Yıldırım: Yenişehir planlanmalı!

Selman Yıldırım, Yenişehir Mahallesi'nde çok ciddi planlama ve tapu sorunu yaşadıklarını belirterek, "Yenişehir Mahallesinin tamamında imar planları Kocaeli 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Mahallenin yeniden planlanması gerekiyor" dedi...

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Antakya için yeni bir imar planı hazırlanmasını talep etti. MHP'li Lütfi Kaşıkçı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...

Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 3. Etap imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 2. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 3. Etap imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 3. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul çevresine kurulacak Yenişehir'in imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Seyit Torun'dan Safranbolu imar planı tepkisi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Safranbolu için yeni bir imar planı hazırlandığında dikkat çekti. Torun, planın uygulamaya alınması halinde, doğal alanların "ranta" açılmış olacağına dikkat çekti.

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

Tarihi Yarımada'da yeni imar planı değişikliğine onay!

Tarihi Yarımada'ya yeni bir park kazandıracak imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi tarafından kabul edildi.

Pendik Yenişehir nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yenişehir Mahallesi, Millet Caddesi ile Saray Sokak Kesişimi Yol Kavşak Düzenleme Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Artvin Merkez Şehir İmar Planı mahkemelik oldu!

Yeşil Artvin Derneği, Artvin Barosu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilciliği "Artvin Merkez Şehir İmar Planı" için açılan iptal davasına ilişkin basın açıklaması yaptı. 

Artvin Merkez Şehir İmar Planı mahkemelik oldu!

Yeşil Artvin Derneği, Artvin Barosu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilciliği "Artvin Merkez Şehir İmar Planı" için açılan iptal davasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. 

Ataşehir Yeni Sahra Mahallesi nazım imar planı askıda!

Ataşehir İlçesi, Yeni Sahra Mahallesi ve Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıya çıkarıldı... 

Pendik Yenişehir Mahallesi imar planı tadilatı askıya çıktı!

Pendik İlçesi, Yenişehir Mahallesi'ndeki bazı parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 28 Mart 2018 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı..

Pendik Yenişehir Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pendik'e bağlı bazı mahallelerin nazım imar planını bugün askıya çıkardı..

yenişehir imar planı Haberi

yenişehir imar planı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ'nin tartışmalı proje Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir sınırları içinde kalan Küçükçekmece Gölü'nün kıyısındaki 1 milyon 650 bin 766 metrekare büyüklüğündeki dev arazi için hazırladığı imar planı değişikliğine onay verdi. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Bakanlık tarafından 29 Aralık 2021 günü itirazlar için askıya çıkarılan imar planlarının, Avcılar Firuzköy Mahallesi'ndeki mevcut yapı stokunun yenilenmesi ve mülkiyet sorunlarının çözülmesine ilişkin hazırlandığı belirtildi. 

2. DERECE DEPREM BÖLGESİ

Plan açıklama raporunda, planlama alanının yakın çevresinde Kanal İstanbul, İstanbul Havalimanı, Yenişehir Rezerv alanı ve 3. Köprü bağlantı yollarının yer aldığı ifade edildi. Yürürlükteki 1994 ve 1997 tarihli imar planlarının, değişen bölge şartlarını ve yapılaşma yaklaşımlarını yanıtlayamayacak duruma geldiği vurgulanarak bu çerçevede imar planlarının revizyonu için...