26 / 04 / 2024

yönetim kurulu toplantısı

yönetim kurulu toplantısı

Her yıl en az bir kez yapılması gereken kat malikleri kurulu toplantısı nasıl yapılır, merak ediyorsanız detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Mikail Hıdır Vakıf GYO Yönetim Kurulu başkanı oldu!

Vakıf GYO'nun 10 Ağustos'ta gerçekleştirilen toplantısında, Yönetim Kurulu görev dağılımı yapıldı. Bu kapsamda Mikail Hıdır Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Emlak Konut GYO'nun Yönetim Kurulu'nda 2 bakan yardımcısı görev yapıyor!

İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı ve Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Sinan Aksu'nun Emlak Konut GYO'nun Yönetim Kurulu'nda yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Ahmet Akbalık, yeniden Özak GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı oldu! 

Özak GYO'nun 20 Nisan'da gerçekleştirilen toplantısında, Yönetim Kurulu görev dağılımı yapıldı. Bu kapsamda Ahmet Akbalık Yönetim Kurulu Başkanı, Ürfi Akbalık ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili oldu.

Hüseyin Özuysal, Ziraat GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Ziraat GYO'nun 5 Nisan 2022'de gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında, Hüseyin Özuysal'ın Yönetim Kurulu Başkanı, Levent Marmaralı'nın Yönetim Kurulu Başkan Vekili olmasına oybirliğiyle karar verildi. 

Ergin Kaya, yeniden Halk GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu! 

Halk GYO tarafından gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısı kapsamında Ergin Kaya'nın yönetim Kurulu Başkanı, Mehmet Tanrıverdi'nin Yönetim Kurulu Başkan Vekili olmasına karar verildi.

Atakule GYO Yönetim Kurulu üyelerini belirledi!

Atakule GYO tarafından gerçekleştirilen 2021 hesap dönemi olağan genel kurul toplantısı kapsamında; şirketin yönetim kurulu üyeliklerine, bir yıl süre ile İsmail Tarman, Murat Tarman, Mustafa Tarman, Funda Tacir ve Mehmet Arpacı seçildi.

Rifat Hisarcıklıoğlu, Panora GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Panora GYO'nun 26 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olmasına, İsmail Mer Fırat'ın ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olmasına karar verildi. 

Hakan Aygen yeniden TSKB GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

TSKB GYO'nun 25 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığına Hakan Aygen'in ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Özlem Bağdatlı seçildi.

Enka İnşaat Yönetim Kurulu üyelerini seçti!

Enka İnşaat'ın genel kurul toplantısında, Yönetim Kurulu üyelikleri için İcracı Üye olarak Agah Mehmet TARA ve Cem Çeliker, İcracı Olmayan Üye olarak Erdoğan Turgut, İcracı Olmayan Bağımsız Üye olarak Mehmet Mete Başol ve Fatih Osman Tar'ın seçilmesine karar verildi. 

Zekeriya Yıldırım yeniden Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Tekfen Holding tarafından 24 Mart tarihinde gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısında Yönetim kurulu komiteleri belirlendi. Zekeriya Yıldırım'ın yeniden Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı olmasına karar verildi.

Sezgin Yılmaz yeniden İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

İş GYO'nun 23 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında; Yönetim Kurulu Başkanlığına Sezgin Yılmaz'ın, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Kubilay Aykol'un seçilmesine karar verildi. 

Konut sitelerindeki yönetim kurulu toplantıları nasıl organize edilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerindeki yönetim kurulu toplantılarını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

yönetim kurulu toplantısı Haberi

yönetim kurulu toplantısı

Kat malikleri kurulu toplantısı!

Kat malikleri kurulu toplantıları, ana gayrimenkullerinin düzen, disiplin ve huzuru için her yıl en az bir kez olmak üzere yapılıyor. Söz konusu toplantıların nasıl yapılması gerektiği ve toplantı kapsamında nelere yer verilmesi gerektiği Kat Mülkiyeti Kanununda belirtiliyor.


Kat Mülkiyeti Kanununa göre söz konusu toplantı, "Yönetim Planı"nda belirtilen zamanlarda; bunun yanı sıra istenildiği takdirde ve şartları oluştuğunda olağanüstü kat malikleri kurulu toplantısı herzaman yapılabiliyor. Ancak ilk toplantı ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman yedi günden az olamıyor.


Kat malikleri kurulu toplantılarında yönetici ve denetiçilerin seçimi için ayrı ayrı oylama yapılıyor. Kurulda yeni yönetici ve yeni denetçilerin seçimi bu şekilde yapılmış oluyor.


Seçimin yapılmasından sonra, ana gayrimenkul ile ilgili olarak kararlar alınır. Buna bağlı olarak bütçe belirlenir. Son olarak kurul toplantısı...