25 / 04 / 2024

Yılın Destinasyon Ödülünü hangi şehir aldı

Yılın Destinasyon Ödülünü hangi şehir aldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizm meslek birliği temsilcileriyle The Grand Tarabya Oteli'nde bir araya geldi. Toplantı öncesinde açıklama yapan Çelik, geçen yılın değerlendirileceğini ve bu yıla ilişkin vizyon paylaşımı yapılacağını açıkladı...

CarrefourSA'ya Yılın SAP Dönüşüm Projesi Ödülü!

CarrefourSA, bu yıl "Basit Düşün Fark Yarat" temasıyla 19.'su düzenlenen SAP Forum İstanbul'da SAP Oscar’ı olarak tanımlanan "Yılın SAP Dönüşüm Projesi" ödülüne layık bulundu.

CarrefourSA Yılın SAP Dönüşüm Projesi ödülünü aldı!

CarrefourSA, bu yıl “ Basit Düşün Fark Yarat ” temasıyla 19’uncusu düzenlenen SAP Forum İstanbul’da SAP Oscar’ı olarak tanımlanan “Yılın SAP Dönüşüm Projesi” ödülünü aldı...

Tevfik Göksu: Kayseri'de kentsel dönüşüm 20 yıl önce başladı!

İstanbul-Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler'de uygulanan kentsel dönüşümle ilgili bir brifing verdi. Brifing sonrası Kayseri ile ilgili düşüncelerini açıklayan Göksu, Kayseri'de dönüşümün 20 yıl önce başlatıldığını ve devam ettiğini söyledi.

1958 yılında 11 bin dönüm arazisi olan çiftlik acele satılıkmış!

1958 yılında, Üsküdar'a 30 kilometre mesafede, Şile asfaltından bir kilometre içeride, hayvancılığa ve tarıma müsait, 11 bin dönüm arazisi olan büyük bir çiftliğe sahip olunabilirmiş.

Çiğli'de 75. Yıl Türk Dünyası Parkı'nın yapımı devam ediyor!

Çiğli Belediyesi'nin prestij projeleri arasında yer alan, Egekent girişinde projelendirilen 75. Yıl Türk Dünyası Parkı'nın yapımı devam ediyor. 75. Yıl Türk Dünyası Parkı'nın bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor...

1950 yılında İstanbul'da 9.772 dönüm arazi köylüye dağıtılmış!

1950 yılında Ziraat Bankası, 9 bin 772 dönüm bir çiftliği satın alarak İstanbul'da Ayazma, Çilingir, Haraçcı ve Tayakadın köylerinde ki çiftçiye dağıtılmış. Banka, ilk defa bir çiftliği satın alarak köylüye dağıtmış.

1953 yılında Büyükçekmece'de göl kenarında 9.410 dönüm arazi satılacakmış!

Reşat Altın'ın 49 liraya satıldığı 1953 yılında, Büyükçekmece'de -bugün mahalle ismi olarak yaşayan-, 9 bin 410 dönüm arazisi olan Eskice Çiftliği, dönümü 100 liradan 941 bin liraya satılacakmış.

1953 yılında İstinye'de 198 dönüm arazi satılacakmış!

1953 yılında İstinye'de, her türlü inşaata, parsellenmeye ve fabrika kurmaya müsait 198 dönüm arazi satın alınabilirmiş. Taş çıkarmaya müsait ve zengin taş damarları bulunan arazi tamamen satılacakmış.

Van'a yılın ilk karı erken düştü!

Yüksek kesimlere yağan kar, Van -Bahçesaray karayolundaki 3 bin rakımlı Karapet Geçidi'nde sürücülere zor anlar yaşattı. Yayladan dönen çobanlar, bu yıl karın erken yağdığını söyledi.

1952 yılında Belediye, atlı arabaların trafikten kaldırılmasını düşünüyormuş!

1952 yılında Belediye, İstanbul trafiğini rahatlatmak için atlı arabaların kaldırılmasını lüzumlu görüyormuş. Atlı arabasıyla geçimini sağlayan yüzlerce insanı da mağdur etmemek için bu insanları kredi yoluyla kamyon sahibi yapılması düşünülüyormuş.

1951 yılında Kanlıca'da dönümü bin liraya arsa!

Anadoluhisarı ile Çubuklu arasında yer alan Kanlıca'da iskeleye 200 metreden başlayan arsalar taksitle satılacakmış. 1951 yılında dönümü bin liraya veya 300 lirası peşin, ayda kırk lira taksitlerle bir dönüm arsa alınabilmekteymiş.

1950 yılında Mısır Çarşısı'nda bir dükkanın yıllık kirası 1.980 liraymış!

Reşat Altın'ın 39 liraya satıldığı 1950 yılında Yeni Cami Külliyesinin içerisinde yer alan Mısır Çarşısı'nda iki dükkan kiraya verilecekmiş. Dükkanların yıllık kirası elli bir altın parasına bin 980 liraya kiraya verilecekmiş.

1950 yılında İstinye'de 30 dönüm arsa acele satılacakmış!

Reşat Altın'ın 39 liraya satıldığı 1950 yılında İstinye'de 30 dönüm, inşaatçılara yarayacak olan arsa acele satılacakmış. Florya'da 3 dönüm arsa 93 adet altın parasına, 3 bin 600 liraya satılacakmış.

Yılın Destinasyon Ödülünü hangi şehir aldı Haberi

Yılın Destinasyon Ödülünü hangi şehir aldı


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "İstanbul, dünya çapında milyonlarca tatilcinin oylamasıyla verilen 'Yılın Destinasyon Ödülü'nü aldı" dedi.


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizm meslek birliği temsilcileriyle The Grand Tarabya Oteli'nde bir araya geldi. Basına kapalı toplantı öncesinde açıklama yapan Çelik, toplantıda geçen yılın değerlendirileceğini ve bu yıla ilişkin vizyon paylaşımı yapılacağını açıkladı.


Turizm sektörünün, konjonktüre ve bazı olumsuz dış etkenlere rağmen 2013'ü iyi bir performansla kapattığını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:


"Türkiye, 2013'te toplam 34.9 milyon yabancı turist ağırlarken, yurt dışında yaşayan vatandaşlarla birlikte dışarıdan gelen ziyaretçi sayısı 39 milyonu buldu. Turizm geliri ise 2013'te yüzde 11,4 artarak, 32.3 milyar doları aştı. Turizm gelirinin yüzde 79'u yabancı ziyaretçilerden, yüzde 21'i ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretlerinden elde edildi. Birleşmiş...