16 / 04 / 2024

yeşil sertifikalı kamu binası

yeşil sertifikalı kamu binası

Küçükçekmece TOKİ İlköğretim okulu öğrencileri, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'i makamında ziyaret ederek, Türkiye'nin ilk 'Yeşil Sertifikalı Kamu Binası" olan Küçükçekmece Belediye binası hakkında bilgi aldılar.

İlk yeşil sertifikalı kamu binası inşaatında sona gelindi!

Yaklaşık 2 yıl önce temelleri atılan ve mimarisi, altyapısı, verimli eneıji kullanımı ile doğa dostu ve örnek bir proje olan "Türkiye'nin îlk Yeşil Sertifikalı Kamu Binası" nm inşasında sona gelindi.

Küçükçekmece'de yeşil sertifikalı kamu binasının temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, İstanbul Valisi, Milletvekilleri, Kaymakamlar, Küçükçekmece Belediye Başkanı, çok sayıda davetli ve Küçükçekmecelilerin katıldığı törenle ilk yeşil sertifikalı kamu binasının temeli atıldı

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ile 500 bina sertifikalı!

Son zamanlarda çevreci olmasıyla gündeme gelen yeşil binaların sayısı artıyor. Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yeşil binalar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ilıcalı, 2020 yılından itibaren 500’ün üzerinde yeşil sertifikalı bina olduğunu aktardı.

Türkiye yeşil bina sayısında Avrupa lideri!

Türkiye'de sertifikalı yeşil bina sayısı Nisan ayı itibarıyla 400'e ulaştı. Böylelikle yeşil bina sayısında 2017'den beri dünyada ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, bu yıl 6'ncı sıraya yükseldi. Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sıraya sahip oldu...

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'ne EDGE Yeşil Bina Sertifikası!

Deprem güvenliği düşünülerek yıkılıp yeniden inşa edilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’nin ilk, dünyanın ise en büyük EDGE Yeşil Bina sertifikalı hastane yapısı olma özelliğini taşıyor.

Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya ret kararı!

Karadeniz yaylaları için bir doğa talanı olan Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya '' kamu yararı taşıdığı'' nedeniyle ret kararı verildi.

Yeşil binalar hem çevreye duyarlı hem de değerli!

Dünyada ve Türkiye'de sayıları giderek artan yeşil bina sertifikalı yapılar, sadece çevreye duyarlılıklarıyla değil yüksek değeriyle de ön plana çıkıyor. Yeşil binalara değer biçmenin yolu ise tasarruf oranlarını hesaplamaktan geçiyor. 

Greenox: Türkiye'nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifikalı projesi!

Uluslararası Finans Kurulusunun EDGE Yeşil Bina Sertifikası Programı kapsamında Türkiye'den Pilot Proje seçilen Greenox, Türkiye'nin ilk, dünyanın 2. "dikey ormanı" olma özelliğini taşıyor.

Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası 1 Nisan'da açılıyor!

Sarıyer Pınar Mahallesi'nde inşa edilen Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası 1 Nisan'da açılışa hazırlanıyor. Bina, dünyanın ilk yeşil sertifikalı kamu binası olacak.

Dünyanın ilk yeşil binası Sarıyer'de!

Sarıyer Belediyesi, 33 yıl sonra hizmetlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasına 1 Nisan’da kavuşacak. Böylelikle Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası, dünyanın ilk yeşil kamu binası ünvanını da Türkiye’ye kazandırmış olacak.

Küçükçekmece Belediye Binası Enerji Kimlik Belgesi’ne kavuştu!

Türkiye'nin ilk BREEAM Yeşil sertifikalı kamu binası olma özelliği taşıyan Küçükçekmece Belediyesi Hizmet Binası, ‘Enerji Kimlik Belgesi’ne kavuştu.

İlk yeşil kamu binası yapımında sona gelindi!

Türkiye'nin ilk yeşil kamu binası olma özelliği taşıyan ve yapımına 23,4 milyon lira harcanan lise binası yüzde 70 enerji tasarrufu sağlayacak

Dünyanın ilk yeşil sertifikalı binası Sarıyer'de!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ''Son dönemde beni en çok heyecanlandıran yeni hizmet binamız oldu. Dünyanın ilk yeşil sertifikalı binası. Tam bir yaşam alanı olacak. ''dedi.

Yeşil GYO'dan finansal duran varlık edinimi açıklaması!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı finansal duran varlık edinimi hakkında Kamu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı.

yeşil sertifikalı kamu binası Haberi

yeşil sertifikalı kamu binası

Küçükçekmece TOKİ İlköğretim okulu öğrencileri, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'i makamında ziyaret ederek, Türkiye'nin ilk 'Yeşil Sertifikalı Kamu Binası" olan Küçükçekmece Belediye binası hakkında bilgi aldılar.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Karadeniz'e ziyarete gelen çocuklara, Küçükçekmece Belediye Başkan yardımcısı Sibel Güllüçayır, TOKİ İlkokul Müdürü Mehmet Değmez, sınıf öğretmenleri ve veliler eşlik etti. 


Türkiye'nin ilk Yeşil Sertifikalı Kamu Binası'nı gezen öğrenciler, Başkan Karadeniz'e merak ettikleri soruları sordular. Öğrencilerin sorularını cevaplandıran Karadeniz ise ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduğunu dile getirdi. 


"TÜRKİYE'NİN İLK YEŞİL SERTİFİKALI KAMU BİNASI"


Öğrencilerle keyifli bir sohbet geçiren başkan Karadeniz, " İçinde bulunduğunuz ve gezdiğiniz kamu binası Türkiye'nin İlk Yeşil Sertifikalı Kamu Binasıdır.

Kullandığımız elektriği doğalgazdan kendimiz üretiyoruz. Bu anlamda da yüzde 30'a yakın tasarruf sağlıyoruz. Ayrıca yağmur suyu depolama sistemlerimiz mevcut. Toplanan suları bina...