26 / 04 / 2024

Yahudi yerleşim birimleri Kudüs'e bağlanacak!

Yahudi yerleşim birimleri Kudüs'e bağlanacak!

İsrail makamları tarafından işgal altında bulunan Batı Şeria’nın El-Halil bölgesi ve etrafındaki Yahudi yerleşim birimlerini Kudüs’e bağlamak için yeni yol açma projesine start verdi.



Yerel Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Komitesi üyesi Yusuf Ebu Mariya, yaptığı açıklamasında İsrail’e bağlı yol yapım ekiplerinin Yahudi yerleşim birimlerini Kudüs’e bağlamak için çalışmalar başlattığını açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere görE; Ebu Mariya, El-Halil’in Beyt Ummer ile Halhul beldeleri bölgesinde başlayan yol yapım çalışmaları kapsamında, Filistinlilere ait 1170 dönüm araziye el konulduğunu açıkladı. 

Projenin El-Halil ile Beytullahim’de bulunan Yahudi yerleşim birimlerine uzanan bir raylı sistemi de içerdiğinden bahseden Ebu Mariya, bu projenin İsrail’in El-Halil kentini ilhak etmesini kolaylaştıracağından bahsetti. 

İsrailli insan hakları kuruluşu Peace Now hareketine göre, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da gerçekleşen Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetleri, ABD Başkanı Donald Trump döneminde daha da arttı. 


Geri Dön