24 / 04 / 2024

Yozgat Bozok Hastanesi yıkım

Yozgat Bozok Hastanesi yıkım

Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin yıkılacağı iddia edilmişti. Deprem Performans Raporu'na göre hastane binasının yıkılması gerekiyor. 

Yozgat Bozok Hastanesi yıkılacak mı?

Yozgat Şehir Hastanesi'nin hizmete açılması atıl vaziyette kalan Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin akıbeti merak konusu oldu. Hastane binasının yıkılıp, yenisinin yapılması bekleniyor.

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı geldi!

Başkent Ankara'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra oluşturulan Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu'nun incelemesi sonucu Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki 8 katlı binanın yıkımı başladı!

İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki 8 katlı binanın yıkım çalışmaları başladı.

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nin yıkımı TBMM'de!

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nin yıkımına ve yeniden yapımına yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya'daki Asker Hastanesi için yıkım ihalesi düzenlendi!

Çalışmalarına devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi şehirdeki Asker Hastanesi için yıkım ihalesi düzenledi...

Yıkımı yapılan Pamukkale Üniversitesi Hastanesi çöktü!

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nin daha önce hizmet verdiği 7 katlı binada yıkım çalışması devam ederken farklı bir bölümde çökme meydana geldi...

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde yıkım başladı!

Düzce’de yıllardır atıl vaziyette bekleyen SSK Hastanesi’nde yıkım çalışmaları başladı. 3 kepçe ve 6 işçinin çalıştığı binanın 3 ay içerisinde yıkım işleminin bitirilecek teslim edilmesi planlanıyor. 

Düzce SSK Hastanesi'nde yıkım başlıyor!

Yıllardır atıl vaziyette bulunan SSK Hastanesi'nde yıkım başlıyor. Yıkım çalışmalarının ardından 20 dönüm arazide ortaokul kampüsü yapılması planlanıyor.

Yozgat Sorgun Devlet Hastanesi yıkıldı!

Yozgat Sorgun'da yeni devlet hastanesinin hizmete açılmasıyla, 1987 yılında 50 yataklı olarak inşa edilen ve yaklaşık 28 yıldır hizmeti veren eski Sorgun Devlet Hastanesi binasının yıkımı tamamlandı.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nin yıkımında kaza!

Denizli Merkezefendi ilçesi Doktorlar Caddesi’ndesi'nde Pamukkale Üniversitesi Hastanesi olarak hizmet veren binada yıkım başlandı. Binanın yıkım çalışmalarında yaşanan dikkatsizlik büyük tehlikeye yol açtı.

Eski Isparta Devlet Hastanesi yıkıldı!

2017'deboşaltılan Isparta Devlet Hastanesi boşalan ve bir süre önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Yıkım anları cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. 

Yozgat Bozok Hastanesi yıkılacak mı?

Yozgat Şehir Hastanesi'nin hizmete açılması atıl vaziyette kalan Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin akıbeti merak konusu oldu. Hastane binasının yıkılıp, yenisinin yapılması bekleniyor.

Bekir Bozdağ’dan Yozgat'taki yıkım projelerine destek!

Yozgat Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın yürüttüğü yıkım projelerine destek verdiğini açıkladı. Bozdağ, çalışmalarla tarihi güzelliklerin ortaya çıkarılacağını söyledi.

Yozgat Bozok Hastanesi yıkım Haberi

Yozgat Bozok Hastanesi yıkım

Sağlık Bakanlığı tarafından inşa edilen Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin çürük olduğu iddia edilmişti. Hastane binasıyla ilgili rapor hazırladı. İleri Gazetesi'nde yer alan habere göre raporda, Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi binasının Deprem Yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılması belirtiliyor.

Bozok Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümü tarafından hazırlanan Deprem Performans Raporu'na göre, Bozok Üniversitesi İnşaat Bölümü Öğretim Üyeleri binada incelemerde bulundu. 

Raporda şu açıklamalar yer aldı: “Binanın “1997 Deprem Yönetmeliği” dikkate alınarak projelendirildiği, taşıyıcı sistem elemanlarının yerinde beton dayanımlarının oldukça düşük olduğu, performans analiz sonuçları dikkate alındığında göçme bölgesindeki taşıyıcı eleman oranın yüksek olduğu ve bu nedenle güçlendirme yapılarak yürürlükte bulunan “Deprem Bölgesinde Yapılacak Yapılara İlişkin Deprem Yönetmeliğinde (2007 Deprem Yönetmeliği)” verilen kriterler sağlanarak depreme dayanıklı hale...