29 / 03 / 2024

yeraltı sularının seviye oranı

yeraltı sularının seviye oranı

Aşırı sulama, kuraklık, kar yağışlarının yetersiz oluşu ve de sıcak hava Türkiye'deki yer altı sularının seviyelerinin düşmesine de neden oldu. Yer altı suları alarm veriyor.

Kendi imzaladığı tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ceza alsın önerisi! 

Kira davalarının patladığı, ev sahipleri ile kiracılar arasında suların durulmadığı bu süreçte, mağdur ev sahipleri seslerini duyurmaya çalışıyor. Mağdur bir ev sahibi tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

İstanbul'un o ilçelerinde Pazartesi günü 24 saatlik su kesintisi yapılacak! İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

İSKİ, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar ve Büyükçekmece'ye 19 Haziran Pazartesi günü saat 06:00 ile 20 Haziran Salı 06:00 saatleri arasında 24 saat süreyle su verilemeyeceğini açıkladı. İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

Marmara'da sular çekildi! Kandilli Rasathanesi açıklama yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği Marmara Bölgesi’nde denizdeki hareketlilik büyük korkuya neden oldu. Bölgede suların çekilmesiyle ilgili Kandilli Rasathanesi son dakika açıklaması yaptı!.

Bosch Yoğuşmalı Kombi Kaç TL ? Özellikleri neler? En uygun fiyata nerden alınır? 9 Şubat 2023 fiyat listesi

Kış aylarında musluğu açtığımda sıcak su gelsin diyenler için Bosch, yoğuşmalı kombi ürününü tüketicisinin beğenisine sunuyor. Çift eşanjör yapısıyla fan ve alev modülasyonuna sahip olan Bosch yoğuşmalı kombi suların sıcak olmasını sağlıyor. İşte merak edilenler ve fiyat listesi.

1 gram bile altını olana kötü haber! Altında sular durulmuyor! Fiyatlar yükselecek mi düşecek mi? Ünlü analist açıkladı!

Altın fiyatlarındaki son durum yatırımcılar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki suların durulmadığı altında son durum ne oldu? Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? İşte merakla beklenen o açıklamalar...

İstanbul sahilindeki yapılar sular altında kalacak!

İklim değişikliği haritasına göre; 1.5 derecelik ısınma sonucunda 40 sene içerisinde suların yükselmesiyle İstanbul sahilindeki çok sayıda yapı sular altında kalacak.

Aidatlarını ödemeyen evlerin suları kesilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, aidat ödemelerini gerçekleştirmeyen dairelerin suların kesilip kesilmeyeceği sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Yeni binalarda yeşil dönüşüme start verildi!

Suyun tasarruflu kullanılması tüm dünyanın gündeminde yer alırken, buna yönelik uygulamalar da gün geçtikçe artıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni binalarda yağmur sularının toplanıp kullanılmasını zorunlu tuttu...

Yeni binalarda yağmur sularının toplanması su tüketimini azaltacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, yeni binalarda yağmur sularının toplanarak kullanılmasına yönelik yeni yönetmeliği megakentleri çevre dostu yeşil dönüşüme zorluyor.

21 maddede Kanal İstanbul projesi!

Kanal İstanbul projesinin amacı ne? Kanal İstanbul güzergahı kesinleşti mi? Kanal İstanbul depremi tetikler mi? Kanal İstanbul'da kaza riski var mı? Kanal İstanbul yeraltı sularını ve balıkçığı nasıl etkileyecek? İşte tüm detaylarıyla Kanal İstanbul projesi...

Geçirimli beton, sel baskınlarını önler!

ERMCO ve THBB Başkanı Işık, Geçirimli Beton'un yüzey akış sularının yer altına sızmasına olanak sağladığını, yer altı su seviyesinin korunmasına yardımcı olduğunu, su taşkınları riskini azalttığını aynı zamanda yüzey kirleticilerinin toprağa karışmasını ve erozyonu engellediğini belirtti.

Mardin Nusaybin Beyazsu Kaynağı koruma alanı ilan edildi!

DSİ Jeolojik Hizmetler ve Yeraltı Suları Dairesi Başkanlığının Resmi Gazete'de yer alan ilanına göre, Mardin Nusaybin Beyazsu Kaynağı, koruma alanı olarak ilan edildi.

yeraltı sularının seviye oranı Haberi

yeraltı sularının seviye oranı

Türkiye'de geçen yıl ülke genelinde etkili olan kuraklığın yer altı sularını da olumsuz etkilediği bildirildi. 


Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda dönemsel olarak meydana gelen kuraklığın önemli ekonomik kayıplara neden olduğunu söyledi.


Son dönemde ülke genelinde yağışların düzensiz ve yetersiz olduğunu belirten Çullu, bu nedenle barajların ve yer altı sularının yeterli doluluk ve dolgunluğa ulaşmadığını ifade etti.


Düzensiz yağmurun dışında kar yağışlarının da yetersiz olması nedeniyle yer altı sularının yeterli miktarda beslenemediğini vurgulayan Çullu, ülkenin birçok yerinde yer altı sularıyla tarımsal faaliyet yapıldığından söz konusu suların potansiyelinin önemine işaret etti.


Kaçak ve kontrolsüz kuyuların da durumu olumsuz etkilediğine işaret eden Çullu, şöyle konuştu:


"Gelişmeler çok yakın gelecekte kuraklık ve su kullanımı konusunda...