24 / 04 / 2024

Yeşil ve sürveyan defterleri

Yeşil ve sürveyan defterleri

Şükrü Kızılot anlattı: 'Yeşil ve sürveyan defterleri ne demek?' 4 - Yeşil Defter Müteahhitlerin yaptığı işlerin değerini hesaplamak için yapılan işlerin ölçülme ve hesaplarının yazılması amacıyla kullanılır.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu: 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathane inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz deprem bölgesini kalkındırma için başlatılan açıklamaları açıkladı. Bu kapsamda deprem bölgesi için 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathane inşa edilecek. İşte detaylar.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım'da!

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da desteğiyle 7 Kasım'daki Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde masaya yatırılacak.

Yeşil GYO 2022'nin ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti?

Yeşil GYO, 1 Ocak 2022-30 Haziran 2022 dönemine ilişkin faaliyet raporunu, finansal raporunu ve sorumluluk beyanını yayınladı. Peki Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2022'nin ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti? İşte ayrıntılar...

Eski ve verimli olmayan binalar Yeşil Mutabakat ile yenilenecek!

Yeşil mutabakat süreci hakkında değerlendirme yapan Mapei Türkiye Genel Müdürü Selman Tarmur, eski verimsiz binaların yenilenme sürecine gireceğini dile getirdi. 

Şehirlerde yeşil dönüşüm ve akıllı bina dönemi!

Akıllı şehir uygulamaları ve yeşil dönüşüm son zamanlarda sektör temsilcileri tarafından sıkça konuşulan ve gündeme getirilen konulardan. Peki akıllı şehirler nasıl yapılmalı? İşte akıllı şehir ve yeşil dönüşümün ayrıntıları...

Yeşil faturaya hazır mısınız? Yeni dönem başlıyor!

Enerjide yeni süreç 1 Haziran tarihinden itibaren başlıyor. Tüketiciler 1 Haziran'dan sonra yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmayı seçebilecek ve yeşil tarifeye geçebilecek.

İnşaat sektöründe yeşil ve dijital dönüşüme uyulmalı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Güven Sak bugünkü köşesinde virüs sonrasında yapılacak yeşil-dijital dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri Yeşil Rapido 2021'de bir araya geliyor!

Daha yaşanabilir kentler ve sağlıklı yapılı çevreler tasarlamanın önemini sürdürülebilirlik çerçevesinde ele alan Yeşil Rapido Konferans serisi, bu yıl “Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım” temasıyla online şekilde gerçekleştiriyor.

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

2023'e kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var!

Türkiye'nin kuzeyiyle güneyini, doğusuyla batısını birbirine bağlayan bu ekolojik koridorların bir parçasının da millet bahçeleri olduğunu vurgulayan Kurum, "2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var" dedi.

Yeşil GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvuru yaptı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Geçerlilik Tarihinin uzatılması amacıyla esas sözleşmenin Sermaye ve Paylar başlıklı 6. Maddesinin değiştirilmesine karar verildi...

İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı 5-6 Şubat 2020'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi , kentin yeşil ve açık alanlarının ele alınacağı "İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı" gerçekleştirecek.

Yeşil ve sürveyan defterleri Haberi

Yeşil ve sürveyan defterleri

4-Yeşil Defter Müteahhitlerin yaptığı işlerin değerini hesaplamak için yapılan işlerin ölçülme ve hesaplarının yazılması amacıyla kullanılır. 


Yeşil defterin ilk sayfasına, inşaatın başlangıç tarihi ilesitüasyon tarihi, hangi idareye, işe ve müteahhide ait olduğu ve yeşil defterin nerede ve hangi tarihte yapmış olduğu yazılır. İç sayfalarına verilen sayfa numaraları rölöve ve ataşman defterlerinde olduğu gibidir. 


Her ay başında müteahhit ve kontrol mühendisi tüm yapılan işleri ve ihzaratı yeniden ölçerler ve rölöve defterine kaydederler. Ölçüler bitince bunları yeşil deftere geçirir ve hacim hesaplarını yaparlar. Fiyat numaraları ve birimlerini de yazdıktan sonra karşılıklı olarak imzalarlar. Böylelikle, her cins inşaatın işin başlangıcından itibaren yapılmış olan miktarları bulunur ve istihkak raporlarına intikal ettirilir. 


5-Sürveyan Defteri İnşaatın sürekli olarak kontrol edilmesi ve gözetimi ile görevli olan sürveyanlar, her gün...