25 / 04 / 2024

Yozgatta tarihi rum konağı ne olacak

Yozgatta tarihi rum konağı ne olacak

Yozgat 'ta Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan 1865'lik tarihi konağın restorasyonu için start verildi. Tarihi konak, restorasyonunun tamamlanmasının ardından butik otel olarak faaliyet gösterecek.

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Darıca'daki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Rum mimarisine uygun inşa edilen, bazıları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi 22 ev restore edilecek. 

Büyükçekmece'deki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Büyükçekmece ilçesinde yok olma tehdidi bulunan tarihi Rum evleri, çocuk ve kadın sanat evi olarak restore edilecek.

Büyükada Rum Yetimhanesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

1964 yılında kapısı kilitlenen Büyükada Rum Yetimhanesi'nde özellikle kış aylarında olumsuz hava koşullarının da etkisiyle tahribat artıyor. Çatısında çökmelerin olduğu tarihi yapı, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Tatil anlayışı köy konseptine geçiyor!

Ege'nin sakin yöreleri, tatilini kalabalık sahiller yerine taş evler, çiçekli bahçeler ve köy atmosferinde geçirmek isteyenleri ağırlıyor. İzmir'e yaklaşık 110 kilometre uzaklıkta bulunan Salman Mahallesi'nde tarihi Rum yapılarında tatilinizi köy evinde geçirebiliyorsunuz.

Çanakkale'deki tarihi çan kulesi restore edilecek!

Çanakkale'deki tarihi Kimisis Teodoku Rum Ortodoks Kilisesi'nin zamanla yıpranan ve depremden zarar gören 28 metrelik çan kulesi, aslına uygun şekilde restore edilecek.

Konak'taki tarihi Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi yağmalandı!

İzmir'in Basmane ilçesinde bulunan tarihi Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi'nin binası hurdacılar tarafından talan edildi.

Öner Erkan İzmir'den 1.1 milyon liraya Rum evi aldı!

Oyuncu Öner Erkan, İzmir Konak'a bağlı Karataş'tan tarihi bir Rum evi aldı. Yeni evini 1 milyon 150 bin liraya alan oyuncu evini internetten günlük kiraya vermeye başladı. 

Büyükada'daki tarihi Rum Yetimhanesi restorasyonu bekliyor!

Dünyanın en büyük ikinci, Avrupa’nın ise en büyük ahşap yapısı olma özelliğine sahip Büyükada’daki Rum Yetimhanesi'nde restorasyon çalışmalarının bu yaz başlaması bekleniyor...

Aya Yorgi yarın açılıyor!

İstanbul Edirnekapı’da bulunan ve yapımı 8-9. yüzyıla uzanan tarihi Rum Ortodoks kilisesi Aya Yorgi yarın açılacak. 

Ordu'da 17 tarihi eve restorasyon!

Ordu’da 19. yüzyıl Ermeni, Rum ve Osmanlı mimarisinin hakim olduğu evlerin bulunduğu Taşbaşı Mahallesi’nde 17 tarihi ev daha restore edilerek yenilenecek.

Alaçatı Rum Konağı, Taş Otel'e dönüştü!

İzmir Alaçatı'daki tarihi 130 yıllık Rum Konağı, Zeynep Öziş tarafından Taş Otel'e dönüştü. Otel Alaçatı'nın ilk butik oteli olma özelliğine sahip.

Vahide Perçin Foça'dan ev mi aldı?

"Muhteşem Yüzyıl" adlı televizyon dizisinde Haseki Hürrem Sultan'ı canlandıran oyuncu Vahide Perçin'in, Foça'da bir tarihi Rum evini satın alarak restorasyona başladığı iddia edildi.

Yozgatta tarihi rum konağı ne olacak Haberi

Yozgatta tarihi rum konağı ne olacak

Akdağmadeni'nde 1865 yılında Rum Nigola tarafından kızına düğün hediyesi olarak yaptırılan tarihi konak, restorasyonunun tamamlanmasının ardından butik otel olarak faaliyet gösterecek. İki kattan oluşan binanın üst katında odalar bulunacak. l'i süit, 3'ü normal olmak üzere 4 odanın yer alacağı konağın alt katında ise günlük ihtiyaçların giderilebileceği yerler olacak. 


Vahdet...