25 / 04 / 2024

Yenişehir için yeni imar planı hazırlandı!

Yenişehir için yeni imar planı hazırlandı!

TOKİ, Kanal İstanbul güzergahı içinde yer alan Avcılar Firuzköy Mahallesi'ndeki toplam 1.6 milyon metrekare büyüklüğe sahip alan için imar planı hazırladı. 1 milyon 650 bin 766 metrekare büyüklüğe sahip alanın 850 bin 836 metrekaresinde konut ve AVM inşaatı yapılacak. 



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ'nin tartışmalı proje Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir sınırları içinde kalan Küçükçekmece Gölü'nün kıyısındaki 1 milyon 650 bin 766 metrekare büyüklüğündeki dev arazi için hazırladığı imar planı değişikliğine onay verdi. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Bakanlık tarafından 29 Aralık 2021 günü itirazlar için askıya çıkarılan imar planlarının, Avcılar Firuzköy Mahallesi'ndeki mevcut yapı stokunun yenilenmesi ve mülkiyet sorunlarının çözülmesine ilişkin hazırlandığı belirtildi. 

Yenişehir için yeni imar planı hazırlandı!

2. DERECE DEPREM BÖLGESİ

Plan açıklama raporunda, planlama alanının yakın çevresinde Kanal İstanbul, İstanbul Havalimanı, Yenişehir Rezerv alanı ve 3. Köprü bağlantı yollarının yer aldığı ifade edildi. Yürürlükteki 1994 ve 1997 tarihli imar planlarının, değişen bölge şartlarını ve yapılaşma yaklaşımlarını yanıtlayamayacak duruma geldiği vurgulanarak bu çerçevede imar planlarının revizyonu için çalışma başlatıldığına dikkat çekildi. Plan raporunda arazinin 2. derece deprem bölgesinde bulunduğuna da dikkat çekildi. 

YÜKSEKLİK 8 KAT

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir rezerv sınırlarında bulunan dev arazi için yapılan imar planı değişikliğinde konut ve ticaret alanları için toplam 850 bin 836 metrekare ayrıldı. Konut alanlarında yükseklik 5 ile 8 kat arasında değişiklik gösterirken, en yüksek emsal yani inşaat hakkı da 2.10 olarak açıklandı.

Yenişehir için yeni imar planı hazırlandı!

38 BİN KİŞİLİK NÜFUS

Alanda 38 bin kişilik nüfusun yaşamadı planlanıyor. Konut ve ticaret fonksiyonlarının birlikte bulunacağı 67 bin 693 metrekare büyüklüğündeki alana AVM, iş merkezi, otopark, konaklama tesisleri inşa edilebilecek. 

184 bin 600 metrekare büyüklüğündeki alan ise park olarak ayrıldı. Alanın geri kalan bölümüne de belediye hizmet birimleri, idari hizmet alanları, özel eğitim tesisleri, özel hastane, özel sosyal tesis alanları, özel kapalı spor tesisleri, 7 cami inşa edilmesi öngörülüyor.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul en önemli gündemlerimizden olacak!

Boğaz trafiği Kanal İstanbul ile rahatlayacak!


Geri Dön