25 / 04 / 2024

yeraltı yolu

yeraltı yolu

1942 yılında Prost tarafından hazırlanan yeraltı yolu projesine göre, Bayazıt'tan Eminönü'ne inecek tünel, Karaköy Köprüsü'ne paralel yapılacak bir köprüden geçerek tekrar yeraltından Taksim ve Şişli'ye ulaşacakmış.

Bakan açıkladı: İstanbul'a yeni proje; yeraltı yolları!

Ulaştırma Bakanı Elvan, TIR trafiğinden kurtarmak istedikleri İstanbul için yeni projeler geliştirdiklerini söyledi, "Yeraltından yeni bir projemiz olacak. Yeraltı yolları olacak” diyerek ilk ipucunu verdi.

1942 yılında Beyazıt ile Şişli arasında yeraltı yolu!

1942 yılında Prost tarafından hazırlanan yeraltı yolu projesine göre, Bayazıt'tan Eminönü'ne inecek tünel, Karaköy Köprüsü'ne paralel yapılacak bir köprüden geçerek tekrar yeraltından Taksim ve Şişli'ye ulaşacakmış.

Galatasaray - Taksim arasına yeraltı yolu!

İstanbul'un buluşma noktası Taksim ile Galatasaray Lisesi'nin önündeki meydan arasına, İstiklal Caddesi'nin altına yeraltı yolu planlanmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber..

1967 yılında Taksim - Galatasaray arası yeraltı yolu ile birleşecekmiş!

1967 yılında Taksim - Galatasaray arasındaki trafik akımını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir yol açılacakmış. Proje 1968 yılında uygulamaya konulacakmış ve 40 - 50 milyon liraya mal olacakmış.

Corner Life Güneşli Basın Express Yolu evinizin yeni adresi!

İstanbul'un yatırım merkezi Basın Express Yolu, evinizin yeni adresi. Şehrin merkezi Corner Life Günşli'de yaşam başlıyor. Projede daire fiyatları 197 bin 800 liradan başlangıç gösteriyor...

Pazarçayırı Sultaniye yolu yenileniyor!

Ekipler, Suadiye’den Kartepe kayak merkezine ve mesire alanlarına ulaşım sağlanan yolda yenileme çalışması yaptı. Yol Pazarçayırı ve Sultaniye köylerine ulaşımda da kullanılan grup yolu özelliğini taşıyor.

Pamukkale ve Karahayıt yolu yenileniyor!

Pamukkale Yolu inceleme gezisine, Vali Demir'in yanı sıra, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ve davetliler katıldı.

Ankara Esenboğa Havaalanı Yolu üzerinde 10 milyon 506 bin TL'ye arsa!

Ankara Esenboğa Havalimanı Yolu üzerinde yer alan arsa geçici teminat bedeli 315 bin 180 TL, muhammen bedeli ise 10 milyon 506 bin TL'den satışa sunuluyor...

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Yeraltı Suyu Ölçüm Sistemleri Yönetmeliği!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Yeraltı Suyu Ölçüm Sistemleri Yönetmeliği 28793 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, yeraltı suyunun; kullanım maksadı, miktarı, havza sınırı ve diğer hususlar belirleniyor...

64 bisiklet yolu projesi onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Belediyelerin 64 bisiklet yolu projesi, ilgili teknik dairelerce onaylanmış olup, bütçe imkanları dahilinde değerlendirilecek" dedi. Bakanlık belediyelere yıl sonuna kadar 189 temizlik aracı dağıtacak.

81 İlde Bisiklet Yolu Projesi'ne 2 milyon lira destek sağlanacak!

Hava kirliliğinin önlenmesi için de toplu taşıma araçlarıyla bisiklet kullanımını özendirmeyi istediklerini vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bu çerçevede ''81 İlde Bisiklet Yolu Projesi'' hazırladıklarını ifade etti

Yeraltı ve Yerüstü Maden İşletmelerinde Sağlık ve Güvenlik Şartları!

Yeraltı ve Yerüstü Maden İşletmelerinde Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği 25380 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, maden işyerlerinde çalışan işçilerin sağlık ve güvenliğinin korunması için uyulması gerekli asgari şartları belirleniyor

Evliya Çelebi Kültür Yolu projesi tamamlandı!

Ünlü gezgin Evliya Çelebi'nin "Seyahatname" sinde geçen 1671 yılındaki hac yolculuğu güzergahının, Türkiye'nin ilk uzun mesafe yürüyüş ve atlı gezi yolu olması amacıyla hazırlanan "Evliya Çelebi Kültür Yolu" tamamlandı..

Kırklareli'nde Sultanlar Yolu Projesi'nin açılış toplantısı yapıldı!

Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın 2013 Yılı Mali Destek Programlan kapsamında destek verdiği 'Sultanlar Yolu Projesi'nin açılış toplantısı Kırklareli'nde yapıldı..

yeraltı yolu Haberi

yeraltı yolu



İstikbale ait bir proje


Beyazıt - Şişli yeraltı yolu nasıl olacak?


B. Prost tetkiklerini bitirdikten sonra kati güzergah çizilecek


    Unkapanı ile Yenikapı arasında açılan Gazi Bulvarı tamamıyla açıldıktan sonra İstanbul ile Beyoğlu arasında ikinci umumi bir yol daha tesis edilecektir. Bu yol Beyoğlu'ndan Fatih'e giden tramvay yolundan çok daha kısa olduğundan, İstanbul'dan Beyoğlu'na gidecek yolcular, yeni yol sayesinde çok zaman kazanacaklardır. Beyoğlu ile Gazi Bulvarı üzerinde tramvay değil, otobüs işleyecektir.

    Yapılan son fenni tetkikatla Gazi Köprüsü, tramvay elektrik tesisatıyla münakalatına mukavemet edecek vaziyette olmadığından, Beyoğlu ile Gazi Bulvarı arasında yeni bir tramvay şebekesi kurmaya imkan görülememektedir....