20 / 04 / 2024

yerleşim birimleri afet puanı riski

yerleşim birimleri afet puanı riski

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin afet riski haritasını çıkaracak. Haritada bölgelerin deprem, su baskını ve yangın riskleri puan olarak yer alacak

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri protesto edildi!

Filistinliler, yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım Duvarı'nı protesto etmek için cuma namazının ardından Ramallah kentine bağlı Deyr Cerir beldesinde gösteri düzenledi.

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimleri sayısı tırmanışta!

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimleri inşa süreci 2020'de daha önce görülmemiş bir tırmanışa imza atıyor.

İsrail, Yahudi yerleşim birimlerinin inşasını hızlandırıyor!

İsrail yönetimi, ABD başkanlığına Joe Biden'ın seçilmesiyle gerçekleşecek yönetim olan değişikliği öncesinde işgal altında olan Batı Şeria ve Kudüs topraklarındaki yasadışı Yahudi yerleşim birimleri inşa ve genişletme faaliyetlerine de hız verdi.

İngiltere İsrail'den yasa dışı yerleşim birimlerine yeni konutlar inşa etmeyi durdurmasını istedi!

İngiltere, İsrail'in Doğu Kudüs'teki bir yasa dışı yerleşim birimine yeni konutlar için ihale sürecini başlatmasından derin endişe duyduğunu bildirerek, Tel Aviv yönetimini kararı derhal geri almaya çağırdı.

AB Kudüs Temsilcisi'nden yeni Yahudi yerleşim birimleri açıklaması!

Avrupa Birliğinin Kudüs Temsilcisi Sven Kühn von Burgsdorff, İsrail'in işgal altında olan Filistin topraklarına yasa dışı yeni Yahudi yerleşim birimleri inşa etmesinin uygulanabilir bağımsız Filistin devletinin kurulma olasılığına zarar vereceğini bildirdi.

Yahudi yerleşim birimleri Kudüs'e bağlanacak!

İsrail makamları tarafından işgal altında bulunan Batı Şeria’nın El-Halil bölgesi ve etrafındaki Yahudi yerleşim birimlerini Kudüs’e bağlamak için yeni yol açma projesine start verdi.

Tunç Soyer Seferihisar'da hasar gören yerleşim yerlerini inceledi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 6,9 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Seferihisar’da, deniz suyunun taşması sonucu zarar gören yerleşim yerlerinde incelemelerde bulundu. 

ABD'den Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştırmak için yeni adım!

ABD yönetimi, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "meşrulaştırmak" için yeni bir adım attı.

Filistinliler Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerini protesto etti!

Filistinliler, İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerini protesto etti.

Dışişleri Bakanlığından İsrail'in ilave yasa dışı yerleşim yerlerini genişletme planına onay vermesine tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da ilave yasadışı yerleşim yerlerini genişletme planının resmen onaylanmasına tepki gösterdi.

5 AB ülkesinden İsrail'e Batı Şeria'da yerleşim birimi inşasını durdurma çağrısı!

Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinde konut inşasını sürdürme kararından derin endişe duyduklarını belirtti. 

Parlamentolararası Kudüs Platformu İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşasına tepki gösterdi!

Parlamentolararası Kudüs Platformu, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan işgal altındaki alanlara  Yahudi yerleşim birimi inşasına onay vermesine tepki gösterdi 

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in yasa dışı yerleşim inşa planlarına onay vermesine tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Batı Şeria’da ilave yasa dışı yerleşim yerlerine onay verdiğine ilişkin haberlere yönelik açıklama yaptı.

yerleşim birimleri afet puanı riski Haberi

yerleşim birimleri afet puanı riski

Bakanlık ayrıca havaalanına yakın bölgelerde uçak düşmesine karşı, petrol dolum tesisinin yakınında ise patlamalara karşı risk durumunu belirleyecek. Verilecek bu puanlarla alanların hangi tehlikelere daha açık olduğu ortaya çıkacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) ortaklaşa yürüttüğü bütünleşik afet yönetimi projesi çalışmasıyla Türkiye'nin kentsel dönüşüm yol haritası da belirlenmiş olacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın AFAD ile birlikte yürüteceği risk haritası önce Türkiye genelinde yapılacak, sonra il bazında detaylandırılacak. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, proje sayesinde Türkiye'deki risk önceliğinin belirleneceğini söyledi. Bakan Bayraktar, "Bu çalışmalar önce Türkiye ölçeğinde makro ölçekli olacak. Daha sonra da iller bazında ve ilçeler bazında mikro ölçeklere kadar inecek. İstanbul'un deprem geçmişi var mı? Var. Bu...