23 / 04 / 2024

yoksul vatandaşa konut yapımı

yoksul vatandaşa konut yapımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde dar gelirlileri konut sahibi yapmak için kolları sıvadı...

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor!

İlk kez konut alacak vatandaşlar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve düşük faizli konut kredisinin ne zaman hayata geçirileceğini merakla araştırıyor. Söz konusu kredi ile ilgili açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapması bekleniyor. İşte düşük faizli konut kredisi ile ilgili bilinenler...

Deprem konutlarının kura çekilişi yarın başlıyor: 75 bin vatandaşa güvenli konutlar teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, deprem bölgesindeki konut çalışmalarındaki son durumu paylaştı ve yarından başlayarak kura çekilişiyle beraber 75 bin vatandaşa oturabilecekleri o güvenli konutları teslim etmeye başlayacaklarının altını çizdi. 

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Deprem sonrası vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini ve çelik evlere taleplerin arttığını açıklayan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya önemli açıklamalarda bulundu.

Artık kimse 20. katta oturmaktan, site aidatı ödemekten memnun değil! Vatandaşlardan konut sorunu yorumları!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama ve vatandaşlardan gelen tepkiler...

'Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla vatandaşa kendi evleri satılacak' iddiası! ŞPO'dan flaş açıklama!

ŞPO İstanbul Şube Başkanı Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu, yeni kentsel dönüşüm yasasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Giritlioğlu, eni kentsel dönüşüm yasasıyla vatandaşa kendi evlerinin satılacağını söyledi. İşte o açıklamalar...

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

EYT’de prim desteği bekleyen vatandaşa müjde! Artık o parayı ödemeyeceksiniz

EYT ile emeklilik hayallerine kavuşacak vatandaşlar sevincini yaşarken, Emekli olmak için eksik prim günlerini tamamlamak için çabalayan vatandaşa devletten sevindiren destek haberi geldi. İşte eksik prim ödemeleri hususunda merak edilen tüm ayrıntılar.

Binlerce vatandaşa işsizlik aylığı bağlanacak! 6 bin TL’ye kadar maaş var…

Belirtilen şartları taşıyan binlerce vatandaşa 6 bin liraya kadar işsizlik maaşı ödemesi yapılmaya başlanıyor.  Halihazırda çalışamayacak durumda olan vatandaşlar için ilaç olacak.

Vatandaşa bu kez zam değil indirim müjdesi geldi! Ayçiçek yağında büyük indirim geliyor!

Her gün zam haberi duymaktan artık bıkan vatandaşa bu sefer çok sevineceği bir haber geldi. Hükümet tarafından gümrük vergisinin sıfırlanması ile ayçiçek yağına çok önemli indirim geliyor. Kararla marketlerde fiyatlar yeniden ayarlanırken, indirimin önümüzdeki günlerde daha fazla olması bekleniyor.

TOKİ, Türk vatandaşı olmayanlara konut satılmadığını açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere İdarenin projelerinden konut satılmadığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

80 milyondan fazla vatandaş aç ve yoksul

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, yaptıkları araştırmaların sonucuna dayanarak Türkiye’de 80 milyondan fazla tüketicinin aç ve yoksul olduğunu dile getirdi. Çakar, Türk-İş’in açıkladığı son açlık sınırının 6 bin 17 lira 85 kuruş, yoksulluk sınırını ise 19 bin 602 lira 14 kuruş old

Bakan Murat Kurum'dan vatandaşa kira desteği müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmit'te katıldığı programda vatandaşa bin 300 kira kira desteği verileceğini açıkladı. Kurum, söz konusu desteğin 3+1 daireler için geçerli olacağını söyledi.

Vatandaşa yağlık ayçiçeği desteği! Kime ne kadar verilecek, kimler faydalanabilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ayçiçek yağında oluşan aşırı fiyat artışları ve yetersiz stoklar nedeniyle harekete geçti. 'Elden gelen yelle ya da selle' felsefesinden yola çıkarak vatandaşa yağlık ayçiçeği desteği başlattı. Başvurular nereye yapılacak?

yoksul vatandaşa konut yapımı Haberi

yoksul vatandaşa konut yapımı


Şehirlerde dar gelirliye yönelik sosyal konut üretimine büyük destek geliyor. Yoksula konut yapanlara kredi muslukları açılacak. Böylece evsiz yoksul kalmayacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde dar gelirlileri konut sahibi yapmak için kolları sıvadı. Nüfus artışının hızlı, ev fiyatlarının yüksek olduğu yerlerde, dar gelirlilere yönelik sosyal konut üretimi desteklenecek. Kamu kaynaklarının kullanımında sosyalkiralık konut projelerinin kredilendirilmesine öncelik sağlanacak. Bankaların dar gelirlilere yönelik projeleri destekleyici mekanizma ve finansman modelleri geliştiriliyor. 2014 Programı'nda kalkınmayı teşvik eden adımlar şöyle: 


EVSİZ KİMSE KALMAYACAK

İlgili bakanlık ve kurumlar, dar gelir gruplarına yönelik sosyal konut üretiminin desteklenmesine yoğunlaşacak. Sosyal ve kiralık konut projelerinin kredilendirilmesine öncelik sağlayıcı mevzuat düzenlemeleri yapılacak. 


KREŞTEN YARARLANACAK

Geliri düşük ailelerin çocuklarının...