27 / 04 / 2024

Yüksek faiz oranları inşaat sektörü

Yüksek faiz oranları inşaat sektörü

Yüksek faiz oranlarıyla ilgili açıklama yapan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Ekonomideki genişleme göstergelerine rağmen inşaatın görece geri kalmasının temel nedeni, yüksek faiz olarak görülebilir" dedi.

Mevduat faizlerinde son durum ne? En yüksek mevduat faiz oranları: 100 bin TL'ye 32 günde tam bu kadar veriliyor!

Milyonlarca kişi bankaların mevduat faiz oranlarını ve en yüksek mevduat faiz oranlarını araştırıyor. Peki Mevduat faizlerinde son durum ne? En yüksek mevduat faiz oranları hangi bankalarda? İşte 16 Mart 2024 banka banka mevduat getirisi hesaplama....

1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Banka mevduat faizleri ve en yüksek mevduat faizi hesaplama!

Bankalara belirli bir para yatıranlar, mevduat faizleri sayesinde aylık kazanç elde ediyor. Peki 1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Güncel mevduat faiz oranları ve en yüksek mevduat faizi hesaplama!

50 bin TL'nin 32 günlük kazancı ne kadar oldu? Bankalarda deprem! Hemen mevduat faizlerine bakın! 

Yüksek faiz oranları, birikimlerini TL cinsinden değerlendirmek isteyenler için önemli bir fırsat sağlıyor. Peki 50 bin TL'nin 32 günlük kazancı ne kadar oldu? İşte banka banka mevduat faizi hesaplama 12 Mart 2024...

Yüksek faiz ve artan fiyatlar kaliteli konuta erişimi zorlaştırdı!

Yaptığı açıklamada konut yatırımcısının beklemeye geçtiğini belirten  Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu yüksek faiz ve artan fiyatların kaliteli konuta erişimi zorlaştırdığını kaydetti.

Banka banka 250 bin TL'nin bir aylık getirisi ne kadar?

Bankalar arasında yaşanan rekabet, vadeli mevduat hesaplarındaki faiz oranları üzerinden de giderek artmakta. Buna göre, yatırımcıları kendilerine çekebilmek için mevduatlarına çeşitli kampanyalar ve yüksek faiz oranları sunuyorlar. Bankaların uyguladıkları mevduat faiz oranları ve vadeler neler? 

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki fahiş artış Z kuşağını da vurdu: Ev alamıyorlar, kiraya çıkamıyorlar!

Fahiş oranlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, yüksek faiz oranları ve enflasyon genç yetişkinlerin aile evinden ayrılmasını engelliyor. Z kuşağı ev alamıyor, kiraya da çıkamıyor. 

Yüksek faiz oranı ve artan fiyatlar ev sahipliği oranını düşürdü!

Milyonlarca vatandaşın ortak sorunu konut fiyatları ve kiralar olmaya devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları sebebiyle ihtiyacı olan kesim konuta ulaşamıyor, konut sahipliği oranı düşüyor. 

Konut kredisi faiz oranları ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini yıktı!

Ev sahibi olma hayali kuran binlerce kişi, yüksek konut kredisi faiz oranlarından dolayı konut almaya cesaret edemiyor. 

Almanya'da konut inşaatları geriledi! Yüksek faiz oranları konut piyasasını yerle bir etti!

Almanya'da yüksek faiz oranları nedeniyle konut inşaatının düştüğü inşaat sektöründe Ifo barometresi Eylül 2005'ten bu yana en düşük değerine geriledi.

İkinci el araç fiyatları dibi gördü! Araç alacaklar dikkat: 2024'te ibre yine tersine dönecek!

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararlar, finansman çözümlerindeki çıkmaz ve yüksek faiz oranları nedeniyle, ikinci el araç fiyatlarında gerileme kaydedildi. Peki fiyatlar gelecek sene ne olacak? İşte merakla beklenen o sorunun yanıtı...

Avustralya'da konut fiyatları yüksek faiz oranlarına karşı artmaya devam ediyor!

Avustralya'da emlak fiyatlarında önemli artışlar yaşanırken, Avustralya Merkez Bankası'nın yüzde yüzde 4,35'e ulaşan faiz oranına rağmen artmaya devam ediyor. 

Avustralya'da emlak fiyatları yüksek faiz oranlarına rağmen yükseliyor!

Avustralya'nın banliyölerinde gayrimennkul fiyatlarında önemli artışlar görülürken, Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) yüzde 4,35'e ulaşmış olan faiz oranına rağmen Sydney bu konuda başı çekiyor.

Yüksek faiz oranları inşaat sektörü Haberi

Yüksek faiz oranları inşaat sektörü

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2021 Ağustos Ayı Raporu’nu yayınladı. Açıklanan rapora göre, Temmuz 2021'de faaliyetteki bayram tatili kaynaklı gerilemeden sonra Ağustos 2021'De bir yükselme görülürken Beklenti Endeksi pozitif tarafta sürüyor. Güven Endeksi’nde sınırlı bir artışla beraber, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs koşullarındaki iyileşme ve ekonomik normalleşmeye karşın inşaat sektöründe uzun dönemli toparlanma için gerekli koşulların ortaya çıkmadığı belirtiliyor.

Resmi olarak açıklanan Hazır Beton Endeksi Ağustos Ayı Raporu verilerine göre beklenti dışındaki diğer endeksler, tüm dünyayı etkisi altına alan andemi sonrasında ülke ekonomisinde toparlanmanın etkilerinin görüldüğü geçen sene Ağustos'a göre yüksek görünüyor.

Raporun sonuçlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Ekonomideki genişleme göstergelerine rağmen inşaatın görece geri kalmasının temel nedeni, yüksek faiz olarak...