26 / 04 / 2024

yıllık büyüme oranı türkiye

yıllık büyüme oranı türkiye

Türkiye 2007'yi yüzde 4.5'lik büyümeyle tamamladı. Bu 2001 krizi sonrası en düşük büyüme oldu. Tarımda küçülme, ve iç talepte azalmanın gözlendiği verilerde dünya ekonomisindeki yavaşlamanın etkileri görüldü.

14 yıllık borsacı 2024'te 14 büyük hissede hedeflerini açıkladı!

Yatırımcıların gündeminden düşmeyen Borsa İstanbul günün ilk yarısında yüzde 0,38 değer kaybederek 7.789,41 puana indi. Borsa'nın nasıl bir seyir izleyeceği merak edilirken, 14 yıllık borsacı 2024'te büyük hisselerde hedeflerini açıkladı....

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

Orta Vadeli Program boyunca istihdamın yıllık 909 bin kişi artması bekleniyor!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, OVP sürecince istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artmasının beklendiğini, işsizlik oranın ise 2026’da yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini paylaştı.

Türkiye'nin gözü Irak’ın 3 yıllık yatırım bütçesinde!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak İmar, İskan, Belediyeler ve Kamu İşleri Bakanı Bengin Rekani ile görüşmesine ilişkin, "Irak'ın onaylanan 3 yıllık bütçesinde yatırımlara ayrılan payın büyüklüğü firmalarımıza çok önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

Euro Bölgesi'nde enflasyon Temmuz'da yıllık bazda yükseldi!

Temmuz'da bir önceki aya oranla yüzde 0,1 gerileyen Euro Bölgesi'ndeki enflasyon rakamları yıllık olarak ise yüzde 5,3 seviyesinde belirlendi.

Standard-Poor's küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9'a çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard-Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.

Fitch raporunda 'enflasyon' vurgusu: 2023 küresel büyüme tahminini açıkladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini 2023 yılı için yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti.

Merkez Bankaları sıkılaştırma yolunda: Fitch, 2023 küresel büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2023 için küresel ekonomideki büyüme beklentisini yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti. İşte ayrıntılar...

Üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler neler? YKS (TYT-AYT-YDT) puan türü ile nasıl yerleşilir?

ÖSYM tarafından gerçekleştiren YKS maratonu sona erdi. Bu kapsamda öğrenciler üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin neler olduğunu sorguluyor.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 6,1 oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Mayıs ayında aylık bazda değişmezken, yıllık bazda yüzde 6,1 arttı.

Bakan Nebati: Ülkemiz yıllık bazda en yüksek büyüyen ikinci ülke olmayı başarmıştır

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya hesabından, TÜİK tarafından açıklanan birinci çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde enflasyon, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 seviyesine çıktı.

yıllık büyüme oranı türkiye Haberi

yıllık büyüme oranı türkiye

Türkiye ekonomisi 2007 yılını yüzde 4.5 büyümeyle tamamlayarak 2001 krizinden sonraki en düşük büyümesini yaşadı. Dünya ekonomisiyle birlikte 2002'den bu yana vites büyüten Türkiye 2007 yılı ortasından bu yana dalgalanmayla boğuşan dünya ile birlikte yavaş yavaş frene basmaya başladı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 1998 bazlı yeni hesaplamasına dayanan verilere göre Türkiye 658,8 milyar dolarlık bir ekonomi haline gelirken kişi başına gelirde 9 bin 333 dolara ulaştı. TÜİK 2007 yılı son çeyrek ve yıllık büyüme verilerini açıkladı. 1998 yılını temel alan yeni serilerine göre, üretim yöntemi ile hesaplanan gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH), 2007'nin son üç aylık döneminde yüzde 3.4 arttı. 2007 yılının tümünde yüzde 5 olarak hedeflenen büyüme ise yüzde 4.5 olarak gerçekleşti.


659 milyar dolarlık ekonomi...